Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca unul ... partea a doua

Postări Recomandate

Acum 1 oră, gauss a spus:

Despre morti ... numai de bine . La vremea respectiva , in comunitate ( numai in privat , cu juma ' de gura ) s - a comentat ca pilotul prim , generalul Stan ... care nu mai zburase demult , a " bagat " aeronava in pamant , si cu pilotul secund , seful scolii de la Boboc ... la zi cu zborul , si mai ales cu Albatrosul , aeronava principala a scolii . Cred ca o teama " ierarhica " l - a oprit pe acesta sa actioneze ferm si la timp comenzile , peste " setarea " sefului , stiut fiind ca aeronava respectiva necesita pilotaj ferm , cu eforturi si curse mari  la comenzi ... gandite anume sa obisnuiasca elevii cu pilotajul aeronavelor reactive . Astfel , looping - ul n - a putut fi executat corect ... bucla verticala s - a sfarsit in pamant , iar cele doua vieti s - au mutat in efectivul escadrilei din ceruri ...

Cu tot respectul, dar atunci de ce trebuie considerat ''erou'' si inmormintat cu onoruri militare??? teoretic ar fi trebuit sa plateasca despagubiri familiei celuilalt pilot, platit avionul, samd. la gradu' si functia lui, ceva-ceva avea pus deoparte!

Link spre comentariu

In aviatie n - a fost nimeni niciodata de vina cu ceva . Astea - s cutumele ... motive sant si obiective , si subiective . Daca ar fi altfel ... ar zbura avioanele singure ! Sicriele cu caramizi in ele ... sant destul de descurajante , daca s - ar greva si familia , apartinatorii ... am importa piloti din China . La ei sant considerati " consumabile " , e o tara cu un milion de piloti ( cifra oficiala ) . Despre asta , poate mai incolo ... daca este de interes .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Si ar fi rau sa nu mai ramina familii indoliate?? poate aia sint si mai constiiciosi si nu se sparg in figuri doar pentru a se ''pune sonda'' ca sa folosim un termen din jargonul de specialitate! dar sigur nu ar fi criza de doritori, doar cei care aleg acesta cariere nu o fac cu gindul ca vor muri in accident si le va cinta fanfara, e absurda presupunerea asta.

Se moare in toate meseriile, dar acolo nu e nici o jena sa se recunoasca vinovatia reala!

In rest, nu e deloc cinstit sa te spargi in figuri, distrugi un avion, eventual mai omori si pe altii si pentru asta sa fii avansat post mortem si ingropat ca un erou cu toate drepturile posibile pentru urmasi! Ca orice profesionis, ar trebui sa aiba asigurari cuma au si pilotii si companiile aviatice civile care sa despagubeasca statul dupa asemenea accidente!

Dar asta merge la fraieri, bugetarii au un regim privilegiat indiferent de locul de munca!

Link spre comentariu
14 minutes ago, Marele Savant said:

Si ar fi rau sa nu mai ramina familii indoliate?? poate aia sint si mai constiiciosi si nu se sparg in figuri doar pentru a se ''pune sonda'' ca sa folosim un termen din jargonul de specialitate! dar sigur nu ar fi criza de doritori, doar cei care aleg acesta cariere nu o fac cu gindul ca vor muri in accident si le va cinta fanfara, e absurda presupunerea asta.

Se moare in toate meseriile, dar acolo nu e nici o jena sa se recunoasca vinovatia reala!

In rest, nu e deloc cinstit sa te spargi in figuri, distrugi un avion, eventual mai omori si pe altii si pentru asta sa fii avansat post mortem si ingropat ca un erou cu toate drepturile posibile pentru urmasi! Ca orice profesionis, ar trebui sa aiba asigurari cuma au si pilotii si companiile aviatice civile care sa despagubeasca statul dupa asemenea accidente!

Dar asta merge la fraieri, bugetarii au un regim privilegiat indiferent de locul de munca!

Nu-i cinstit, dar este foarte des intalnit. Cand am facut armata am cam vazut ce inseamna APV-ist. N-ai ce face, este o concurenta intre colegi pentru titlul: cine are cele mai multe .oaie! 

Bine ai venit in clubul celor care pe 16 si 17 august vor impinge caruta! :85 (daca ai iesit la pensie te-ai scos!)

Nu imi este rusine sa recunosc ca m-am ofticat zdravan cand am aflat de minivacanta bugetarilor. Ce au auzit colegii de la gura mea ..... :rade:

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Acum 6 ore, Untold a spus:

Da. Am citit-o prin clasa a cincea. P-orma, tata mi-a facut un avion cu elice din lemn, cioplit in intregime de el. De atunci, stiu si eu sa cioplesc elici. Daca vrei, iti fac si tie una. Moca!

Mercic, dar am trecut deja la o noua etapa! Tocmai ce l-am cumparat acum doua zile pentru o nepotica ce prefera la cei nici trei ani sa ''buni, help you'' decit sa se joace cu papusile, prefera sculele de care e inca plina toata casa!

P.S. ce este pe 16-17 august, ceva prin Piata Victoriei???

141l0gn.jpg

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Teapa, m-am lasat de servici de ceva luni, am zis ca ce-i in mina nu-i minciuna, deci nu trebuie sa lucrez pina la moarte! Cu anii de grupa de munca imi voi depune dosarul daca la virsta corespunzatoare vom mai exista si eu si sistemul de pensii!

Deocamdata imi odihnesc batrinele oase pe ''malul'' Atlanticului de Nord!

Link spre comentariu
31 minutes ago, Marele Savant said:

Teapa, m-am lasat de servici de ceva luni, am zis ca ce-i in mina nu-i minciuna, deci nu trebuie sa lucrez pina la moarte! Cu anii de grupa de munca imi voi depune dosarul daca la virsta corespunzatoare vom mai exista si eu si sistemul de pensii!

Deocamdata imi odihnesc batrinele oase pe ''malul'' Atlanticului de Nord!

Mdea, ai scapat de impins la caruta! :aplauze

Daca si acolo unde esti nu impingi la o caruta, te-ai scos! 

Link spre comentariu

https://www.news.com.au/travel/travel-updates/incidents/swiss-alps-plane-crash-leaves-all-20-passengers-and-crew-dead/news-story/d18feee8d77294b477af61dfc7e95032

" Morisca " se invarte inexorabil ... ca ce altceva are de facut ? Un batran JU-52 ... a avut si Romania , in razboi si putin dupa ... taiate sa faca loc noilor Li-2 , clone ( partial ) reusite de DC-3 , dar fabricate prin stepele si guberniile din Rasarit ...

https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Ju-Air_Junkers_Ju_52_crash

Editat de gauss
Link spre comentariu

A cedat elicea anticuplu . Ma rog ... ceva pe - acolo ... transmisia , butucul , mecanismul de comanda a pasului etc . Pacat ... Mi-28 este un elicopter bun . Ceva ciudat ... memoria inca nu ma lasa ( si asta este ciudat ... ) . A fost o chestie similara in 2015 ... filmarile par la fel

https://foxtrotalpha.jalopnik.com/terrifying-video-of-a-mi-28-spinning-crashing-during-a-1721633868

Si referirea din link ( de mai sus ... ) pare a fi la acelasi eveniment ... ceva nu se leaga ! Sau gresesc eu undeva ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări