Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca unul ... partea a doua

Postări Recomandate

Meteo este nashpa ... am renuntat la deplasare . Plafonul este jos ... probabil va ploua . Cred ca se vor executa programe restranse ... de vreme rea . Treceri , tururi de pista etc . Nici lista participantilor " activi " (cu evolutii in aer ) nu este prea tentanta . Aeronave rare , gen Mirage 2000 grecesc vor fi in parcul static ... inconjurate de garduri . Pentru 2-3 evolutii ( improbabile ) am considerat ca nu merita sa bat drumul . Eurofighter si Gripen , ca si F-18 , am tot vazut ... si pe afara , cu programe 200 - 300 la suta mai interesante si mai lungi decat la BIAS . Vroiam sa vad MiG - urile si Soimii ... pauza , nu participa .  Probabil nu vor mai participa in viitor ... Ploaia afecteaza echipamentele foto-video , n - am de gand sa stau ca cocostarcul sub umbrela privind cu binoclul . In fine ... poate nu va fi asa . Dar " riscul " e mare , iar timpul ( eventual pierdut ) e prea valoros . E prima data cand lipsesc ... de 10 ani . Asta este ...

https://www.accuweather.com/ro/ro/bucharest/287430/hourly-weather-forecast/287430

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Simbata  trecută am cumpărat această carte http://www.aripi-argintii.ro/carte.php?p=35 ,50lei , dacă intrați in posesia ei o să vedeți cit de multe erori de pilotaj au fost sau cite defecte ale avioanelor , toate aceste supravietuiri puteau duce la distrugerea avioanelor sau la pierderi de vieți omenesti , foarte multe escamotari accidentale ale trenului de aterizare , , aterizări  gresite ,foarte multe pierderi , spargeri de cuplole in timpul zborului .

O carte interesantă .

Vorbeam cu Alin Ionescu despre această carte , ar fi fost interesant dacă ar exista o carte și despre catastrofele aeriene din FAR , fiecare luată in parte , să se descrie cauzele care au dus la catastrofele aeriene , in unele cazuri se știe dacă a fost eroare de pilotaj sau defect , in unele cazuri .....mai sensibile ....cauza este tabu .

Deja se cunoaste cauza prăbușirii acelui IAR99 , sunt curios cind o să apară , dacă va aparea , comunicat de presă.

In cazul avionului Mig21 de la Borcea ....se pare ca cauza va intra la categoria tabu .

Editat de viobio
Link spre comentariu
La 22.07.2018 la 11:41, adrian_pic a spus:

Noi se pare ca suntem si nesimtiti. Din 2007 pana astazi diaspora a trimis in tara 55 de MILIARDE de euro. Italia si Spania sunt tarile din care au plecat acesti bani cu preponderenta si noi chiar ne cacam pe noi si nici macar nu le putem "intoarce" o parte din banii lor? Nu stiu de ce dar noi parca ne pisam contra vantului. 

Nu-i mai satura dracu de spagi si aranjamente pe handicapati de la noi, basca ca vor fi primii care fug din tara urland (de pe scara avionului) si indemnand la patriotism si jertfa pentru tara. Mie deja imi este clar ce atitudine voi avea in caz de conflitct. 

Dacii aveau cultul morților , comuniștii au avut moartea culților , iar astăzi avem cultul hoților .

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 1 oră, gauss a spus:

Sant curios ce scrie despre accidentul L-39 ZA , din 1997 , cand au murit comandantul aviatiei militare , si seful scolii de la Boboc . Ca tot la antrenamente pentru un miting s - a intamplat , ca acesta de acum cu IAR-99 Soim . Ma rog , pareri personale ... 

https://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=75925

In carte nu sunt descrise catastrofe aeriene , doar accidente de la sol , aterizări defectuoase care au dus la deteriorarea avioanelor , defecte produse in timpul zborului .

Link spre comentariu
On 7/22/2018 at 11:41 AM, adrian_pic said:

Nu-i mai satura dracu de spagi si aranjamente pe handicapati de la noi, basca ca vor fi primii care fug din tara urland (de pe scara avionului) si indemnand la patriotism si jertfa pentru tara. 

Cand ajunge puterea in mana cuiva, e ca dependenta de droguri, la fel si furtul. Nu mai conteaza cat furi (mult, putin), trebuie sa furi ca sa te simti bine incontinuare, sa intreti starea euforica de putere, de control.

N-ai vazut, la tv, cand i se mai pun catuse la cate un hot d-asta mare ?  Ii apuca tremuriciu, dintr-o data vin bolile peste ei, nu suporta detentia. Care are noroc sa prevada catusele dinainte isi ia zborul catre tari mai exotice.

Scuze de off.

Link spre comentariu
Just now, maxente said:

Care are noroc sa prevada catusele dinainte isi ia zborul catre tari mai exotice.

Cred ca norocul in astfel de cazuri este ultimul lucru la care apeleaza. Isi cumpara din timp un ''senzor'' cu grade din servicii, si ala ii da startul...maine venim sa te ridicam, daca nu fugi azi.Si se vede treaba ca cei mai prevazatori au scapat...au avut ''senzori'' buni.

Link spre comentariu
1 hour ago, maxente said:

Cand ajunge puterea in mana cuiva, e ca dependenta de droguri, la fel si furtul. Nu mai conteaza cat furi (mult, putin), trebuie sa furi ca sa te simti bine incontinuare, sa intreti starea euforica de putere, de control.

N-ai vazut, la tv, cand i se mai pun catuse la cate un hot d-asta mare ?  Ii apuca tremuriciu, dintr-o data vin bolile peste ei, nu suporta detentia. Care are noroc sa prevada catusele dinainte isi ia zborul catre tari mai exotice.

Scuze de off.

Am constatat si eu niste stari orgasmice sau euforice la crainicii si spicherii dela Realitatea tv, cand vine vorba de catuse.

Link spre comentariu
15 minutes ago, doru3160 said:

Cred ca norocul in astfel de cazuri este ultimul lucru la care apeleaza. Isi cumpara din timp un ''senzor'' cu grade din servicii, si ala ii da startul...maine venim sa te ridicam, daca nu fugi azi.Si se vede treaba ca cei mai prevazatori au scapat...au avut ''senzori'' buni.

De fapt corect trebuia sa zic cand isi viseaza noaptea, viitoarea incatusare, isi iau zborul. Binenteles ca au ei ''bilete'' din timp luate.

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări