Marian Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Nu stiu ce intelegi prin "taxare" bobina... Schema e aia de aici? https://www.elforum.info/topic/125914-smps-1-kw-pentru-amplificator/?do=findComment&comment=1709745 Daca da atunci, nu exista un sens anume impus, ceea ce conteaza este ca daca ambele infasurari sunt facute pe acelasi miez atunci este obligatoriu ca sa fie in sensuri opuse una de cealalta. Chestia asta a fost ras-rasdiscutata si reapare periodic... Dupa puntea cu BAT-uri ai sarcina de 10R si dupa ea un divizor cu 2 ( 1k+1k ), ce mare smecherie sa maresti raportul divizorului ca sa ridici pragul protectiei? Nu mai spun ca la comparator ai un semireglabil de 50k pus acolo tocmai pentru asta ( ajustarea nivelului unde intra protectia ). Iar asta este o simpla problema de analiza superficiala a unei scheme... Link spre comentariu
The_Reaper Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Am vrut să scriu fazare dar a intrat autocorectul de pe telefon.Am schimbat sensul unei bobinei si in configurația asta protecția acționează pe la 5A mai mult nu vrea, o sa verific când ajung acasă cablajul si traful de curent. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Am inversat capetele uneia dintre bobinei , am pus si un semireglabil in locul rezistentei de 1k am reusit sa reglez protecția dar în schimb a devenit traful foarte zgomotos si cred ca a cedat si a luat după el si ir2110 Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 (editat) N-ai lamurit daca schema este aia catre care am pus eu link, daca da atunci de ce sa pui semireglabil in loc de 1k devreme ce: On 4/2/2019 at 7:51 AM, Marian said: la comparator ai un semireglabil de 50k pus acolo tocmai pentru asta ( ajustarea nivelului unde intra protectia ). Am bolduit si marit, poate asa citesti partea asta... Deci semireglabilul ala de 50k din schema la care fac referire este la pinul 3 al comparatorului ( IN+ ), el ajusteaza referinta de la neinversoare, deci ajusteaza si pragul la care comparatorul basculeaza si comanda interventia protectiei. De ce e asa dificil de inteles ceva atat de banal? Doar ajustand nivelul de interventie al protectiei n-ai cum sa provoci instabilitate si nici sa pocnesti ceva decat daca duci nivelul prea sus si incerci sa tragi prea mult din ea. Zgomotul ala nu din traf provine ci din inductanta ( bobina cum ii ziceti voi ), acolo se face medierea pulsurilor, acolo se genereaza zgomotul audibil daca ai instabilitate. Insa chiar din traf sa fi fost ( nu stiu daca la traful principal sau la cel de curent te referi, ca nu specifici ) nu l-ar fi avariat, nu stiu cate trafuri ai reusit sa arzi tu cu surse instabile, eu n-am reusit sa ard niciunul, ci doar tranzistori... PS: Ca nu ma cititi pe mine in multitudinea de articole tehnice scrise aici pe sectiune nu-i bai, pana la urma si eu tot amator sunt, insa ca nu-l cititi pe Smilex care practic a scris atat de mult si atat de inteligibil despre teoria surselor smps, chiar nu inteleg... Ca nu-l cititi pe Miticamy care la fel a scris atat de multa teorie aplicata in experimente practice si oscilograme, din nou nu inteleg... Trebui sa vrei tu insuti sa fii mai bun, sa evoluezi, sa nu ramai la nivelul de a cauta solutii rapide la o problema punctuala apoi gata cu electronica si teoria... Niciodata nu terminam de invatat electronica teoretica! Imi pare rau si-mi cer scuze daca ofensez, poate sunt eu mai pretentios dar zau ca uneori sunt confuz de multimea de probleme elementare de pe forum... Editat Aprilie 3, 2019 de Marian Link spre comentariu
The_Reaper Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 ..Schema e cea din linkul pus de tine.Am incercat sa reglez protecția din semireglabil si nu mergea decat până la vreo 5A apoi am pus alt semireglabil in locul rezistentei de 1k, am reglat protecția mai sus si a devenit instabilă sursa. O sa verific si traful principal ca de el era vorba , apoi s-a oprit sursa si am verificat semnalul de la ir2110 si arata urat . Nu e nici o problemă nu am de ce sa ma supăr, o sa mai fac niste verificari si revin. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Am găsit un vinovat, ir2110 deformează semnalul ,la iesire din sg3525 este ok. 5V/div 5us Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Unde si cum este facuta masuratoarea? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Pe iesirea IR-ului, tranzistorul de pe HIGH Side cu un bec legat in loc de traful principal ca l-am dat jos de pe placa. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 (editat) Vezi ca acea varianta de schema contine niste erori grosolane, sesizate intai de Sesebe si apoi Vijelie: https://www.elforum.info/topic/125914-smps-1-kw-pentru-amplificator/?do=findComment&comment=1709611 Daca acele erori nu au fost corectate atunci intr-adevar ar fi culmea sa functioneze... PS: De asta eu in propriile topicuri pun mereu variante actualizate de scheme la orice noua postare, asa stii sigur exact pe ce discuti si nu dau ocazia nimanui sa-si dea cu presupusul. E frustrant cand trebui sa tragi detaliile cu forta de la cel care prezinta o problema... Editat Aprilie 3, 2019 de Marian Link spre comentariu
The_Reaper Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 (editat) Am varianta corecta, a functionat sursa, o sa schimb IR-ul dar momentan iau o pauza si ma mai documentez ca nu mai am alt IR2110 si nicide cumparat n-am mai gasit prin saracia asta de oras. Aici e schema corectata de maxente, pe PCB este corect. Editat Aprilie 3, 2019 de The_Reaper Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Pai daca ai varianta corecta si actualizata atunci pune-o, sa stiu si eu pe ce discut! PS: Nici sa nu cumperi driver-ul asta de la magazine din oras, ai toate sansele sa gasesti chinezarii ieftine promovate pe post de originalitati. La Farnell este pe stoc si daca faci comanda in timp util, ai toate sansele sa primesti coletul a 2-a zi ( n-am crezut ca este posibil si m-am lamurit pe propria experienta, chiar asa este...). La TME este deasemeni pe stoc si in maxim 48 de ore ajunge coletul. De ce sa risti? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 Revin cu un update, am schimbat driverul IR, am refacut si partea de comanda si a aparut o noua problema, pe partea high side nu am semnal pwm am curent continuu pe low side este ok. Sa fie din cauza ir2110?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 (editat) Sa nu fie dinaintea lui. Lasa "in aer" intrarile Low si High si vezi ce si cum. Sau fata de masa, masoara pe intrarile Low si High si vezi ce ai acolo, trebuie sa ai tensiune in forma dreptunghiulara. In general cind crapa IR2110, cam trosneste si ce e in spatele lui. Editat Mai 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
The_Reaper Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 Intrarile low si high sunt ok, tind sa cred ca ir-ul e defect. Culmea e ca am vreo 3 buc care fac figura asta, si nu mai am nici altele noi sa testez. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 De unde ai cumparat IR-urile? Daca nu sunt de la firme de incredere nu-ti mai pierde timpul cu ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum