Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS 1 Kw pentru amplificator

Postări Recomandate

Ianny, vezi ca ai langa tine, in Sannicolau, o gramada de radioamatori, unii chiar foarte priceputi, care au si osciloscop si tot ce ar mai trebui ca sa pui pe picioare proiectul. Plus ca poate ar fi si interesati sa foloseasca o astfel de sursa la amplificatoare de RF...

Link spre comentariu

am fost azi la cineva cu osciloscop. Problema sta in felul urmator:

in sursa MOS-ulu de sus este semnal dreptunghiular - ok

in sursa MOS-ului de jos nu este nici un fel de semnal

Am mai masurat semnalul de la iesirile SG-ului, este semnal pe ambele canale dar nu sunt decalate (sunt unul peste altul) - cum arata in datasheet.

Dupa parerea mea IR-ul trebuie inlocuit din start dar nu stiu care poate fi problema de nu sunt semalele de la iesirea SG-ului decalate.

Din pacate nu am facut poze la osciloscop cu undele (m-am trezit prea tarziu cu pozele)

Multumesc.

Editat de ianny
Link spre comentariu

Daca a crapat unul din mosfeti ai mari sanse sa ia dupa el si IR-ul

Cand testezi cu osciloscopul, lasi mosfetii pe loc da nu mai alimentezi cu 310V.

Drena mosfetului care vine in +310v o decuplezi si eventual o legi la +12v sau cat ai tu acolo de alimentezi comanda SG+IR si nu cuplezi traful (ETD49 sau ce ai tu acolo) dupa mosfeti.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Am reusit sa schimb CI-urilesi MOS-urile, am alimentat din nou partea de comanda si am observat ca la pinii 11 si 14 ale SG-ului am 5,16 resp 5,2 V, pe cand la pinii 8 si14 ale IR-ului am 6 respeciv 16V. Nu ar trebui sa fie aceeasi tensiune care ataca tranzistorii? Momentan nu mai am osciloscop ca sa vad si formade unda...am doar un simplu multimetru/

Link spre comentariu

scuze,

am gresit eu numerotarea pinilor, la iesirea din SG ( pinii 11 resp 14) si la iesirea din IR (pinii 1 resp 7). Ca si multimetru am folosit un DT-830. Oricum lasand la o parte forma de unda, amplitudinea celor 2 semnale care ataca mosurile ar trebui sa fie identica, sau ma insel?

Multumesc,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări