Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS 1 Kw pentru amplificator

Postări Recomandate

Da, asa e, am desenat gresit pe schema electrica !

Pinul Vs al driverului Ir2110 duce intre cei doi mosfeti, nu la punctul float cum e acum, dar in schema de cablaj legatura e ok.

Cablajul e testat deja de mine de cateva ori.

Mai pe seara corectez eu schema si o pun pe foum

Link spre comentariu

Poti folosi oricare din componentele specificate (ce gasesti mai usor) diferentele nu o sa le vezi in functionare, sau sunt foarte mici.

Doar rezistenta de la SG3525 are o influenta cat de cat importanta - influenteaza frecventa de lucru, deci si numarul de spire din primarul transformatorului.

Editat de cristi7521
Link spre comentariu

A-si ruga pe domnul @maxente, referitor la arhiva de la postul #9, daca poate da niste informatii in legatura cu realizarea transformatorului ETD49, cum ar fi materialul feritei, nr spire, diametru sarma ,ordinea si sens de bobinare, iar la traful de curent numar spire . Va multumesc si ma scuzati de deranj.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna seara,

Am reusit sa termin PCB-ul de main de la sursa atasata de maxente conform cu dimensiunile pieselor pe care le am. Dupa cum se observa in cablaj, doresc sa folosesc un traf mic de la un aparat scos din uz. Va rog sa imi spuneti daca e ok sa folosesc acest traf sau trebuie sa cumpar neaparat traf capsulat. Voi reveni si cu PWM-ul de indata ce va fi gata cablajul. Sunt foarte limitat de timp pentru a putea construi aceasta sursa intr-un timp relativ scurt. De asemenea, daca doriti, va rog sa dati o geana peste cablaj, sper sa nu se fi strecurat vreo greseala.7

21o2bly.jpg

O seara faina sa aveti.

Editat de ianny
Link spre comentariu

E bun traful ala.

In ce stadiu esti cu sursa ?

Momentan sunt inca la faza in care am redesenat si modulul PWM. Merge foarte greu deoarece in medie am timp jumatate de ore /zi pentru asta.

Deseara cand ajung acasa voi posta si cablajul de la PWM.

O zi buna,

Link spre comentariu

Am mai cizelat putin modulul de PWM. Mai jos am pus cum arata pana acum;

PWM.jpg

Tot azi m-am pus sa bobinez traful Am folosit pt primar 29 fire x 0.3 mm fiecare (le-am rasucit),maine sper sa pun si secundarul - 33 fire x 0.3 mm fiecare.

Va rog sa imi spuneti daca e ceva problema daca am rasucit firele

Multumesc

Editat de ianny
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări