Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalenta dioda bm 1339

Sir john red

Postări Recomandate

Se potriveste partial,tocmai partea care ma intereseaza este diferita,adica traful driver comanda igbt-urile prin 4 tranzistori pnp cu piesele adiacente,diode rezistente si condensatoare nu ca in schema postata prin 4 grupuri de rezistente si diode.Fizic aceste drivere sunt construite pe 2 module micute plantate de o parte si de alta a trafului de comanda.In urma unei verificari mai amanuntite am gasit mai multe piese arse a caror valoare nu o cunosc.De aceea am nevoie de o schema mai apropiata de adevar .Nu as risca sa pun ceva gresit.Mai fac sapaturi...

Multumesc celor care au vrut sa ma ajute...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sir john red

8

• amudsen

4

• misuraelectronic

3

• Radiotelegrafist

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai daca sunt driverele facute separat pe niste placute, de ce nu le inlocuiesti pur si simplu ? (evident daca semnalul pe traf este ok) Scheme sunt suficiente. Daca poti, fa si niste macro poze si posteaza pe aici, se mai inspira lumea.

Link spre comentariu

Panzer arc 180l rezolvat.Am inlocuit 2 diode bm1339 din drivere cu cate 2 dz16 legate in serie asa k-a-a-k .

Doua tranzistoare w36 pnp cu bc327.

Doua rezistente de 10 ohmi dintre care una era arsa, dar si cealalta a fost stresata.

Doua diode nu se mai vedea ce tip sunt, inlocuite cu byv26 si binenteles 4 igbt dintre care unul era crapat,unu in scurt si doua pareau bune,dar suportasera un soc mare si au fost schimbate.

O seara buna va doresc...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Bună ziua. Același model de invertor am și eu, tot defect, două igbt-uri ok, unul crăpat iar unul in scurt. Žnsă eu am tranzistorii w36 buni, o singură rezistenta de 10 ohmi arsă, și o dioda BM1403 in scurt. Cu ce as putea înlocui dioda? Este echivalentă cu BM1339 folosita la dumneavoastră?

Și o fotografie.

post-178246-0-57399100-1498817211_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca nu este prea tarziu... pentru @gaby...

Da aceasta este dioda si se poate inlocui asa cum am aratat in postarea de mai sus, sau cu un transil de 15-16v.

Atentie la masurarea acestei diode...

Link spre comentariu

Am pus patru diode transil bidirecționale de 15v, sunt un pic mai mari la gabarit dar merg lipite si înlocuit IGBT-urile arse. Funcționează perfect. Am găsit și un pin de la placuta de comanda NELIPITA din fabrica. Avea contact doar prin atingerea găurii metalizate.

post-178246-0-34780600-1499945315_thumb.jpg

Editat de gabygaby
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări