Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalenta dioda bm 1339

Sir john red

Postări Recomandate

Cu ce pot inlocui dioda Bm1339 ?Am gasit-o intrerupta in driverul unui invertor Panzer Arc-180L.Igbt-urile fgh60n60 crapate .Schema nu o gasesc si nici googu nu zice nimic de dioda asta,iar experienta spune ca ar fi un zenner(este pusa intre emitor si grila la igbt) dar nu sunt sigur, cu ce sa o inlocuiesc ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sir john red

8

• amudsen

4

• misuraelectronic

3

• Radiotelegrafist

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cum intre emitor si grila? poare intre drena si grila.

mai nene...iar te bagi in discutie neavind habar despre ce e vorba ? daca n-ai invatat pina acum , atunci iti spun eu ...un igbt nu are drena ! un igbt are grila , colector si emitor ... capisci ?

ps ... bine , acum corect 100% nu este nici grila , ci gate = poarta , insa traducerea in limba romana suna oarecum neplacut urechilor ...poarta / emitor /colector , astfel incit s-a cam impamintenit printre electronistii din rsr sa zica astfel , adica grila / emitor / colector ... :rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

mai nene...iar te bagi in discutie neavind habar despre ce e vorba ? daca n-ai invatat pina acum , atunci iti spun eu ...un igbt nu are drena ! un igbt are grila , colector si emitor ... capisci ?

bine,hai sa zic ca am facut o coincidenta intre drena si grila,dar nici emitor nu are,asta sa fie clar.

Link spre comentariu

bine,hai sa zic ca am facut o coincidenta intre drena si grila,dar nici emitor nu are,asta sa fie clar.

https://www.fairchildsemi.com/datasheets/FG/FGH60N60SFD.pdf

daca si dupa citirea pdf-ului de mai sus mai continui sa sustii astfel de aberatii , ca in citatul de mai sus , inseamna ca te califici cu succes la saparea de santuri pe ogoarele patriei . electronica chiar nu este pentru oricine ...

ps ... referitor @postarea #7 ... initiatorul topicului nu ne-a trimis si o poza a respectivei diode , deci nu stim daca este dioda smd sau tht . in principiu , daca este smd , atunci zener-ul care este acolo este destul de probabil de 15v , iar daca este capsula tht , atunci uzual se merge pe 18 v . dioda transil / supresoare de 18v nu are ce cauta acolo . o poza chiar face cit o mie de cuvinte .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Dioda este SMD ,Cu poza mai greu...

Deci, mai da-i lui nea gogu inca o bere pentru premonitie, dar totusi cerceteaza in amonte, sigur a mai "zburat" ceva din invetor.

Link spre comentariu

@amudsen,multumesc pentru schema si pentru harlet.Schema nu se potriveste cu panzer-ul meu,dar hrletul imi va prinde bine...

@misuraelectronic acum am vazut bm de jos, dar de unde rezulta ca este 1339 ? Intreb pentru a evita riscul de a "praji" 4 igbt-uri...

Cu respect!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări