Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

canon i250 pls ajutati-ma sunt disperata

Vizitator b00b0ana

Postări Recomandate

Vizitator b00b0ana

va rog mult sa ma ajutati. am o imprimanta canon i250 si nu mai vrea sa printeze nimik. are cartusul nou, am curatat si dispozitivul acela in care stau cartusele, am facut tot ce se putea face. ea functioneaza in sensul ca se misca, cartusul normal dar pe foaie nu iese nimik. softul arata ca este plin cartusul. la inceput mi s-a intamplat asa cu cel color. nu a mai vrut sa scrie nimik color si l`am lasat balta, am zis ca e bine si doar cu cel negru dar acum vad ca si asta face la fel.stiti de la ce ar putea fi? pls am nev mare de imprimanta asta ca am licenta si sunt terminata fara ea... nici bani de alta noua nu mai am.astept ceva raspunsuri sa ma ajutati. merci. pa all

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

5

• sho_gun

2

• vsurducan

1

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

Simptomul este de duze infundate. Nu stiu daca la imprimanta pe care o ai duzele se schimba odata cu cartusul. De exemplu la epson sau la Canon bublejet duzele sunt separat.Singura solutie pe care o vad este sa cureti partea care contine duzele.Cel mai eficace este demontarea si curatirea intr-o baie cu ultrasunete in apa. Daca nu ai acces la asa ceva, inmuierea timp indelungat in apa calduta poate ajuta daca infundarea nu e majora (daca s-au folosit tipuri difereite de tus sansele sunt mici ca sa se poata desfunda).In nici un caz sa nu utilizezi alcool nici macar izopropilic.

Link spre comentariu
Vizitator b00b0ana

Simptomul este de duze infundate. Nu stiu daca la imprimanta pe care o ai duzele se schimba odata cu cartusul. De exemplu la epson sau la Canon bublejet duzele sunt separat.Singura solutie pe care o vad este sa cureti partea care contine duzele.Cel mai eficace este demontarea si curatirea intr-o baie cu ultrasunete in apa. Daca nu ai acces la asa ceva, inmuierea timp indelungat in apa calduta poate ajuta daca infundarea nu e majora (daca s-au folosit tipuri difereite de tus sansele sunt mici ca sa se poata desfunda).In nici un caz sa nu utilizezi alcool nici macar izopropilic.

si cum fac sa le demontez (in afara de a scoate cartusele din el)? adik sa nu-l stric. si mai am o intrebare... cat timp il tin in apa? la inceput le-am bagat si le-am tot schimbat apa... sper ca nu am facut vreo prostie
Link spre comentariu

Capul de imprimare este separat de cartuse la modelul acesta de imprimanta si este exact suportul in care stau cartusele . Exista o parghie pentru eliberarea acestuia de pe pozitie , operatie pe care o vei face dupa ce scoti cartusele. ( pentru detalii consulta manualul imprimatei )Dupa aceea exact cum a precizat d-nul vsurducan il lasi la inmuiat in apa caldutza cat de mult timp poti si il montezi , evident, dupa ce il usuci.Este posibil ca aceasta procedura sa nu-ti rezolve problema , mai ales daca imprimanta nu a fost folosita mai mult timp , caz in care probabil va fi necesara inlocuirea capului de imprimare .In alta ordine de idei i250 dupa cunostintele mele are tancuri de cerneala ( fara chip ) prin urmare faptul ca softul iti indica cartus plin nu inseamna decat ca s-a resetat counter-ul din softul imprimantei si nu obligatoriu ca acel tank este chiar plin . Poti incerca si cu un alt tank despre care ai certitudinea ca este plin .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator juditili

Salut! Am si eu o imprimanta canon i250 care nu printeaza deloc, problema similara cu cea descrisa mai sus. Cand ii dau deep clean scoate un tziuit ciudat dupa care se aprinde beculetul portocaliu si nu mai accepta nici o comanda, fara sa-mi afiseze vreo eroare. Acum am pus capul la inmuiat si dupa ce se usuca mai incerc... Daca aveti alte sugestii le astept. Multumesc.

Link spre comentariu

Salut! Am si eu o imprimanta canon i250 care nu printeaza deloc, problema similara cu cea descrisa mai sus. Cand ii dau deep clean scoate un tziuit ciudat dupa care se aprinde beculetul portocaliu si nu mai accepta nici o comanda, fara sa-mi afiseze vreo eroare. Acum am pus capul la inmuiat si dupa ce se usuca mai incerc... Daca aveti alte sugestii le astept. Multumesc.

Se aprinde LED-ul portocaliu sau clipeste ?In cazul in care clipeste , de cate ori clipeste ?
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator dra68

Salut !Am si eu o problema cu imprimanta Canon i250. Dupa o perioada destul de lunga de functionare ireprosabila ( am umplut cartusul de f. multe ori) ultima data mi-a aparut mesajul ceva de genul full tank, dar acum, dupa ce cartusul face o cursa dute-vino, incepe sa clipeasca ledul portocaliu de 7 ori si repeta acest lucru in continu. Mentionez ca am demontat si spalat dispozitivul care curata capul (acele pernite de buret)din parte dreapta a imprimantei.Va rog daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea acestei probleme cu un sfat. Multumesc.

Link spre comentariu

1. Disconnect printer from AC power (take out AC cord or power off your power strip). Disconnect USB PC cable from printer.2. Press and HOLD the POWER button (untill step 7).3. Reconnect power cord (turn on power) to the printer.4. The indicator should be green.5. Press and release the RESUME button , the indicator should be orange.6. Press and release the RESUME button again, the indicator should be green.7. NOW Release POWER buttons.8. NOW Connect the printer to PC (USB cable).PS: pe "fundul" carcasei ar trebui sa ai o bucata mare de pazla, accea ar trebui curatata daca este imbibata cu multa cerneala.

Link spre comentariu

cei cu cartuse noi...asigurati-va ca le-ati montat corect. am vazut cartuse la care nu s-a dezlipit folia si dupa putin imprimat se crea vacuum in interior si nu mai putea trage tusul imprimanta.

Link spre comentariu

ghimpe-- e singurul care a dat rezolvarea corecta.unul din contori zice ca tankul de cerneala reziduala este plin (chiar daca speli buretelul si nu resetezi memoria)trebuie urmata procedura de reset.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Alynutzz

Salut...Am si eu o intrebare am un lexmark z640......si nu o mai fost folosita de aproape un an si ieri am umplut cartusele si nu vrea sa printeze nicicum numa galben printeaza....si nu stiu ce sa fac ca as avea nevoie de ea....Astept sugestii mersi

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator sorinmatei

Salut...Am si eu o intrebare am un lexmark z640......si nu o mai fost folosita de aproape un an si ieri am umplut cartusele si nu vrea sa printeze nicicum numa galben printeaza....si nu stiu ce sa fac ca as avea nevoie de ea....Astept sugestii mersi

Salut. Poate te pot ajuta eu. contacteaza-ma si discutam ce sa faci...
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări