Vizitator DragosGeorge Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Salut. Nu stiu daca ai si facut lucrarea, dar pentru cei care mai au aceiasi situatie... In primul rand trebuia scos parchetul vechi. Oricum trebuia scos. Apoi, trebuia vazut cat de denivlata era suprafata. Se poate masura si cu o placa de parchet in mai multe locuri. Mai apoi, daca denivalarile nu erau mari, se puteau compensa prin mai multe materiale, polistiren de diferite grosimi, sau pasla. Mai apoi, se putea intervenii doar local cu sapa. Adica, daca era gaura, umpleai gaura. Asta e de pe o zi pe alta. Mai e apoi sapa de nivelare, care poate fi turnat in grosimi de pana la un cm, poate 2. Trebuia sa ai un damb in mijlocul camerei sa trebuiasca turnata sapa in toata camera. In fine, poate meseriasul a vrut doar sa mai faca un ban in plus, nu stiu. Nu stiu daca esti in aria de lucru a celor de la Parchet Shop, dar ei vand parchet laminat cu montaj gratuit. Veneau montatorii lor si verificau suprafata. Iti ziceau daca trebuie turnata sapa, ce fel de sapa, sau ce trebuie facut. Ei nu montau aiurea ca dau garantie la montaj (www.parchet-shop.ro) Any way, daca ai rezolvat, poate faci un update, sa stim si noi cum a mers. Numai bine. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Octombrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2019 De rezolvat, am rezolvat. Eram presat sa ma mut asa ca nu am avut timp de scos parchetul afara, etc. Asa ca peste parchetul vechi am pus polistiren extrudat(asa cred ca ii spune) anume pentru montat sub parchet. Am folosit diferite grosimi pentru a indrepta cat mai bine suprafata si apoi am montat parchet melaminat de 12 mm. Stiu si eu ca nu a fost solutia optima dar cu ce am avut la dispozitie(mai mult ca timp decat ca bani) a iesit ok, 95% din suprafata. Am un loc pe hol unde fiind mai ingust se lasa putin parchetul la trecere peste el, dar…. Lasatul nu ma deranjeaza, ce ma deranjeaza e ca plinta fiind din plastic mai si scartaie putin la trecerea prin acel loc chiar daca am montat plinta cat am putut de fixa fata de parchet. La scartait inca nu am gasit solutia Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 La 10.10.2019 la 23:17, DragosGeorge a spus: Salut. Nu stiu daca ai si facut lucrarea, dar pentru cei care mai au aceiasi situatie... In primul rand trebuia scos parchetul vechi. Oricum trebuia scos. Apoi, trebuia vazut cat de denivlata era suprafata. Se poate masura si cu o placa de parchet in mai multe locuri. Mai apoi, daca denivalarile nu erau mari, se puteau compensa prin mai multe materiale, polistiren de diferite grosimi, sau pasla. Mai apoi, se putea intervenii doar local cu sapa. Adica, daca era gaura, umpleai gaura. Asta e de pe o zi pe alta. Mai e apoi sapa de nivelare, care poate fi turnat in grosimi de pana la un cm, poate 2. Trebuia sa ai un damb in mijlocul camerei sa trebuiasca turnata sapa in toata camera. In fine, poate meseriasul a vrut doar sa mai faca un ban in plus, nu stiu. Nu stiu daca esti in aria de lucru a celor de la Parchet Shop, dar ei vand parchet laminat cu montaj gratuit. Veneau montatorii lor si verificau suprafata. Iti ziceau daca trebuie turnata sapa, ce fel de sapa, sau ce trebuie facut. Ei nu montau aiurea ca dau garantie la montaj (www.parchet-shop.ro) Any way, daca ai rezolvat, poate faci un update, sa stim si noi cum a mers. Numai bine. Bravo!Ti-ai facut cont pe Elforum doar ca sa faci reclama la www.parchet-shop.ro (cine or mai fi si astia?) 1 Link spre comentariu
icar Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Dan, scuze, dar mesterul, din lene te-a mintit. Fratele meu, Domnul sa-l hodine, cu asta se ocupa, punea/reconditiona parchet masiv. De raschetat se rascheteaza foarte usor, sunt masini speciale. Rosturile se chituiesc. Dupa slefuire se lacuieste. In cazuri speciale, se scoate, se reface podina si se pune la loc. Parchetul laminat e moft, un fel de linoleum mai domnesc. Mai este parchet stratificat, mai ieftin decit cel din lemn plin si accepta chiar trei raschetari. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Februarie 27, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2020 Ca din lene sau din goana dupa profit nu prea mai conteaza. Nici eu nu sunt fan al parchetului laminat dar…. Doar cu raschetat nu iesea cu siguranta(asta o pot spune si eu care nu sunt de meserie). Era denivelat si se misca(in anumite locuri aproape ca puteai sa scoti cu mana bucatile de parchet, deci nu mergea chituit). Deci solutia era sa fie scos tot afara, reconditionat si pus inapoi. Asta cerea mai mult timp decat aveam eu la dispozitie. In fine, poate data viitoare o sa am mai mult timp si nici bani nu ar strica Link spre comentariu
Gbri Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Salutare! Cum am schimbat parchetul clasic din fag din sufragerie la un bloc din 1978, dimensiuni 4 x4,5 m? Am dat o gaura in parchet cu un burghiu sa vad ce grosime are lemnul si ce este sub el. Avea grosimea de 4 cm, adica 2 cm parchet si 2 cm placaj model vechi. Sub acestea, era un strat de nisip de 3 cm. Am taiat cu faiul la care am pus panza de circular 2 cm, adica grosimea parchetului, apoi am taiat cu circularul de mana circa 1,8 cm din placaj, in fasii de 1x1m. Aici am gresit ptr. ca a durat cam 6 ore, deoarece sculele sa incalzeau si faceau un zgomot infernal. Nu mai spun ca este si periculos. In final, mi-am dat seama ca mai bine dadeam gauri din 20 in 20 cm si decupam patrate de 1m folosind o dalta si ciocan. Ulterior, am scos nisipul din camera, aprox. 26 de saci a cate 2 galeti si l-am depozitat in balcon. Planseul era foarte denivelat, astfel ca am facut ghidaje din mortar, la cumpana, de 1 cm in jos fata de locul cel mai inalt din camera. Am facut sapa clasica cu nisipul respectiv dupa reteta: 3 galeti de nisip, 1 galeata de ciment si 1 galeata de var stins. Am turnat sapa inapoi intre ghidaje. Am dat cu un grund de sape inainte de sapa si dupa. Ulterior, am dat cu sapa autonivelanta avand de corectat o abatere de max. 3 mm. Au intrat 6 saci de sapa CN 68. Parchetul l-am dat gratis cuiva care in foloseste pentru foc, ca sa nu mai platesc container de la salubritate. Timp de lucru- 1 saptamana. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 Daca ai folosit acea cantitate de nisip pentru sapa, cum ai procedat cu diferenta de nivel fara de restul camerelor? Link spre comentariu
mac01 Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 (editat) Acum 15 ore, Gbri a spus: Salutare! Cum am schimbat parchetul clasic din fag din sufragerie la un bloc din 1978, dimensiuni 4 x4,5 m? Am dat o gaura in parchet cu un burghiu sa vad ce grosime are lemnul si ce este sub el. Avea grosimea de 4 cm, adica 2 cm parchet si 2 cm placaj model vechi. Sub acestea, era un strat de nisip de 3 cm. Am taiat cu faiul la care am pus panza de circular 2 cm, adica grosimea parchetului, apoi am taiat cu circularul de mana circa 1,8 cm din placaj, in fasii de 1x1m. Aici am gresit ptr. ca a durat cam 6 ore, deoarece sculele sa incalzeau si faceau un zgomot infernal. Nu mai spun ca este si periculos. In final, mi-am dat seama ca mai bine dadeam gauri din 20 in 20 cm si decupam patrate de 1m folosind o dalta si ciocan. Ulterior, am scos nisipul din camera, aprox. 26 de saci a cate 2 galeti si l-am depozitat in balcon. Planseul era foarte denivelat, astfel ca am facut ghidaje din mortar, la cumpana, de 1 cm in jos fata de locul cel mai inalt din camera. Am facut sapa clasica cu nisipul respectiv dupa reteta: 3 galeti de nisip, 1 galeata de ciment si 1 galeata de var stins. Am turnat sapa inapoi intre ghidaje. Am dat cu un grund de sape inainte de sapa si dupa. Ulterior, am dat cu sapa autonivelanta avand de corectat o abatere de max. 3 mm. Au intrat 6 saci de sapa CN 68. Parchetul l-am dat gratis cuiva care in foloseste pentru foc, ca sa nu mai platesc container de la salubritate. Timp de lucru- 1 saptamana. Ai aruncat parchet din lemn adevarat la gunoi si au pus cartoanele astea presate moderne. Buna treaba ai facut...jos palaria! Ala era parchet smecher....slefuit la culoarea naturala, dat o mana-doua de ulei de in ca sa iasa in evidenta nervurile lemnului si apoi 2-3 straturi de lac.....iesea o frumusete in casa! Un parchet din lemn de fag costa acum o gramada de bani si nu toata lumea isi permite asa ceva....iar voi il aruncati la foc ca sa puneti cartoane presate in casa! Asa se intampla cand unii nu cunosc valoarea lucrurilor care le au in casa! Eu am dat pe o treapta si contratreapta de stejar 150 lei...ia fa socoteala la 10 trepte si 2 podete de odihna la mijloc...sa vezi cat costa lemnul de calitate....si asta doar la o amarata de scara. Ia cumpara din nou acel parchet de 4 pe 4,5 metri din fag sau stejar...sa vezi cum sari de suta de bulioane. Editat August 15, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Gbri Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 Acum 6 ore, mac01 a spus: Ai aruncat parchet din lemn adevarat la gunoi si au pus cartoanele astea presate moderne. Buna treaba ai facut...jos palaria! Ala era parchet smecher....slefuit la culoarea naturala, dat o mana-doua de ulei de in ca sa iasa in evidenta nervurile lemnului si apoi 2-3 straturi de lac.....iesea o frumusete in casa! Un parchet din lemn de fag costa acum o gramada de bani si nu toata lumea isi permite asa ceva....iar voi il aruncati la foc ca sa puneti cartoane presate in casa! Asa se intampla cand unii nu cunosc valoarea lucrurilor care le au in casa! Eu am dat pe o treapta si contratreapta de stejar 150 lei...ia fa socoteala la 10 trepte si 2 podete de odihna la mijloc...sa vezi cat costa lemnul de calitate....si asta doar la o amarata de scara. Ia cumpara din nou acel parchet de 4 pe 4,5 metri din fag sau stejar...sa vezi cum sari de suta de bulioane. Nici nu mai vreau sa pun parchet clasic pentru ca: 1. A trebuit sa-l repar de mai multe ori tot adaugand sipci din lemn; 2. Parchetul era bombat pe mijlocul camerei datorita faptului ca a fost pus pe un strat de nisip de 3 cm si s-a tasat pe partile unde au stat mobilierul, canapeaua; 3. Parchetul, dar mai ales placajul de sub el, erau mucegaite, probabil au fost inundate candva; 4. Nisipul mirosea a mucegai si se simtea mirosul si in camera; 5. Voi schimba mobilierul din camera si va avea o culoare mai deschisa; 6. Parchetul pe care il pun nu este carton presat, ci este parchet triplustratificat. 7. Parchetul va iesi drept si nu vor mai fi diferente de nivel, deoarece am turnat sapa autonivelanta. 8. Parchetul acesta poate fi raschetat ulterior, la nevoie , de 2 ori; 9. Poate fi schimbat foarte usor, daca va fi nevoie, suportul fiind drept acum; 10. Nu mai vreau parchet clasic nici daca mi-l da cineva degeaba. Link spre comentariu
Gbri Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 Acum 8 ore, MOD a spus: Daca ai folosit acea cantitate de nisip pentru sapa, cum ai procedat cu diferenta de nivel fara de restul camerelor? Oricum, inainte era o diferenta de nivel de 2,5 cm in sufragerie fata de hol, deoarece pe hol a fost turnata sapa si apoi pusa gresie. Acum este o diferenta de aprox. 5,3 cm, in conditiile in care voi pune polistiren de 3 mm ptr. parchet. Parchetul are 14 mm. Diferenta de nivel mai mare este din cauza plintei ce trebuie sa vina sub niste tevi de cupru ptr. apa calda si caldura care trec pe un perete din sufragerie. Link spre comentariu
Nicolae Sorin Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Și eu doresc sa montez parchet laminat peste cel masiv care se prezintă bine nu se mișcă nu scârțâie, nu doresc scoaterea lui, dar am primit informația ca în timp se creează mucegai și miros urât emanat din dusumeaua veche, a mai procedat cineva și cu ce rezultate, multumesc Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Dacă staţi la etaj nu vă faceţi probleme, podeaua e caldă de la vecinul dedesubt, nu are ce mucegai să facă.La parter sunt probleme din astea.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum