Vizitator iulian.militaru.vitamina Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Salut,am schema electrica din poza atasata a unui incarcator de baterii.Din pacate nu o pot simula intr-un program specializat deoarece in librarii,nu gasesc integratul din schema. Am realizat circuitul practic dar nu imi pot da seama daca functioneaza corect.Conform datasheet-ului led.ul ar trebui sa se aprinda atunci cand conectez bateria.Care este rolul jumperului JP1 de a pune VCC-ul la masa?Pe pinul 4 Vin am 3V. Ledul nu se aprinde.In ce puncte ar trebui sa masor ca sa imi dau seama ca este sau nu ok? Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Daca ai DS, de acolo vezi exact toate detaliile pe care le ceri. Daca DS uita sa le mentioneze ... atunci un astfel de component nu merita achizitionat. MARE atentie la bateriile litiu nu este de glumit, trebuie sa ai DS si de la baterie, sa vezi daca cele 2 corespund. Jumperul ala se pare ca da o comanda... cat am vazut din poza neclara. Trebuia sa pui link. Ce ai de masurat? Simplu masori tensiunea si curentul de la iesirea spre baterie, cu bateria descarcata si conectata. Ar fi bun un AVOmetru cu iesire USB si ai avea un grafic pe 2-3 ore cu tot procesul de incarcare, daca nu determini tu mai multe puncte pe parcurs si este suficient de bine. Link spre comentariu
elman Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Am facut eu circuitul si functioneza foarte bine. JP1 nu este jumper este conectorul ce duce la baterie. Ledul se aprinde atunci cand conectezi o baterie descarcata si sta aprins pana la terminarea procesului de incarcare. La curentul maxim (Rprog=2K I=500mA) circuitul se cam incinge dar la 350mA functioneaza bine, nu se mai incalzeste. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Daca pe pinul 4 sunt 3V, circuitul nu va functiona. El vrea cam 5V la intrare ca sa asigure 4.2V la sfarsitul incarcarii. Link spre comentariu
Vizitator iulian.militaru.vitamina Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Am descarcat bateria cu ajutorul unui bec.Apoi am conectat.o la conectorul JP1.Decat ca ledul se aprinde daca o conectez cu polaritatea inversata la pini. Link spre comentariu
Vizitator iulian.militaru.vitamina Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Atasez si rutarea. Link spre comentariu
elman Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Daca bine observ ai incurcat pinii 1, 2 si 5 . Sper ca nu gresesc. P.S. atasez o rutare posibila sau asa Editat Iunie 13, 2017 de elman Link spre comentariu
Vizitator iulian.militaru.vitamina Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Am crezut ca pinii corespund cu schematicul si cu poza de la aplicatia tipica din datasheet.Deci trebuie sa respect numerotarea pinilor din poza cu Package Type. Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru varaintele de rutare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum