Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator baterii

Vizitator iulian.militaru.vitamina

Postări Recomandate

Salut,am schema electrica din poza atasata a unui incarcator de baterii.Din pacate nu o pot simula intr-un program specializat deoarece in librarii,nu gasesc integratul din schema.

Am realizat circuitul practic dar nu imi pot da seama daca functioneaza corect.Conform datasheet-ului led.ul ar trebui sa se aprinda atunci cand conectez bateria.Care este rolul jumperului JP1 de a pune VCC-ul la masa?Pe pinul 4 Vin am 3V. Ledul nu se aprinde.In ce puncte ar trebui sa masor ca sa imi dau seama ca este sau nu ok?

post-265122-0-54577900-1497335056_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ai DS, de acolo vezi exact toate detaliile pe care le ceri.

Daca DS uita sa le mentioneze ... atunci un astfel de component nu merita achizitionat.

MARE atentie la bateriile litiu nu este de glumit, trebuie sa ai DS si de la baterie, sa vezi daca cele 2 corespund.

Jumperul ala se pare ca da o comanda... cat am vazut din poza neclara. Trebuia sa pui link.

Ce ai de masurat?

Simplu masori tensiunea si curentul de la iesirea spre baterie, cu bateria descarcata si conectata.

Ar fi bun un AVOmetru cu iesire USB si ai avea un grafic pe 2-3 ore cu tot procesul de incarcare, daca nu determini tu mai multe puncte pe parcurs si este suficient de bine.

Link spre comentariu

Am facut eu circuitul si functioneza foarte bine. JP1 nu este jumper este conectorul ce duce la baterie.

Ledul se aprinde atunci cand conectezi o baterie descarcata si sta aprins pana la terminarea procesului de incarcare.

La curentul maxim (Rprog=2K I=500mA) circuitul se cam incinge dar la 350mA functioneaza bine, nu se mai incalzeste.

Link spre comentariu

Am descarcat bateria cu ajutorul unui bec.Apoi am conectat.o la conectorul JP1.Decat ca ledul se aprinde daca o conectez cu polaritatea inversata la pini. :nas:

Link spre comentariu

Am crezut ca pinii corespund cu schematicul si cu poza de la aplicatia tipica din datasheet.Deci trebuie sa respect numerotarea pinilor din poza cu Package Type. Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru varaintele de rutare.

post-265122-0-57155300-1497373021_thumb.jpg

post-265122-0-91968100-1497373098_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări