Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalență tuburi electronice

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmsorin

2

• +_Florin_+

1

• validae

1

• simson

1

Top autori în acest subiect

Cel mai corect echivalent al 6N3P sovietic este ECC85 -ul occidental, difera doar legaturile la soclu.

In aplicatii audio refacerea legaturilor nu reprezinta o problema.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

6N1P ~= ECC88 , montajele in care este montat 6H1P in loc de E88CC/6922/6DJ8 functioneaza dar nu cum ar trebui , sunt diferente intre rusoaica si E88CC , in primul rind timbrul este mult mai inchis cu 6H1P , alt PSF , alt sunet .

Inlocuitorul rusesc a lui E88CC este 6H23P , ma refer la caracteristici , ca sound , rusoaica nu poate concura cu E88CC , in primul rind ca zgomot .

Rusii au facut tuburi bune dar sunt citeva modele care nu pot concura cu modelele europene , americane , aici as nominaliza si 6J32P , adica EF86 european , 6J32P nu poate concura nici cu cel mai " nasol " EF86 .

6N3P ~= 5670, 2C51, 6N3 (china)

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

In loc de ecc85 care ar fi cel mai bun model?

Depinde unde folosesti ECC85 , in audio sau RF , depinde si de schema .

Daca ECC85 vrei sa-l folosesti in audio , poti folosi alt tub in locul lui .

Eu cred ca faci asa .....un sondaj , din experienta mea practica iti spun ca de multe ori totul poate fi foarte subiectiv , depinde de ce sound iti place tie , pina la urma orice tub poate fi bun , emisie sa aiba , adica sa fie functional .

Ca o paranteza , in blocurile FM ale radiourilor daca ECC85 este inlocuit cu E88CC creste selectivitatea si sensibilitatea , test facut de mine pe citeva aparate de radio , nu la toate dar la unele am observat asta .

Pina la urma ce vrei sa construiesti ????

Link spre comentariu

Am un amp cu 6v6 (am schimbat jj), si ascult muzica nu radio, vroiam doarbsa vad cum se aude cu alta lampa nu ca nu s-ar auzi decent.

Ma m-ai uitam si pe la condensatori, sa ii schimb(sunt epcos) dar inca nu m-am decis cu ce.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări