Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare boxe cu impedanță/putere diferite

Vizitator misu_titan

Postări Recomandate

Vizitator misu_titan

Salut baieti.am un amplificator pioneer de 2x15w si 8 ohmi.

am doua boxe cu doua cai(plus filtru sunet interior) de 20w dar la 4 ohmi.

m-am gandit sa pun fiecare boxa in serie cu un difuzor de 5w la 4 ohmi(deci de putere mai mica ca boxa) ca sa-mi dea 8 ohmi,

ce nu stiu eu este ca difuzoarele fiind de putere mica se pot arde sau se aduna puterea cu restul boxei si da 20w+5W=total 25w?

Editat de misu_titan
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

4

• catalin004

3

Top autori în acest subiect

Da...se ard cele mici...curentul este identic prin ele, cel mic avand sarma mai subtire se duce naiba...eu zic sa folosesti niste rezistoare de putere, 4ohmi/50W...cu toate ca nu cred sa faca ceva amplifului daca le pui pe direct boxele...

Editat de catalin004
Link spre comentariu
Vizitator misu_titan

Da...se ard cele mici...curentul este identic prin ele, cel mic avand sarma mai subtire se duce naiba...eu zic sa folosesti niste rezistoare de putere, 4ohmi/50W...cu toate ca nu cred sa faca ceva amplifului daca le pui pe direct boxele...

nu crezi ca se ard finali sau nu sti daca pun boxa de 4 ohmi la aplificator de 8 ohmi?

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Rezistentele vor produce doar caldura in loc de "muzica".Daca finalii audio sunt integrate , e riscant sa lege incinte cu impedanta mai mica decat cea recomandata.Ori alte incinte pe 8Ohmi , ori pastrarea cutiilor si schimbarea dif-urilor/recalcularea filtrelor.

Link spre comentariu
Vizitator misu_titan

pioneer x-hm-11 m-am uitat pe site la pioneer si doar la 8 ohmi merge este micrositem circuit integrat asa ca nu va mai chinuiti sa cautati schema, nu ma risc sa pun boxe de 4 ohmi la aplificator 8 ohmi.

daca rezistenta nu-i varianta buna nu mai bine caut doua difuzoare de 4 ohmi si le pun in serie cu boxele de 2x20w 4 ohmi?si asa fac 8 ohmi,cam cat sa fie putere watti difuzoarele sa nu se arda am doua dar putere mica de 5 watti?

Link spre comentariu

Ideal ar fi sa gasesti dif-uri identice cu cele din incintele de 4Ohmi.In acest fel si puterea electrica si cea "acustica" vor fi distribuite egal.Inca ceva : difuzoarele au polaritate +/- , de care trebuie tinut cont atat la legarea serie cat si in paralel. LE- va trebui sa-i faci si o cutie dif-ului "extern" altfel se va auzi ca naiba , plus ca filtrul nu va avea nici o influenta asupra lui.....Nu e o metoda buna.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Eu am un Telefunken cu STK460, il folosesc la o cabana cu baterie cu incarcare solara....insa boxele sunt pe 4 ohmi si nu am probleme de ceva ani...nu stiu acum ce sa zic...cel mai bine iti recomand sa le inseriezi pe cele 2 care le ai si sa folosesti doar un canal

Link spre comentariu

OFF-Cel mai recent exemplu : Philips F-4225 cu STK2250 , i-am pus integrat nou , o zi a "duduit" la mine cu incinte pe 8Ohmi (proba asta o fac indiferent ce amplif. repar).La o zi dupa ce si-a luat-o acasa a venit iar : s-a ars , pune-i domne' o finala mai puternica.Atat pustiul cat si tac'su habar n-aveau ce-i aia impedanta , fazare etc. iar cand am fost sa vad ce "boxe" au.....aoleu!!!

Link spre comentariu

Da....cunosc si eu situatia...posibil ca difuzoarele sa mai faca si scurturi intre spire , sau intre ele fata de masa....depinde de ce prastii au fiecare...colegului i-am dat simpla folosire doar cu un canal, sincer poate sa se arda si cu 2 daca baga distorsiuni in ele cu nemiluita...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări