Vizitator misu_titan Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 (editat) Salut baieti.am un amplificator pioneer de 2x15w si 8 ohmi. am doua boxe cu doua cai(plus filtru sunet interior) de 20w dar la 4 ohmi. m-am gandit sa pun fiecare boxa in serie cu un difuzor de 5w la 4 ohmi(deci de putere mai mica ca boxa) ca sa-mi dea 8 ohmi, ce nu stiu eu este ca difuzoarele fiind de putere mica se pot arde sau se aduna puterea cu restul boxei si da 20w+5W=total 25w? Editat Iunie 12, 2017 de misu_titan Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 (editat) Da...se ard cele mici...curentul este identic prin ele, cel mic avand sarma mai subtire se duce naiba...eu zic sa folosesti niste rezistoare de putere, 4ohmi/50W...cu toate ca nu cred sa faca ceva amplifului daca le pui pe direct boxele... Editat Iunie 12, 2017 de catalin004 Link spre comentariu
Vizitator misu_titan Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 Da...se ard cele mici...curentul este identic prin ele, cel mic avand sarma mai subtire se duce naiba...eu zic sa folosesti niste rezistoare de putere, 4ohmi/50W...cu toate ca nu cred sa faca ceva amplifului daca le pui pe direct boxele... nu crezi ca se ard finali sau nu sti daca pun boxa de 4 ohmi la aplificator de 8 ohmi? Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 Sanatate permanenta ! Rezistentele vor produce doar caldura in loc de "muzica".Daca finalii audio sunt integrate , e riscant sa lege incinte cu impedanta mai mica decat cea recomandata.Ori alte incinte pe 8Ohmi , ori pastrarea cutiilor si schimbarea dif-urilor/recalcularea filtrelor. Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 nu crezi ca se ard finali sau nu sti daca pun boxa de 4 ohmi la aplificator de 8 ohmi? Pioneer model .......? Sa-i cautam schema. Link spre comentariu
Vizitator misu_titan Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 pioneer x-hm-11 m-am uitat pe site la pioneer si doar la 8 ohmi merge este micrositem circuit integrat asa ca nu va mai chinuiti sa cautati schema, nu ma risc sa pun boxe de 4 ohmi la aplificator 8 ohmi. daca rezistenta nu-i varianta buna nu mai bine caut doua difuzoare de 4 ohmi si le pun in serie cu boxele de 2x20w 4 ohmi?si asa fac 8 ohmi,cam cat sa fie putere watti difuzoarele sa nu se arda am doua dar putere mica de 5 watti? Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 (editat) Ideal ar fi sa gasesti dif-uri identice cu cele din incintele de 4Ohmi.In acest fel si puterea electrica si cea "acustica" vor fi distribuite egal.Inca ceva : difuzoarele au polaritate +/- , de care trebuie tinut cont atat la legarea serie cat si in paralel. LE- va trebui sa-i faci si o cutie dif-ului "extern" altfel se va auzi ca naiba , plus ca filtrul nu va avea nici o influenta asupra lui.....Nu e o metoda buna. Editat Iunie 12, 2017 de surubarila Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Eu am un Telefunken cu STK460, il folosesc la o cabana cu baterie cu incarcare solara....insa boxele sunt pe 4 ohmi si nu am probleme de ceva ani...nu stiu acum ce sa zic...cel mai bine iti recomand sa le inseriezi pe cele 2 care le ai si sa folosesti doar un canal Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 OFF-Cel mai recent exemplu : Philips F-4225 cu STK2250 , i-am pus integrat nou , o zi a "duduit" la mine cu incinte pe 8Ohmi (proba asta o fac indiferent ce amplif. repar).La o zi dupa ce si-a luat-o acasa a venit iar : s-a ars , pune-i domne' o finala mai puternica.Atat pustiul cat si tac'su habar n-aveau ce-i aia impedanta , fazare etc. iar cand am fost sa vad ce "boxe" au.....aoleu!!! Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Da....cunosc si eu situatia...posibil ca difuzoarele sa mai faca si scurturi intre spire , sau intre ele fata de masa....depinde de ce prastii au fiecare...colegului i-am dat simpla folosire doar cu un canal, sincer poate sa se arda si cu 2 daca baga distorsiuni in ele cu nemiluita... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum