Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poziționare piston

BASTANU1960

Postări Recomandate

Bună ziua,

Am desfăcut un motor de Piaggio Ciao pentru ai schimba segmenții îmbătrâniții, și din grabă nu am notat poziția pistonului.

Rog cunoscătorii să-mi spună și mie cum îl montez înapoi, cu săgeata în stânga pozei sau cu săgeata în dreapta către evacuare.

Vă mulțumesc mult!

post-240452-0-15537900-1497169423_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

2

• Ion_Bumbu

2

• Florian Ciobanu

1

• BASTANU1960

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bună ziua,

Am desfăcut un motor de Piaggio Ciao pentru ai schimba segmenții îmbătrâniții, și din grabă nu am notat poziția pistonului.

Rog cunoscătorii să-mi spună și mie cum îl montez înapoi, cu săgeata în stânga pozei sau cu săgeata în dreapta către evacuare.

Vă mulțumesc mult!

Logic ar trebui sa fie montat cu sageata inspre evacuare,cu toate ca nu vad ce s-ar putea intimpla daca ai monta pistonul invers. Nu cred ca partea superioara a pistonului, sa aiba vreo prelucrare,cel putin asa vad eu in poza.

Link spre comentariu

Fantele alea de pe fusta pistonului trebuie sa se potriveasca cu cele de pe cilindru, ele sunt pozitionate putin descentrat fata de axa pistonului si a cilindrului

Link spre comentariu

In canalele segmentilor ai cate un bolt care nu permite rotirea segmentilor. Rolul lor este de a nu permite capetelor segmentilor sa ajunga in dreptul fantei de evacuare unde exista pericolul de a agata marginea si a se rupe. Nu stiu cum este pozitionata sageata in raport cu acele bolturi, dar cand montezi pistonul, capetele segmentilor sa nu fie in dreptul vreunei fante. E simplu.

Si tine cont si de ce a spus colegul Florian Ciobanu in postul de dinainte.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

pistonul la acest tip de motor se monteaza cu sageata spre evacuare (esapament), in caz contrar fanta segmentilor va agata in acele "camere" ale cilindrului si se vor rupe

Link spre comentariu

pistonul la acest tip de motor se monteaza cu sageata spre evacuare (esapament), in caz contrar fanta segmentilor va agata in acele "camere" ale cilindrului si se vor rupe

Este si asta o explicatie. Legat de segmenti. Cind segmentii, se uzeaza in asa hal incit sa agate in fante,atunci sigur motorul sta sa moara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări