Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf E+I de 50V 4A

Postări Recomandate

am un traf mai vechi dintr-o statie pe care nu mai stiu de pe unde am luat-o.m-am apuct recent de un proiect DIY si la alimentari am nevoie de un traf pt un final stereo audio. traful are dupa datele inscrise pe el 50v si 4 A pe secundar (masurat la 220v are insa 42-44v) , simplu si cu sarma pe secundar de peste 1 mm probabil 1,2-1,3, 3 ,75 kg parca si sectiunea E de 3,4 cm. e intr-o stare chiar f buna.prize la primar de 220 si 110 (presupun ca statia a fost gandita sa poat fii alimentata si la 110v).problema mea e ca nu stiu cum ar fi mai avantajos:1. sa`l duc la un atelier sa imi faca o priza mediana2. sa il folosesc asa pe o schema (de care culmea nu dau nicaieri)p.s.: stie cineva unde este un cluj un atlier de rebobinare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu ai spus exact ce tensiune vrei sa scoti din traf. Daca vrei sa faci cu dublare de tensiune, asa cum e el acum vei obtine cam +/-45V, daca vrei doar o impartire a tensiunii continue rezultate vei obtine (44x1,4):2... adica cam +/-30V. Asta presupunind ca e corecta masuratoarea facuta de tine.P.S. 3,4cm banuiesc ca e latimea lamei centrale a tolei E, ca sa afli sectiunea miezului, masoara si grosimea pachetului de tole.

Link spre comentariu

tensiunea pana in +\- 45v as vrea sa fie, depinde ce etaj final o sa fac rost. masurata corecta: 42-44v in functie de retea (am mari probleme cu reteau de 220, fluctuatii de la 197- minim pana la 228 - maxim - fluctuatii apar la intervale foarte scurte de timp)

da zal ai dreptate ...e latimei lamei centrale din E . din graba am trecut-o doar pe aia :smt003 . pachetul de tole are 5,4 cm.

sunt o groaza de kituri pe piata care cer alimentare de pana 2x40v pentru un 2x50 decent :smt005 deci voi ramane totusi la cea cu dublare, etajul final fiind compus din el 2 astfel de ampuri: http://sound.westhost.com/project19.htm

Link spre comentariu

Deci puterea maxima a miezului trafo ar fi de 325W (presupunind ca e bine realizat). Ar putea duce 2 amplifuri de minim 60W sinus. Tensiunea pe care o vei obtine va avea destul brum, datorita redresarii monoalternanta in cazul dublarii, iar curentul se injumatateste, sa pui condensatori de capacitate mare, peste 10000uF.Oricum asta e o solutie temporara, sau de proba.Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări