Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Diptrace - Coppercam - soft CNC

geoct

Postări Recomandate

Buna seara.

Am achizitionat de curind un mini cnc chinezesc (CNC 1610) . Sint incepator in acest domeniu si as vrea sa invat mai multe. L-am luat pentru a face cu el cablaje imprimate .

Petru crearea cablajelor folosesc Diptrace ( varianta libera ) .In pachet cu cnc-ul am primit si niste softuri : ArtCam (probabil varianta libera sau spata ), Coppercam (probabil varianta libera sau spata ) , LiteFire si GRBL Control (GRBL V0.9) .

Am facut in Diptrace un cablaj de tests cu mai multe componente ,marea majoritate SMD pentru a testa acuratetea masinii.Am exportata fisierul din Diptrace in format gerber (Fig.1) . Am preluat si deschis fisierul in Coppercam (Fig.2) dupa carea am urmat pasii invatati de prin tutoriale de pe Youtube si a rezultat (Fig.3) unde am observat ca anumite rute de gravare nu erau ca schema din Dip trace. Am esportat rezultatul din Coppercam in fisier txt ( codul G ) ( Fig.4) . In softul cnc-ului , GRBL Control am deschis fisierul si am obsevat ca doar o foarte mica parte din schema originala apare si o poate executa (Fig.5) .

Imi poate explica cineva de se intimpla chestia asta si unde ar fi problema?

O seara buna.

post-195635-0-91722000-1496947636_thumb.jpg

post-195635-0-70390700-1496947647_thumb.jpg

post-195635-0-88519600-1496947655_thumb.jpg

post-195635-0-97719300-1496947668_thumb.jpg

post-195635-0-71476000-1496947700_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• geoct

5

• bobinatorul

3

• nickrvl

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema e in Coppercam .

De fapt acolo gresesti.Foloseste o scula mai mica si eventual offset zero.Nu stiu daca are aceste setari dar si eu pateam la fel pana sa ma prind(eu folosesc FlatCam)

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Am totusi o nelamurire in legatura cu " o scula mai mica si " referinta de zero" .

Poti sa fii te rog mai explicit ? Am incercat si eu cu "Flatcam" ,dar mi se pare stufos sau tutorialul nu era destul de explicit .

Link spre comentariu

Nu cumva de fapt e vorba de o scula mai mare?

Sar traduce prin faptul ca nu intra printre trasee si de aici "eroarea".

As fi si eu interesat de Artcam si Coppercam.....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Tocmai ca el foloseste o scula ce are varful prea mare de ex 0.5mm iar el are poate 0.3mm intre paduri si atunci e normal sa le evite ca sa nu strice padul.

Nu am pc-ul in fata acum dar incearca sa setezi freza de gravure(scula,tool) sa fie de 0.2mm si sigur o sa mearga.

Ca idee ca sa intelegi freza va trece doar prin spatiile mai mari sau cel mult egale cu varful acesteia.

Aaa.....sunt si eu interest de aceste softuri daca nu e cu suparare.

Link spre comentariu

Am descoperit unde era problema . La scula de gravare era setata pe 3,175 mm , cea ce era eronat in cazul meu. Eu am interpretat gersit 3,175 grosimea sculei , care in cazul meu era grosime cotorului sculei si nu al parti active a frezei de gravare. Ceva chestii ar mai fi de sertat in Coppercam deoarece mai am trasee car nu sint acoperite de frezare.

Ca idee , am incercat sa folosesc Flatcam -ul care la inceput mi sa parut stufos si complicat , dara acum dupa ce am vazut tot felul de tutoriale si citind din manualul progaramului , chiar este foarte usor. Flatcam-ul este Super ok , mai ales ca este varianta gratis .

Merge super calumea.In poza este rezultatul . :101

Cred ca o sa renunt la Coppercam .... Oricum .. daca o sa mai decoper ceva , va voi anunta.

Va multumesc pentru "schintei" ( sfaturi) "

Nu-mi iese chestia cu postatul foto ..... :sparge:

Editat de geoct
Link spre comentariu

Daca vrei sa inlaturi si restul de cupru foloseste no copper region iar mai apoi paint

O sa incerc si varianta asta , dar deocamdata nu am mai avut timp sa ajung in atelier.

Multumesc de sfat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări