POLAKU2002 Postat Iunie 8, 2017 Partajează Postat Iunie 8, 2017 Buna ziua.Ma confrunt ptr prima oara cu un racitor electric in care incap citeva sticle si ceva alimente...nu mai raceste....presupun ca racirea se face cu ceva ,nu vad ca e capsat si are 2 ventilatoare dedesubt si deasupra....am masurat tensiunea pe firele ce intra in aceasta capsula si sunt 12v.... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2017 Partajează Postat Iunie 8, 2017 Este vorba de un termoelement de răcire Peltier. Ca acesta: https://www.optimusdigital.ro/altele/104-modul-termoelectric-de-racire-peltier-tec1-12706.html?gclid=Cj0KEQjw6-PJBRCO_br1qoOB4LABEiQAEkqcVX-5tRL02xdn3EApLaKod9JFrYu4bchtcdmdOzTOwa4aAtYl8P8HAQ Trebuie schimbat elementul, dar mai înainte trebuie să-l dați jos pe cel defect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2017 Partajează Postat Iunie 8, 2017 Poti sa ai mai multe elemente. Dai jos, desfaci si vezi cum sta la interior. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2017 Partajează Postat Iunie 8, 2017 Vezi că există astfel de răcitoare care au și funcția reversibilă (răcire/încălzire) și schimbarea funcției se face prin inversarea polarității. Am avut recent așa ceva la reparat, dar din fericire, a fost doar un cablu întrerupt. Nu e neapărat și cazul de față, dar subliniez că există și așa ceva...oricum suspectul de defectare (când alimentarea de 12V e în regulă) este tot termoelementul Peltier... Link spre comentariu
gabilungu66 Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Unul din motivele arderii elementului Peltier, este uscarea pastei termoconductive, ceea ce duce la ambalare termica si autodistrugerea acestuia. Eu am folosit pasta termoconductoare pentru procesoare PC. Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Iunie 12, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2017 Am comandat element nou...il montez si imi baga caldura in frigider......am demontat si am schimbat partea de pe radiator,cu scris ,apoi invers partea fara scris si....tot caldura baga.... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 Dar afară l-ai probat, se încălzește pe o parte și se răcește pe cealaltă ? Ai grijă la polaritatea curentului, e vorba de un semiconductor.... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 Ventilatorul ii merge sau e cu racire pasiva a partii calde? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 Pai trebuie sa ii racesti partea calda astfel incat sa creezi un flux de caldura in sensul dorit. El va tinde sa incalzeasca partea pe care tu i-o fortezi cu racirea si ca sa o incalzeasca va trage caldura din incinta pe care o vrei rece. Trebuie respectata polaritatea. E ca o pompa de caldura. Ia dintr-o parte si o trimite in cealalta cu consum de energie. Sau si invers, transferi caldura prin el si ar trebui sa mearga ca generator. https://youtu.be/9aSPopIcKLQ Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) E un minifrigider prevazut cu un montaj electronic destul de complex cu termostat,am montat peltierul exact asa cum l am dat jos....este prevazut cu racitoare si pe ambele parti cu ventilatoare,...am inversat firele rosu cu negru si acum raceste....este 12706 Editat Iunie 13, 2017 de POLAKU2002 Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Păi eu zisesem în postarea #4 ceva despre schimbarea funcţiei prin inversarea polarităţii, dar se pare că nu aţi citit atunci.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Apare si in postul 9 acelasi indemn. Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Am citit bine dar in mod normal trebuia sa functioneze cu rosu la rosu si negru la negru dar in momentul cind dau de termostat la rece ar trebui sa se inverseze polaritatea?dar in cazul meu nu o face si am decis sa oinversez mecanic polaritatea ca el nu are nevoie de incalzire...dar temperatura e de 10 grade....cred ca e cam mare ... Editat Iunie 13, 2017 de POLAKU2002 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 8-10 grade e ok pt un frigider. Termostatul doar intrerupe circuitul si il conecteaza cand sunt indeplinite conditiile de temperatura. E ca un intrerupator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum