Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare condensatori


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Marian

    8

  • validae

    7

  • GEO 53 BN

    7

  • misuraelectronic

    4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O poză cu el ar face cât o mie de cuvinte..... ar putea fi vorba de 80pF.

probabil dl moderator are chef de glume . b32522 este o serie de la siemens-epcos si n-are nici in clin nici in mineca virgula cu link-ul postat de domnia sa .

http://goods.ruten.com.tw/item/show?21543888211700

101% asa arata , ca in link-ul de mai sus , nicidecum altfel .

 

ps ... daca pe condensatorul din poza dvs nu mai este scris nimic altceva , pe o alta suprafata laterala a lui , atunci valoarea lui corecta este de 800nf / 250v . despre cel de-al doilea acum ... daca are un mic punct in fata lui 47 , atunci este de 470nf / 250v , daca nu are nici un punct in fata , atunci este de 47nf / 250v .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Mai uitați-vă odată la poza inițiatorului, stimate domn.Nu prea bate o inscripție cu alta, poate ca și culoare....eu nu-l văd nicidecum să aibă 4,7uF.

Link spre comentariu

Al doilea e de 470nF (sau 0,47uF). Cel de-al doilea cred că are inscripționat de fapt un ,,miu,, de la microFarad, nu un ,,U,, și poziția acelui ,,micro,, înaintea valorii ar reprezenta 0,8uF sau 800nF. Cum a editat ulterior și dl. misuraelectronic....deși 0,8uF nu e valoare standard

De aceea am zis că o poză e mai edificatoare.

Link spre comentariu

1-- n-am de ce sa ma mai uit ... spre deosebire de altii ,eu stiu perfect ceea ce am postat si nu ma poate da nimeni la intors . probabil dvs nu stiti asta inca sau poate va prefaceti ca nu stiti , dar eu sint dumnezeul componentelor electronice . poza postata de initiator are marcajul vechi de la siemens , anume acel s prelungit , aproape ca o integrala nedefinita , care este intersectat de un h exact la mijloc . poza din link-ul meu are marcajul nou de la siemens-epcos , care marcaj arata ca un v asimetric destul de cracanat , intors pe dos si un pic oblic ca inclinare .

2-- pentru ca postarea #4 sa nu para ciudata , mentionez ca dl moderator a postat INITIAL un link spre ebay , unde aparea in imagine o ditamai butelia de condensator . din pacate pentru dinsul , BIG ERROR ... imediat dupa postarea mea si-a editat postarea dinsului , a sters link-ul initial si a postat cum ca ar putea fi vorba de 80pf ... ANOTHER BIG ERROR ... sorry about that !

3-- daca are punct , atunci este de 470nf / 250v .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Sincer să fiu, unele firme au inscripționări cel puțin ciudate.....

Nici Dumnezeu cel adevărat nu ar putea fi atât de arogant cum sunt unii experți pe aci.... fiindcă eu am șters link-ul pus inițial imediat după ce inițiatorul a postat poza cu componenta, nu după ce a postat misuraelectronic. Spre deosebire de unii însă, eu nu le știu chiar pe toate, dar măcar am un pic de decență și ceva modestie în exprimare.

Link spre comentariu

Am 2 cond. pe care scrie

B32522 U80 j250

 

.47k 250

 

Banuiesc ca al doilea e de 0.47 uf

primul de valoare o avea?

Multumesc!

Al doilea este sigur este de 0,47 uf la 250v cc sau 470nf la250v cc

La primul ar fi binevenita o poza...cu toate ca un capacimetru ar spune sigur valoarea!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am 2 cond. pe care scrie

B32522 U80 j250

 

.47k 250

 

Banuiesc ca al doilea e de 0.47 uf

primul de valoare o avea?

Multumesc!

Multimetrul DT920x costa intre 30 si 40 de lei ( se gaseste la magazinul din Alexandria, si pe la diversi comercianti prin piete ).

Are capacimetru care poate masura capacitati suficient de mari pentru asemenea cazuri.

Cat dureaza sa desfaci conzii aia de pe placa de test si sa-i masori cu acel multimetru?

 

LE: Mac deja s-au postat poze cu intimatul :)

Link spre comentariu

De măsurat e ușor când ai cu ce, iar un capacimetru decent chiar nu e o mare investiție, cum bine zicea și marian. Problema se pune când componenta e defectă sau devalorizată, iar astfel de condensatori se mai devalorizează ca urmare a descărcărilor interne și a evaporării locale a armăturilor (autocicatrizare) și dacă nu mai poți interpreta clar valoarea scrisă pe capsulă, chiar nu prea știi ce să pui în loc. Mai ales că scheme nu se găsesc chiar ușor, luăm doar cazul plăcilor de centrale termice sau chiar mașini de spălat. Astfel de condensatori se utilizează la circuitul de detectare a flăcării în centrale termice și am avut ocazia de vreo trei ori să schimb condensatori de acest tip devalorizați grav....

Link spre comentariu

Judecand dupa poza m-as hazarda sa-mi dau cu presupusul ca daca exista o devalorizare, aceasta nu va fi semnificativa, si deci masurarea cu un astfel de multimetru banal, ar trebui sa ofere suficiente indicii.

 

In alta ordine de idei, cine nu are sau nu-si permite un DT din ala, consider ca nu are ce sa caute pe sectiuni tehnice ale Elforum.

Imi pare rau daca par dur dar nu poti avea pretentii de electronist de nici un nivel fara sa te dotezi cu asa ceva ( nu spun ca e cazul OP ).

 

PS: Asta cu "Dumnezeul componentelor electronice" e prea hilara ca sa merite comentata...:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări