Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare kit amplificare cu stk

powerlight

Postări Recomandate

Va salut rog putin ajutor cu punerea in functiune a acestui kit.

Intrarea de curent am vazut unde este insa cea audio in si out nu stiu care sunt.

link cu poze scris de pe telefon

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

5

• powerlight

5

• sesebe

2

• Real Minitehnicus

2

Top autori în acest subiect

de un sfert de ora ma.chinui sa le.urc pe siteuri insa nici unul nu merge cu 2 telefoane,tampenii de siteuri.pana ajung la calculator kitul se numeste mp-03aa conv out

6870vs1959a

031226

provine de la un tv

Link spre comentariu

Intrarea de curent am vazut unde este insa cea audio in si out nu stiu care sunt.

Și de ce ar trebui ca un etaj de convergență dinamică dintr-un Zenith R50W" rear projection TV sa aibe o intrare audio???

kitul se numeste mp-03aa conv out

6870vs1959a

031226

provine de la un tv

XeQsuY9.png

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Păi nu are nicio intrare audio că STK-urile acelea nu sunt amplificatoare audio de putere . Chiar nu ai citit comentariile de mai sus ?

Se poate modifica circuitul extern pentru a le transforma in amplificatoare audio , dar , tinând cont că tranzistoarele prefinale-finale nu au prepolarizare internă , semnalul audio la ieșire va fi distorsionat in vecinătatea trecerilor prin zero .

Link spre comentariu

In primul rand nu l-am cumparat,l-am primit.

In al doilea rand de aia am postat la sectiunea incepatorilor.

Deci n-am facut nimic.

Link spre comentariu

Cred ca pot fi folosite la comandat ceva motoare mai micuțe, poate si ceva mai mărțișoare pt ca nu stiu datasheetul.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Dacă avea ''superdiode'' care să polarizeze etajele prefinal-final (cum au alte STK-uri de acest gen ) , se putea folosi fără prea mari probleme ca amplificatoare audio . Și așa se poate , dar se va auzi distorsionat .

Hmm , m-am inșelat . Am luat de bună schema de mai sus , fără să mă uit atent la poze .

Prietene , se poate folosi ca amplificatoare audio ( dacă mai sunt bune integratele ) , dacă le faci modificările necesare in circuit

Se pare că STK394-250 are prepolarizare internă pe etajele prefinal-final .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Dacă avea ''superdiode'' care să polarizeze etajele prefinal-final (cum au alte STK-uri de acest gen ) , se putea folosi fără prea mari probleme ca amplificatoare audio . Și așa se poate , dar se va auzi distorsionat .

Hmm , m-am inșelat . Am luat de bună schema de mai sus , fără să mă uit atent la poze .

Prietene , se poate folosi ca amplificatoare audio ( dacă mai sunt bune integratele ) , dacă le faci modificările necesare in circuit

Se pare că STK394-250 are prepolarizare internă pe etajele prefinal-final .

Cat ar fi de lucru?Si cam care ar fi puterea per canal?

Ele sunt bune, l-am primit de la cineva care lucreaza in reparatii televizoare si zicea ca boxele care erau atasate se auzeau demential.Acum nu stiu cat de adevarat poate fi.

Daca necesita cunostinte avansate de electronica abandonez.

Link spre comentariu

Nu ar fi prea mult de lucru , dar trebuie să ai cunoștinte de bază, de electronică . Nu poți să speri la prea multă putere ,că finalii suportă 3 amperi maxim . Dacă ii suprasoliciti , se ard .

Uite aici PDF-ul http://www.datasheetspdf.com/datasheet/STK394-250.html

Studiază bine datasheet-ul și caută scheme de amplificatoare audio cu alimentare simetrică . Vezi ce au ele diferit . Iti dau niște ponturi :

- trebuie modificată bucla de reactie de la ieșire la intrarea inversoare (notată cu ''-'' ) a fiecărui canal , prin scoaterea rezistentelor de reactie de pe placă și punerea altor grupuri de rezistente cu acelasi rol (conectate putin diferit )

-trebuie conectate filtre antioscilante ,pe fiecare ieșire pe care o vei folosi , formate din rezistențe de 4,7-10 ohmi in serie cu condensator de 0,1 microfarazi , legal la masă .

- Nu in ultimul rând , iti trebuie o sursă care să dea cam +/- 25 volti , alimentare simetrică .

Ăla de la care ai luat modulul te-a mințit că a mai fost folosit ca amplificator si se auzea ''demențial''

Ar fi trebuit să facă modificări in circuit și nu se văd lipituri ''noi'' pe placă .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări