Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo DTY-21B4K S

nationalistu

Postări Recomandate

Ionele , uscarea acelui condensator provoacă functionarea anormală a etajului final BH , care nu va scoate tensiunile normale și nici stabile nu vor fi .

Alimentează un final BV cu tensiune redusă și instabilă să vezi cum se va comporta ...

Este o potențială cauză a defectului .

Link spre comentariu

Nu se poate,Domnule Validae,luati masuri.Domnii astia de mai sus nu stiu abc-ul.

Daca un televizor cu tub cinescop,face dunga orizontala,schimbam finalul de cadre;n-am auzit in 27 de ani de depanare o gogorita mai mare,adica sa am dunga orizontala,si sa caut defectul in bobina de deflexie.E prea de tot.

Editat de ionel_tv
Link spre comentariu

Inițiatorul topicului va confirma cauza exactă a defectului .

Nu se poate,Domnule Validae,luati masuri.Domnii astia de mai sus nu stiu abc-ul.

Daca un televizor cu tub cinescop,face dunga orizontala,schimbam finalul de cadre;n-am auzit in 27 de ani de depanare o gogorita mai mare,adica sa am dunga orizontala,si sa caut defectul in bobina de deflexie.E prea de tot.

Ti se pare că dunga aia orizontală din poza postată de mine , seamănă cu imaginea din postul #1 ?

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

De unde a-ti aparut fratilor? in ultima perioada numai genii se inscriu pe aici profesionisti pe tv alb negru si cu limbaj de coltul strazii .si ce o sa faca Validae ne da pauza ca am vorbit frumos ?

Link spre comentariu

Inițiatorul topicului va confirma cauza exactă a defectului .

Ti se pare că dunga aia orizontală din poza postată de mine , seamănă cu imaginea din postul #1 ?

asta o sa hotarasca Domnul Validae.

De unde a-ti aparut fratilor? in ultima perioada numai genii se inscriu pe aici profesionisti pe tv alb negru si cu limbaj de coltul strazii .si ce o sa faca Validae ne da pauza ca am vorbit frumos ?

eu te rog sa-ti masori cuvintele

Link spre comentariu

Am schimbat integratul,tot la fel,acuma sa vaz ce e cu memoria.

Ti se pare ca nu a schimbat ce ai spus si ca sa rezolvat? acum tu ce ai mai schimba? eu cred ca piesa dintre scaun si tv

Link spre comentariu

Ti se pare ca nu a schimbat ce ai spus si ca sa rezolvat? acum tu ce ai mai schimba? eu cred ca piesa dintre scaun si tv

Da,jigneste-l si pe initiatorul topicului.Poate integratul care l-a montat este defect.Ar putea sa fie din memorie,adica sa nu dea impuls suficient de deschidere a finalului de cadre;aia da.

Link spre comentariu

Daca memoria nu mai contine exact dumpul care trebuie procului,e posibil ca procul sa nu dea impulsuri bune pentru final la cadre;dar asta se vede cu oscul.

Link spre comentariu

Da,jigneste-l si pe initiatorul topicului.Poate integratul care l-a montat este defect.Ar putea sa fie din memorie,adica sa nu dea impuls suficient de deschidere a finalului de cadre;aia da.

Eu iam spus ce are defect plus si colegul dan cod pe care vad ca si pe el il contrazici daca pe mine mai contrazis , si pe toti colegi care au postat in acest topic spun ca clar este deflexia defecta si tu nu crezi , atunci pe mine mai lasat fara cuvinte zau asa

PS: Chiar nu stiu ce cauta unul ca tine aici pintre electronistii , chiar nu inteleg

Link spre comentariu

Nu am gasit la niciun tv bobina de cadre cu rezistenta de 25 ohmi (sau poate n-am reparat eu destule). O deflexie (pe partea de cadre) are doua bobine...in general o bobina are 7-8 ohmi. Daca sunt inseriate bobina trebuie sa aiba 14-16 ohmi daca sunt la paralel are 4 ohmi. Au fost cazuri destule cand am gasit bobinele cu probleme...spire in scurt. Daca initiatorul topicului are 25 ohmi la bobinele cadre, atunci ori aparatul masoara eronat ori exista o sudura proasta la legaturile bobinelor.... sau chiar la mufa de conectare unde sunt lipite firele de papuci.

25 ohmi mi se pare mult pentru bobina cadre...rastru nu se desfasoara complet.

Editat de mac01
Link spre comentariu

n-are nici o treaba bobina ,cu defectul din primul post

se vede clar ca este defect finalul,ca apare dunga orizontala.

Am crezut că știi ceva meserie.Acum m-am lămurit că nu.Acolo nimic nu e defect in afara de deflexia H.100% fara dubii.

Scuza-ma bati câmpii și rău.Daca după prima poza nu ți-ai dat seama ce e defect e grav.

Link spre comentariu

Nu am gasit la niciun tv bobina de cadre cu rezistenta de 25 ohmi (sau poate n-am reparat eu destule). O deflexie (pe partea de cadre) are doua bobine...in general o bobina are 7-8 ohmi. Daca sunt inseriate bobina trebuie sa aiba 14-16 ohmi daca sunt la paralel are 4 ohmi. Au fost cazuri destule cand am gasit bobinele cu probleme...spire in scurt. Daca initiatorul topicului are 25 ohmi la bobinele cadre, atunci ori aparatul masoara eronat ori exista o sudura proasta la legaturile bobinelor.... sau chiar la mufa de conectare unde sunt lipite firele de papuci.

25 ohmi mi se pare mult pentru bobina cadre...rastru nu se desfasoara complet.

Asa ziceam si eu colegu , este posibil sa fie si 25 omi ca sunt inseriate bobinele si ic-ul de bv se alimenteaza cu 45v , mai erau alea pe tranzistori dar dupa cum tin minte aveau in jur de 40 omi , si mie mi se pare mult 25omi dar asta doar initiatorul topicului ne poate spune cum sunt bobinele

Link spre comentariu

Problemele de convergenta a spoturilor RGB cat si dimensiunea H nu cred ca pot fi cauzate de alimentarea BV sau integrat defect ,

atata timp cat BO functioneaza corect.

Cel mai probabil bobina deflexie cu probleme. Aceeasi manifestare am intalnit la tuburi mai vechi ,Orion , problema

la acele modele fiind oxidarea puternica in zona de sprijin a bobinelor pe tub.

2d2fvhy.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări