Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo DTY-21B4K S

nationalistu

Postări Recomandate

Florin , captura e luata din schema CP 520 iar integratul BV al acestui sasiu e cel mentionat de @Nationalistu. Valoarea in ohmi a BH nu e relevanta , doar un tester de spire in scc. "zice" care-i treaba.

Valoarea BH se poate verifica daca o bobina este intrerupta 100% dar daca este in scurt nu , daca bobina are 2,4 omi atunci cu o bobina intrerupta va avea valoarea de 4 sau 5 omi deci... masurata cu multimetru , eu la un defect asemanator am gasit bobina de pe BV intrerupta , acum ramine de vazut , daca nu este defect pe BV atunci sigur este pe BH.

Dar atentie ca daca va avea bobina inseriata atunci va trebui sa incercati sasiul pe un tub identic cu deflexie cu 25 omi , daca va avea mai putinii omi va iesi fum din integratul de BV

Se incinge BU?

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Valoarea BH se poate verifica daca o bobina este intrerupta 100% dar daca este in scurt nu , daca bobina are 2,4 omi atunci cu o bobina intrerupta va avea valoarea de 4 sau 5 omi deci... masurata cu multimetru , eu la un defect asemanator am gasit bobina de pe BV intrerupta , acum ramine de vazut , daca nu este defect pe BV atunci sigur este pe BH.

Dar atentie ca daca va avea bobina inseriata atunci va trebui sa incercati sasiul pe un tub identic cu deflexie cu 25 omi , daca va avea mai pitin va iesi fum din integratul de BV

n-are nici o treaba bobina ,cu defectul din primul post

se vede clar ca este defect finalul,ca apare dunga orizontala.

Link spre comentariu

n-are nici o treaba bobina ,cu defectul din primul post

se vede clar ca este defect finalul,ca apare dunga orizontala.

Dunga pe mijloc apare ca integratul de bv nu se mai alimenteaza corect , din cauza ca nici BH nu lucreaza in parametri normali (corect) din cauza deflexi

Link spre comentariu

Care final stimate coleg ? Cel orizontal care da dunga verticala sau verticalul care da dunga orizontala ? Era unul care facea un punct luminos in centrul ecranului , ajuta-ma te rog , am uitat cum ii zice.

Link spre comentariu

Dunga pe mijloc apare ca integratul de bv nu se mai alimenteaza corect , din cauza ca nici BH nu lucreaza in parametri normali (corect) din cauza deflexi

aaa,deci bobina de cadre alimenteaza integratul?n-am auzit o asemenea afirmatie mai mare in 27 de ani de depanare...

Care final stimate coleg ? Cel orizontal care da dunga verticala sau verticalul care da dunga orizontala ? Era unul care facea un punct luminos in centrul ecranului , ajuta-ma te rog , am uitat cum ii zice.

tu nu vezi ca dunga e orizontala,ca a pus si poza?si ce schimbi tu la tv-u,cand ai dunga orizontala,aiii?

Editat de ionel_tv
Link spre comentariu

aaa,deci bobina de cadre alimenteaza integratul?n-am auzit gogomanie mai mare in 27 de ani de depanare...

Vad ca nu intelegi mai nimic sau esti prea batrin sa intelegi , daca traful de linii nu lucreaza normal atunci cum sa alimenteze BV corect nu ca din traf se alimenteaza sau habar nu ai

Sau nu intelegi ce am scris mai sus

Link spre comentariu

Vad ca nu intelegi mai nimic sau esti prea batrin sa intelegi , daca traful de linii nu lucreaza normal atunci cum sa alimenteze BV corect nu ca din traf se alimenteaza sau habar nu ai

pai ce treaba are stimabile traful de linii,cand pe ecran apare DUNGA ORIZONTALA?Nu va suparati,dar e total gresit ce spuneti!

Link spre comentariu

Era simplu de determinat dacă BH functionează corect , prin măsurarea tensiunii de alimentare a finalului BV ( și alte recuperate ) , dar inițiatorul topicului vrea să i se dea solutia la problemă pe tavă , mură-n gură . Nu a mai spus care este tensiunea de alimentare pe finalul BV . Era greu .

Link spre comentariu

Amice , poate esti in alt film : in poza e imagine desfasurata incomplet H/V si diagonal si cum vrei tu.

domnule uitati-va cu atentie in #1.apare sau nu dunga orizontala,doar nu suntem copii?

ai dunga orizontala,ai defect de cadre,si gata.

Link spre comentariu

Nu ai inteles daca deflexia este in scurt pe BH se incalzeste finalul de linii fierbe

Link spre comentariu

pai ce treaba are stimabile traful de linii,cand pe ecran apare DUNGA ORIZONTALA?Nu va suparati,dar e total gresit ce spuneti!

Ionele , unde dracu vezi dungă , frate . Imaginea nu este desfășurată complet pe verticală , și pare și desincronizată pe orizontală

Link spre comentariu

Ionele , unde dracu vezi dungă , frate . Imaginea nu este desfășurată complet pe verticală , și pare și desincronizată pe orizontală

in postul #1,se vede dunga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări