MifTy Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 Asa este, de asta am si intrebat la ce tensiune se opreste incarcarea. Oricum, e o solutie de compromis. Sper ca autorul topicului nu lasa acumulatorul la incarcat nesupravegheat. Recomand conectarea unui voltmetru ca bornele bateriei pe perioada incarcarii pt monitorizare permanenta. ... de-aia vând chinezoii în forţă voltmetrele alea cu 2 fire, care măsoară de la 3 sau 5 V în sus? că mă întrebam cine naiba are nevoie de ele, că proprietari de bărci (aşa le descriu ei, "voltmeter for boats"!) nu cred să fie chiar aşa mulţi, şi oricum, dacă şi-au luat barcă, nu cred că au luat ceva numai cocă şi-un motor cu o elice, şi atât! )))))))) iar chinezii, în general, nu se deranjează să pună în vânzare chestii care nu se caută... Link spre comentariu
Geolic Postat Iunie 16, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2017 Incarcarea s-a oprit la 42v. Evident am supravegheat permanent tot procesul de incarcare, nu s-a incalzit nimic. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 Ca nu s-a incalzit asta evita incendiul, dar supraincarcarea sigur strica elementii. Daca voltmetrul este precis si ai 10 elementi inseriati, atunci este bine. (desi uzual bicicletele merg la 48V nu la 42...) INSA TREBUIE SA FII 100% SIGUR CA ATUNCI CAND "INCARCAREA S-A OPRIT" CURENTUL SPRE SARCINA ESTE ZERO. MifTy - merg foarte bine, daca le etalonezi sau le corectezi etalonarea, in rest sunt niste blocuri functionale versatile, daca ai dori sa le faci tu numai PCBul la calitate similara te-ar costa cat cer ei pe totul, incluzand piese si manopera. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 ştiu că merg foarte bine, mă miram de ce se fac şi de ce se vând... textul citat m-a făcut să-mi dau seama motivul.evident, ca voltmetru de panou, alea sunt inutile, dar ca voltmetru autoalimentat dintr-o sursă care nu scade decât foarte accidental sub 5 (sau 9) volţi alea sunt perfecte... mai ales că au 2 fire, şi orice Dorel le poate conecta fără bătăi de cap prea mari... Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 (editat) Daca se folosesc voltmetre digitate "cu doua fire", atentie la limitele de tensiune admise. Multe au limita superioara 30V, ceea ce pentru cazul de fata este putin.https://www.aliexpress.com/w/wholesale-2-wire-digital-voltmeter.html Editat Iunie 16, 2017 de Ticu Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 Asa este. Core-ul functioneaza la 3,3V sau la 5V tensiune care se obtine printr-un stabilizator serial. Nu tebuie depasita nici tensiunea maxima a lui , nici disipatia, asa ca limita este 30V. Dar pentru astfel de aplicatii este relativ simplu: cu un stabilizator extern aducem tensiunea preferabil la 6 - 9 V, aceasta conecata la alimentarea voltmetrului. Evident insa ca folosim unul cu 3 fire, si firul de intrare mege direct la tensiunea masurata, am avut variante care aveau capabilitate peste 100V. Cat despre tensiunea minima se poate sa functioneze incepand de sub 3V, in special varianta de culoare rosie. Majoritatea merg sigur incpand de la 5V, doar exceptii foarte rare necesita minim 7V. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 Daca se folosesc voltmetre digitate "cu doua fire", atentie la limitele de tensiune admise. Multe au limita superioara 30V, ceea ce pentru cazul de fata este putin. https://www.aliexpress.com/w/wholesale-2-wire-digital-voltmeter.html ei le vând "pentru bărci" sau "camioane", şi acolo tensiunea nu depăşeşte 12 şi 24 de volţi, aşa că... am văzut sporadic şi voltmetre pe 2 fire care măsurau maximum 100V, după ce scria în titlu, dar când citeai specificaţiile, chinezu' recunoştea că merg până la 30, să n-aibă probleme după aia... Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 Acum intre doua si trei fire nu este mare diferenta pentru ca majoritatea au cablajul facut pentru ambele variante. Uzual ai de dezlipit un shunt intre caile de V+ si INPUT, apoi trebuie sa refaci calea de INPUT cositorind si un fir si gata. Cele de care zici tu, pana la 120V, asa am avut eu - au un stabilizator serie in capsula de putere, posibil sa reziste termic pana la 120V. Problema mea este alta - energie pierduta de pomana, pentru ca pe regulator cad 115V si utili sunt doar 5V. In plus, la un consum uzual de 20mA, stabilizatorul ar disipa 2,3W - adica putin cam mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum