Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate de sudura "rusești"

emil.gabor

Postări Recomandate

Au apărut de ceva vreme diverse aparate de sudura "rusești" care par sa fie chinezești. Nu prea am văzut păreri . Este un topic cu schema electrică dar cam atata . Are cineva ? Sunt bune de ceva ? Țin măcar 1 an cât au garanție ?M-ar interesa in special de Tig /Wig

Link spre comentariu

Au apărut de ceva vreme diverse aparate de sudura "rusești" care par sa fie chinezești. Nu prea am văzut păreri . Este un topic cu schema electrică dar cam atata . Are cineva ? Sunt bune de ceva ? Țin măcar 1 an cât au garanție ?M-ar interesa in special de Tig /Wig

Cred ca formularea trebuie facuta invers. aparat de sudura chinezesti car par a fi rusesti

Link spre comentariu

De remarcat ca aparatele respective au "3-400 amperi" chiar daca costa cat un rezervor de benzina si sunt mici de incap in sacosa.

Pentru TIG/WIG eu m-am uitat la renumitele WSME250-uri si cred ca asta mi-as lua daca stau in zona ieftina. Detalii despre ele si pareri gasesti peste tot, e deja un model raspandit la care se gasesc usor rezolvari la eventualele probleme si chiar modificari pentru imbunatatiri. E mai bine sa ai un model raspandit la care gasesti toate detaliile la o simpla cautare pe net decat sa ai unul de care nu a auzit nimeni.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Daca ne spui ce vrei sa sudezi si in ce regim, atunci putem sa te sfatuim din experienta si cunostintele noastre.

Link spre comentariu

Daca ne spui ce vrei sa sudezi si in ce regim, atunci putem sa te sfatuim din experienta si cunostintele noastre.

In general pentru aluminiu si inox la diverse reparații ușoare, vreau sa incerc si alamit cu Tig, Sau fabricații ușoare . Ca regim ... greu de spus . Sper sa am de lucru cu el 😄😄

De remarcat ca aparatele respective au "3-400 amperi" chiar daca costa cat un rezervor de benzina si sunt mici de incap in sacosa.

Pentru TIG/WIG eu m-am uitat la renumitele WSME250-uri si cred ca asta mi-as lua daca stau in zona ieftina. Detalii despre ele si pareri gasesti peste tot, e deja un model raspandit la care se gasesc usor rezolvari la eventualele probleme si chiar modificari pentru imbunatatiri. E mai bine sa ai un model raspandit la care gasesti toate detaliile la o simpla cautare pe net decat sa ai unul de care nu a auzit nimeni.

Astea rusești par identice cu cel menționat de tine WSME250. Probabil apar de diferite Branduri in diferite tari . Consola principala este identică . Doar ca zice ca ii de 200a nu 250

Link spre comentariu

Inseamna ca este WSME200. Cauta pe net detalii, sunt foarte raspandite, probabil nu bune dar modificabile. Este clar cel mai ieftin invertor ac-dc, am vrut si eu sa ma risc la unul dar nu am ce sa sudez cu el, poate mai incolo cand apare vre-un proiect la care nu merge migul.

Link spre comentariu

Aluminiul este un material pretentios si ne asa usor de sudat. Sunt cateva reguli, daca le respecti atunci vei suda cu succes.

Eu am un Telwin 182 ac/dc...sunt multumit, sudez jeante auto, conducte ac, si altele, daar trebuie sa ai grija la ce iti doresti sa sudezi si in ce regim.

Caldura degajata la sudarea in ac este mult mai mare decat in dc.

De aceea trebuie sa iei in calcul un echipament mai puternic si un pistolet dotat cu racire cu "apa".

Inca un sfat: echipamentele low cost nu prea "fac" ce scrie in specificatii!

Inainte de a cumpara, eu am studiat mult piata, am vorbit cu multi comercianti de aparate de sudare pana am dat de cineva ce stia ce vinde si dispus sa ma lase sa fac probe plus faptul ca si el stia cu ce se "mananca" sudura!

Link spre comentariu

Aluminiul este un material pretentios si ne asa usor de sudat. Sunt cateva reguli, daca le respecti atunci vei suda cu succes.

Eu am un Telwin 182 ac/dc...sunt multumit, sudez jeante auto, conducte ac, si altele, daar trebuie sa ai grija la ce iti doresti sa sudezi si in ce regim.

Caldura degajata la sudarea in ac este mult mai mare decat in dc.

De aceea trebuie sa iei in calcul un echipament mai puternic si un pistolet dotat cu racire cu "apa".

Inca un sfat: echipamentele low cost nu prea "fac" ce scrie in specificatii!

Inainte de a cumpara, eu am studiat mult piata, am vorbit cu multi comercianti de aparate de sudare pana am dat de cineva ce stia ce vinde si dispus sa ma lase sa fac probe plus faptul ca si el stia cu ce se "mananca" sudura!

Da sunt deacord cu tine,

Dar un aparat de sudura de firma , ac/dc care sa aiba si ceva reglaje , la mana a treispea costa cel putin 1500 euro. Categoric daca as avea acesti bani de investit intr-un aparat l-as lua. Dar Decocamdata nu imi permit si nu justifica investitia pentru mine. Am ceva prieteni care au si Mig-mag pentru aluminiu daca trebe suduri la material groase , apelez la ei.

Trebuie sa incep de undeva.

Link spre comentariu

Vorbeste cu cei de la "sudura.eu"...au un aparat nou aparut, un wig-tig ac/dc pe la 3200 lei. Patronul este inginer sudor si iti va da sfaturi competente, dar tu decizi ce si cum.

Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări