Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Inverter 500w

Postări Recomandate

Daca nu e o problema de protectii dereglate trebuie verificata partea de comanda.

Marea problema la invertoarele push-pull este riscul mare de dezechilibru a fluxului primar din cauza diferentelor inerente dintre cele doua ramuri.

E posibil ca acest dezechilibru sa conduca la saturarea pe o alternanta si intrarea in limitare a protectiei la curent, respectiv tensiunea de iesire puternic asimetrica. Un osciloscop ar fi fost de mare ajutor.

Poate fi un defect in partea de comanda sau bucla de reactie. Banuiesc ca nu exista o schema...

Link spre comentariu

Nici nu se pune problema de schema chiar nu am de unde sa fac rost de asa ceva. "scule" nu am.. nu sunt electronist profesionist si nici un buget pentru investitii nu am pentru a-mi procura un osciloscop cu toate ca m-ar incanta foarte mult si probabil o sa reusesc sa cumpar unul dar pana atunci.. pun capacul la loc si invertorul in debara. Problema ma depaseste momentan :) Oricum ca si proiect am facut unul dupa schema CI IR2153 cu 4x IRF3205 si traf recuperat din UPS 600w. Sunt foarte multumit de el numai ca este unpic cam greoi. Pe viitor am gasit la chinezi ceva module de comanda cu pur sinus probabil o sa procur unul si ma apuc din nou de mestereala :) Pana atunci va multumesc pentru sfaturile date si va doresc numai bine.

Link spre comentariu

Daca ai nevoie de inductorul(orii) din filtrul de iesire si ceva eventual mosfet-uri de curenti mari si tensiune mare, cit si diode, imi dai un PM.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări