mesterel Postat Iunie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2017 Bun am desfacut traful. Are primarul pe care nu l-am desfacut deocamdata iar secundarul este bobinat cu banda de CU (pare) 4 spire cu mediana 2+2. Nu stiu cum se calculeaza nu stiu cu ce diametru de sarma este echivalenta aceasta banda. Peste secundar mai are alte 3 spire din sarma de CuEm 0.4 care fac parte tot din primar?! Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Rebobinez secundarul? Cu ce sarma? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Marian, eu nu sunt deloc beligerant, e doar o reacție la postarea #39, fiindcă nu știu ce te-a deranjat atâta la discuția mea cu inițiatorul, sau la Alimentatoare nu mai poate nimeni să-și spună o opinie ? Citez: In sfarlingura (???), am devenit vizibil... E ultima oara cand mai fac prostia sa cer suport tehnic pe forum.Conteaza doar sa ajuti pe altii, in rest nimeni nu te baga in seama, am patit-o de nu stiu cate ori.Revenind la subiect, vad ca deja s-a catalogat traful ca fiind defect, vin cu o intrebare simpla pentru absolut toata lumea:CONFORM CARUI TEST TRAFUL TRRBUI REFACUT????.????.?. Aș vrea să văd și o părere a d-lui miticamy, dânsul e mai mult decât în măsură să ne lumineze în cazul ăsta, fiind cunoscută experiența dânsului în surse în comutație... Pentru mesterel: Acela nu are cum să fie secundarul (2+2 spire), e primarul. Secundarul trebuie să aibă mai multe spire, câteva zeci măcar... Link spre comentariu
mesterel Postat Iunie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2017 Da scuze m-am incurcat. OK eu trebuie sa umblu la secundar sa inteleg. Il debobinez vad cate spire are cu ce sarma si incerc sa dublez grosimea cu acelasi numar de spire si acelasi sens de bobinare corect? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 sau la Alimentatoare nu mai poate nimeni să-și spună o opinie ?... Refuz sa comentez ceva atat de superficial, chiar nu vreau o discutie neplacuta cu tine asa ca las de la mine si ma retrag, in speranta ca-i doar un moment trecator in care calmul caracteristic te-a parasit. Multumesc Leco si Fanelforum. Link spre comentariu
mesterel Postat Iunie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2017 Revin: Am debobinat secundarul care este format din 41Sp CuEm 0.7mm. Este suficient daca folosesc CuEm 1mm 41sp in acelasi sens de bobinare? Trebuie sa folosesc izolator intre straturi? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Nu cred că mai e cazul, sârma aia de 0,7 e destul de groasă ca să suporte un consum de câteva sute de mA la 230V. Bobinează totul la loc cu atenție, se pare că nu este sârma de vină, ci altceva. Ai grijă să usuci bine traful și să izolezi bine înfășurările. Dacă traful a avut miezul separat de un întrefier dielectric, pune-l la loc și rigidizează totul .Cred că problema e în frecvența de lucru a invertorului, traful probabil că are randament scăzut la frecvența actuală. Atenție, nu mă refer la cei 50Hz care sunt creați de puntea H care face inversarea de polaritate, e vorba de invertorul care ridică cei 12V la 310V. O să ai ceva bătaie de cap cu invertorul ăsta până-i dai de cap. Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 In acest caz ,nu conteaza sensul,se redreseaza bialternanta.Nici numarul de spire nu e critic ,cateva in plus ,nu e o problema.Musai izolatie! Link spre comentariu
mesterel Postat Iunie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2017 Am inteles. Pun totul la loc cum a fost. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Acum am sosit de la urgenta, spitalul Sf. Pantelimon. Fiti mai calmi, eu ce sa mai zic ca mi-au recoltat sange dupa 2 ore de la internare iar asistenta statea intrun picior, sprijinita de un aparat si vorbea la telefon cand mi-a administrat un calmant in vena. Am plecat dupa 4,5 ore spunandu-mi ca trebuie sa merg la alt spital, tot cu nume de sfant-Sf. Ion. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Nu trebuia sa desfaci nimic.Te-ai luat după sfaturile de pe forum dar te-au direcționat gresit.Invertorul ăla trebuie reparat nu modificat.Validae a spus clar ca la 500va declarați trebuie să poată duce macar 200va reali. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 @miticamy, îmi pare sincer rău să aud că aveți probleme grave de sănătate, știu cum e să fii tratat cu indiferență în sistemul nostru de sănătate. Din păcate am avut de-a face cu el de mai multe ori.. Vă doresc să vă însănătoșiți cât mai grabnic. Poate aveți o părere și dumneavoastră despre problema dezbătută aici....în limita timpului dvs. disponibil. @sesebe. Eu am fost cu ideea să desfacă traful, am suspectat că poate chinezul sau chinezoaica au pus sârmă prea subțire în secundar, dar se pare că m-am înșelat. Era o posibilitate totuși. Se pare că e altceva, mă gândesc la frecvența de lucru improprie pentru invertorul primar... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 (editat) Nici un traf din surse in comutație nu se desface decit dacă sursa e distrusă iremediabil sau se renunța la ea. Am zeci poate sute de trafuri de pwm realizate pina acum si pot spune ca foarte greu poti face un traf ca de fabrica, mai ales daca nu ai experienta. Miezuri se găsesc acum usor de cumpărat si nu se merita sa le strici pe cele facute industrial. Editat Iunie 4, 2017 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Cel puțin acum are niște date de referință. Miezul nu este distrus, prin fierbere se dezlipește doar adezivul. Mă așteptam ca secundarul să fie subțire, de genul a 0,2-0,3mm. Oricum nu e normală încălzirea transformatorului la o putere așa de mică, dacă la 30W se încălzește sesizabil, ce să-i mai ceri la 200W ? Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Fara masuratori cu ceva aparate mai adevarate decit un multimetru chinezesc de duzina nu se poate pune un diagnostic corect. Am reparat si eu citeva invertoare de genul ala si problemele nu au fost niciodata la trafuri. Au fost tranzistori defecti sau comandati prost, sau alte componente cu probleme. Link spre comentariu
mesterel Postat Iunie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2017 Nu-i nici o suparare. Cand am desfacut capacul invertorului mi-am asumat riscul de a-l distruge. L-am pus la loc totul functioneaza ca inainte numai ca nu prea am un lac/adeziv sa ii dau sau nu imi vine in minte.. ar merge cu picatura? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum