cipri_mury Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) Salutare turturor! Am vazut ca aici se discuta despre tranzistori dar orice piesa electronica poate fi contrafacuta,nu?Vedeti in poza de mai jos. Editat Decembrie 8, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Poza aia este o gluma, veche de vreo 15 ani. Condensatori contrafacuti exista garla (probabil peste 90% din ce se vinde pe ebay China); cam tot ce este valoros si lasa loc de castig, se cloneaza. Link spre comentariu
nelugavrila Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Vad acolo trei tipuri diferite. Deci comparam mere cu pere cu pruni. Oare care din ele o fi portocala? Nu,nu,sunt tranzistori 10Amperi/100wati. In trecut foloseam cu succes ca echivalenti c5198/a1941. Link spre comentariu
paulbt Postat Mai 13, 2020 Partajează Postat Mai 13, 2020 Buna ziua, as dori sa continui discutia din topicul de mai jos, dar observ ca nu se mai poate posta acolo...de ce? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Salut. Secţiunea aia e arhivată, nu mai poate scrie nimeni acolo. Link spre comentariu
paulbt Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Acum 3 ore, ratza a spus: Salut. Secţiunea aia e arhivată, nu mai poate scrie nimeni acolo. Ok, am inteles, atunci o sa continui discutiile aici, topicul acesta are titlu asemanator cu celalalt arhivat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Paulbt.Sunt mai multe prezentari pe net legate de fake transistors. In principal sunt testarile urmatoare: 1.Aspect.Se compara marcajul cu o piesa originala.Se testeaza marcajul cu solventi,daca se sterge. 2.Magnet.Se verifica daca e atras de magnet.Trebuie facut comparativ cu un original. 3.Curent.Se face cu o sursa de putere injectand in baza tranzistorului curenti crescatori.Tranzistorul evident e pus pe un radiator.De regula alea fake pocnesc la curenti sub cele din fisa tehnica. 4.Beta.La tranz de puteri mari factorul beta este de regula sub 100.La tranz fake posibil sa gasim > 100!Evident si aici comparatie cu originali. 5.Tensiune.Se verifica tens max C-E dupa fisa.Asta e cam neconcludent deoarece multe fake rezista. Link spre comentariu
paulbt Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 (editat) La 03.06.2017 la 13:25, UDAR a spus: ... 1. O componentă marcată 2N3055-PMC cum s-a pomenit mai sus nu este o componentă falsă . Este doar o componentă făcută de un alt producător , mai puțin renumit . Cu siguranță producătorul respectiv a rezolvat chestiunile comerciale ( dacă mai există la vechimea lui 2N3055 ) care să-i permită să marcheze astfel tranzistorul. Era falsă dacă era marcată cu ON sau ST , etc. 2. Dacă ai obținut ... Am cumparat eu de pe TME acum cateva luni un exemplar listat ca fiind produs de On Semi. Sincer am platit 28 lei pe el doar ca sa-l tai si sa imi satisfac curiozitatea. Nu i-am testat parametrii, dar sincer am ramas putin dezamagit de cum arata si de dimensiunile ei. Probabil nu doar dupa aspectul vizual se apreciaza o pastila de siliciu, dar fata de altele pe care le-am desfacut anterior (gen KT838A din 1989), pare mai economica ... sau mai bine zis e lovita de constrangeri gen "cost reduction". O sa revin cu cateva poze cu pastile frumusele. Editat Mai 14, 2020 de paulbt Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 https://www.elforum.info/topic/1784-componente-originale-false/#comments Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Paulbt.Marimea la astea noi nu e un criteriu clar.Se folosesc tehnologii si materiale conexiuni noi.Un 2N de azi sigur nu e identic cu unul vechi!Numai la testari se vede! Link spre comentariu
paulbt Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Acum 6 minute, dan-a2 a spus: https://www.elforum.info/topic/1784-componente-originale-false/#comments Da, stiu si topicul ala, doar ca aici mi s-a parut mai potrivit, fiind specific pe tranzistoare... Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 @paulbt Nu înțeleg de ce m-ai citat . Eu m-am referit exclusiv la folosirea atributului de ”fals” . Link spre comentariu
paulbt Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 (editat) Acum 19 minute, BRANCA a spus: Paulbt.Marimea la astea noi nu e un criteriu clar.Se folosesc tehnologii si materiale conexiuni noi.Un 2N de azi sigur nu e identic cu unul vechi!Numai la testari se vede! Probabil am avut asteptari prea mari si sunt putin pretentios. Detin aparatele necesare ca sa pot sa testez majoritatea parametrilor din fisa tehnica, dar momentan ma multumesc cu ele ca exponate lipite cu silicon sanitar pe o bucata de polistiren. Acum 10 minute, UDAR a spus: @paulbt Nu înțeleg de ce m-ai citat . Eu m-am referit exclusiv la folosirea atributului de ”fals” . ... cred ca am inteles gresit contextul frazei cu bold. Editat Mai 14, 2020 de paulbt Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 2N-ul 3055 marcat "ST" din dreapta sus e... interesant! Inteleg ca si capacul capsulei l-ai putut desprinde si nu a trebuit a fi taiat?! Link spre comentariu
paulbt Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 (editat) Acum 49 minute, Traian B a spus: 2N-ul 3055 marcat "ST" din dreapta sus e... interesant! Inteleg ca si capacul capsulei l-ai putut desprinde si nu a trebuit a fi taiat?! Ala e ... mivarom ! Am strans putin menghina ca sa-l fixez si sa-l tai, iar capacul binevoitor a sarit singur... Editat Mai 14, 2020 de paulbt 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum