Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Miopia scade odata cu vârsta.

Depinde unde chelesti, spre frunte sau spre ceafa ;-)

Prin anii 90 tineam fest chelia pe laterala dreapta (parca ii zicea "new romantics") :rade:

Link spre comentariu

Trag concluzia, dupa cum Mifty si Viobio ti-au placut mesajul, ca ambii sunt cheli :rade:.

n-am eu chiar "aeroport de muşte", dar nici foarte departe de asta nu sunt...

başca, mai lunile trecute, fumam cu nevastă-mea în balcon, şi mă pomenesc că-mi spune "măi Bogdane... ţie a început să-ţi crească părul pe chelie!!!" :rade:

m-am uitat în oglindă, cam cu greu, dat fiind că şi în oglindă e cam grele să-ţi vezi creştetul, dar avea dreptate... şi nu era chiar un "pufuşor de gâscă", ci păr în toată regula! :)))))

şi când te gândeşti că trăistariu şi măruţă şi-au făcut implanturi de păr de mii de euro, şi mie îmi creşte părul aşa... că-i vine lui pe chelie!!! :rgtrwgtre

Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

n-am eu chiar "aeroport de muşte", dar nici foarte departe de asta nu sunt...

başca, mai lunile trecute, fumam cu nevastă-mea în balcon, (...)

iata inca un motiv sa nu ma las de fumat! :) am apreciat comentariul (la moderatori nu poti s-o faci direct in pagina)

Pana anul trecut aveam inca parul lung de 50-60 cm. De chelie ma tem mai putin decat de moarte, desi ambele sunt inevitabile.

Cu vederea e ceva mai nasol. Pentru citit-lipit-vazut-detalii-fine-de-aproape deja am +1. Daca am nevoie de ceilalti ochelari +1.5 inseamna ca am ochii obositi, e noapte si mai bine las balta si ma duc sa ma culc!

Nu-mi amintesc sa fi citit pe cineva care sa fi comentat cat de important este ca ochelarii sa fie bine facuti.

Eu am descoperit asta "the hard way", dupa un sac de bani dati pe la diverse firme in strainatate (important de luat in considerare: pentru rame ti se cer intre 40 si 150 de euro, lentila e "inclusa in pret" chiar daca calitatea ei este cu adevarat singura care conteaza). Faptul ca cheltuiala cu ochelarii se deduce la calculul impozitului pe venit nu face altceva decat sa umfle preturile (asta afara, sincer habar n-am cum e in ro cu impozitele). O fatuca de la un cabinet din Iasi mi-a demonstrat ca ochelarii pe care-i purtam erau prost facuti si de aia ma durea capul cand ii foloseam. Faptul ca erau "de firma" n-a contat, decat pentru cine mi i-a vandut.

Acum port +1 cand chiar trebuie si am si o rezerva +1.5 de folosit la nevoie, si-n curand implinesc 55 desi nu-mi place sa admit. Dimineata pot citi eticheta unui salam fara ochelari. Noaptea am nevoie de cei +1.5. Cum niciun om sanatos la cap nu citeste etichete de salamuri noaptea... ma duc sa ma culc! :)

Si ma gandesc foarte serios si la cura cu morcovi. Stiu si eu pe unul care la 60+ s-a apucat sa manance morcovi (masiv) si a renuntat la ochelari. Nu stiu detalii medicale, nu stiu de ce suferea, dar asta s-a intamplat acum vreo 10 ani si azi citeste tot fara ochelari. D.p.(m).d.v. merita incercat. Beleaua e ca mereu ai altceva mai important de facut... :(

EDIT: netul merge aiurea, a trebuit sa corectez.

Si un PS: celor care au nevoie de ochelari de citit: Ati vazut ce aiurea te simti cand te duci la supermarket si n-ai ochelarii la tine?! Esti handicapat! Cand eram copil, radeam de mosii si babele care imi cereau "citeste si mie ce scrie aici, ca mi-am uitat ochelarii acasa" si-i credeam analfabeti. La supermarket e ok, ai un raion unde se vand ochelari din aceia ieftini. Iei o pereche, citesti ce vrei si la sfarsit ii lasi la casa. Oricum, e o senzatie nasoala rau sa te simti handicapat... ma intreb ce-o fi in sufletul oamenilor care chiar au un handicap serios...

Editat de Adrian Andrei
Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

Eu, de pilda, rontai morcovul in stilul Bugs Bunny...rapid si eficient.

Norocul tau! Habar n-ai ce norocos esti! Eu, de pilda, mi-am cam pierdut dintii din fata in urma unui accident, asa ca o sa-i rontai aproape la fel de rapid si de eficient... dar cu mixerul! :rade:

Dar treaba merita si ma doare ca (asa cum spuneam mai sus in alte cuvinte) imi spun mereu ca de lucrurile bune ma apuc "incepand de maine, ca azi am alta treaba, mai urgenta".

Link spre comentariu

... mama (Dumnezeu s-o ierte) îmi făcea salată de morcov crud ras mărunt cu ulei, oţet şi sare... ce bună eraaaaaa!!! inclusiv ca atare, chioară, sau cu câteva felii de pâine... nu mai zic de "add-on" la o omletă, cartofi prăjiţi, sau altceva de genul! :rade:
dar nici nu exagera cu morcovii... există mai nush ce boală dubioasă cauzată fix de excesul de morcovi... de ajungi la faţă cum e Donald Trump la ciuf! :wretre

Link spre comentariu

Ochelari de soare numai Polaroid, am un fix de cand am folosit filtre pentru foto fabricate de Polaroid. In fiecare an cumpar cate o pereche, profit de reducerile din iarna. Anul asta am cumparat ochelarii cu 60% reducere, am platit 125 lei. Deci...se poate calitate la pret accesibil, trebuie doar putina atentie la promotii.

Ochelari de vedere (pentru aproape) +0.5 la ambii ochi, lucrez service GSM de 17 ani. Anul terecut mi-am facut prima pereche, a costat 170 lei cu tot cu consult. Ramele... am anuntati prietenii ''ochelaristi'' ca am nevoie de rame de calitate si am primit ce au gasit la reducere prin tari straine. Rame din titan, ultraelastice, 35 euro...etc, etc, nu dau mai multe amanunte ca nu se cade sa ma laud cu rame Longinens placate cu AU 24K. Lentile numai de calitate, nu-mi bat joc de ochii mei.

Am obiceiul ca port ochelari de protectie, de la 3M, folositi in stomatologie. De astia am peste tot, cate doua-trei bucati, in atelier, in trusa de scule, in masina. Daunazi tatal meu, aflat in vizita, a vazut o pereche de ochelari de protectie pe noptiera...au iesit niste glume foarte siropoase.

Dimineata nu prea am nevoie de ochelari, vad bine si fara. Seara la citit...cam am nevoie. Nascut 1974.

Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

există mai nush ce boală dubioasă cauzată fix de excesul de morcovi... de ajungi la faţă cum e Donald Trump la ciuf! :wretre

recunosc, am mai incercat acum 2 ani si nevasta-mea s-a plans ca de la urina mea s-a ingalbenit vasul la WC :) Dar acum o sa am doua bai, intr-una vasul poate sa fie galben. :)

Ochelarii de protectie ii recomand si eu insistent! Azi am taiat niste buruieni cu trimmerul si nu i-am mai pus, era cald si-mi curgea transpiratia pe ei. M-am chinuit vreo 10 minute sa-mi spal ochiul dupa ce mi-a sarit inauntru niste mizerie. Am scapat ieftin.

Link spre comentariu

... io aş vrea o "ureche artificială"... sunt 75% surd, şi doar dreapta e protezabilă cât de cât.
de-aia am tot făcut audiograme de m-am săturat de ele... diagnosticul medical e "surditate de transmisie", adică am nervul afectat.
dacă era "de percepţie", era uşor operabilă, chiar şi când eram mic, în anii '70... aia e o operaţie banală chiar şi în România contemporană, care stă cu sistemul medical cum stă...

Link spre comentariu

... io aş vrea o "ureche artificială"... sunt 75% surd, şi doar dreapta e protezabilă cât de cât.

.........................................................

Ai avut in copilarie probleme cu urechile,otita sau alte probleme? Otita netratata la timp se lasa cu sechele.

Cu timpul timpanul devine mai rigid,facind ca frecventele inalte sa fie mai greu percepute,sau sa nu fie percepute aproape deloc. Poate stii ca batrinii de multe ori nu inteleg ce spun consoartele,ele avind glasul mai pitigaiat.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări