Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

La 10 lei mai faci si pretentii ? De banii aia,iti adaptezi geometria mutrei dupa ochelari si ai rezolvat-o.

Numai consultatia e 50 lei,la un cabinet serios

Da,si mai costa si peste 150 lei ochelarii,cel mai bun medic oftalmolog esti tu insuti ca persoana de care ai nevoie,iai pus la ochi ai observat ca ti se adapteaza nevoilor?inseamna ca este bine,si eu tot dintraia de 8 lei perechea port.

Link spre comentariu

Nu va mai jucati cu ochii vostri...mergeti la un centru de specialitate si nu mai cumparati chinezarii ieftine din piata. Va distrugeti ochii mult mai devreme de termen si mai tarziu o sa plangeti....mai ales cand nu se mai poate remedia nimic. O pereche proasta de ochelari va forta ochiul si-l va degrada foarte repede. Lentilele din sticla intradevar nu se zgaraie asa usor dar sunt si grele...le prefer pe cele de plastic chiar daca este nevoie sa le schimb mai des.!

Prima pereche de ochelari...adica cei pe care-i port acum.... m-au costat 1300 lei....lentilele 550 lei si rama 750 lei. Controlul a fost gratis la achizitionarea ochelarilor. Nu ca as fi vreun snob sau vreun tip care n-are ce face cu banii....dar nu ma joc cu sanatatea mea! Banii nu-ti vor tine de cald daca esti bolnav si nu se mai poate face nimic!

Aveti grija de ochii vostri si nu va bateti joc de ei!

Editat de mac01
Link spre comentariu

eu port ochelari de distanță, am (aveam) -0,5 cu -0,75, zic aveam pentru că zilele trecute au venit unii la serviciu să ne facă controale, adică să ne vîndă ochelari, și m-au scos la -0,75 cu -1.

Din experiența proprie știu că nu voi mai lua lentile de sticlă, din cauza greutății, chestia cu zgîriatul mai greu e pur teoretică, practica a contrazis-o. Totodată știu că nu voi mai lua lentile heliomate (filtru cromatic). Cînd oi putea o să iau ochelari de soare cu dioptrii. Cred că și la filtru de calculator voi renunța, nu ma convins tipu cu controlul recent cu radiațiile gama.

Deci sunt un caz fericit, văd încă SMD-ruile. Da e normal, sunt și puștan, model 77 :rade:

Link spre comentariu

Chestia cu "geometria" este cam teoretica, in practica nici oclerarii de fite nu o respecta. Problema principala ar fi calitatea lentilelor. Eu cumpar ochelari cu 10 lei si ii testez bine inainte de a-i plati. Mama avea ochelari din aia scumpi, cu aceleasi diotrii ca ochelarii pe care ii folosesc eu acum. I-am folosit si pe astia de cateva ori, dar nu mi s-au parut mai grozavi. Doar rama e mai de lux.

Link spre comentariu

mândru "biciclist" şi eu, de câţiva ani... la a doua pereche de ochelari, cu a 3-a pe vine, că iar nu mai văd clar la distanţa care trebuie! :)

mai clar: de aproape sunt cârtiţă, de la juma de metru încolo, normal... m-a încurajat doctoreasa "dacă după 40 de ani nu aveţi nevoie de ochelari, sunteţi caz special!"... ea ştie, că avea şi ea nişte "funduri de borcan" pe nas, de toată frumuseţea! :rade:

acu' am 46... mdoh!...

Link spre comentariu

... mă întreb care o purta lentile de contact de pe forum! :rade:
chit că e mai mult... cochetărie... la fel ca peruca! :)

am avut un profesor la facultate, dar cu care n-am avut prea mult de-a face, doar un semestru, care purta perucă. şi cursul ăla era în vară... la fel ca mine, când "avea trafic în tărtăcuţă", transpira abundent la cap, iar transpiraţia... se amesteca cu papul ăla, sau cum io fi spus "cleiului" ăla cu care şi-o lipea de chelie, şi combinaţia puţea ca naiba, de la mare distanţă!
io, însă... decât perucă, prefer să mă tund scurt!
nu de alta, da' să nu-mi intre bretonu' de la ceafă în ochi! :wretre

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Numai Ray Ban ( de soare ) , am citeva perechi , le folosesc in functie de necesitati , cel mai mult imi plac cei Pilot - lentila polaroid , cu lentila gen oglinda .

De vedere inca nu am nevoie , imi fac anual un control la ocheane , o data cu virsta este natural sa ne scadă vederea , acuitatea auditiva , si..... potența !

Virsta , de patru ani am ramas la 42 de ani , ca asa imi place mie sa spun ...😂

Vedeti ce avantaj am daca lucrez cu tuburi ! Piesele fiind babane nu imi obosesc ocheanele , cei care lucreaza cu SMD isi obosesc ocheanele mai mult , nu ? Chiar daca folosesc lupe .

Da si aia din piata au geometria care trebuie... oare?

Au " un membru " , sunt la fel de defecti ca ochelarii de soare care se vind in piete sau benzinarii , intr-o zi nu am ce face si pun la ochi o pereche de ochelari de soare dintr-o benzinarie , lentilele dadeau niste aberații de aveai senzația ca mergi pe scara daca te uitai in jos .

Multi nu stiu ca ochelarii de prosta calitate , de vedere sau soare , "defecteaza" vederea .

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări