djlove Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) Vreau sa imi construiesc o mica pergola acoperita pe la laterala de trandafiri. Si in ea vreau sa pun 2 bancute si o masa. Spatiul disponibil e L=2500mm, l=1600mm. Pentru inceput vreau sa construiesc prima bancuta. M-am gandit la acest proiect: http://www.buildeazy.com/seat.html Dar cu ceva modificari, Lemnul pentru sezut si spatar sa fie scandura 27x100, iar cel pentru picioare si intermediare: 21x82mm Mentionez ca astea sunt dimensiunile pe care l-am gasit la depozitul de scandura. lungimea vreau sa o fac tot 1,4m, ca o tai o scandura de 2.82m, in 2 si astfel cumpar doar 3 bucati Sandura pentru picioare are 3.52ml si din 2 bucati imi cam ies toate reperele necesare. Scandura va fi una mai speciala, din lemn de frasin, de import Germania, tratata in profunzime . Vreau sa reziste afara in ploaie. Poate si ceva sugestii daca sa ii dau sa nu cu vreun ulei.. Costul pentru toata scandura ar fi undeva la 160lei + elementele de asamblare tot ies sub 200lei si cred eu calitate mai buna decat o banca gata facuta de la magazinele de bricolaj . Scandura in taietura are aceeasi culoare ca la suprafata. Acum nu stiu daca inaltimea e ok sau ar trebui sa o fac putin mai inalta. Inaltimea pe proiect e acum 41cm, e bine asa? La spatar vreau sa folosesc doar 3 scanduri in loc de 4, mai distantate. Ceva sugestii? Ca imbinari la picioare suruburi turban, iar la spatar/sezut, holzsuruburi Editat Mai 31, 2017 de djlove Link spre comentariu
StefanPop Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 Da 410 mm sunt de ajuns pentru o inaltime de banca, eu as folosi totusi 450 mm, dar depinde daca ai copil mic sau nu...In rest nu te-ai gandit si la o casuta de gradina din lemn? Ar merge dragut. Ne poti arata poze :) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum