modoran Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Nu le mai luati apararea la doctori asa de mult ca au 5 facultati sau mai stiu eu cate ca au fost destule cazuri cand au facut greseli mari ( plus cate cazuri or fi fost musamalizate ), greseli pe care robotii probabil nu le faceau ( doar daca se defectau ). Iar in legatura cu aparatele electronice in spitale pai alea costa mii de euro si realitatea e ca unii doctori nu stiu sa le folosesca, nu vorbim de chinezarii de 10 lei din bazar aici, ci aparate originale, dedicate scopului medical. Nici componentele electronice ce le cumparam noi de la distribuitori autorizati nu se pot folosi in scop medical, au in datasheet o mentiune in acest sens. Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 (editat) Va rog sa nu va mai luati de doctori, chiar daca majoritatea sunt slab pregatiti (semidoctori - la nivel de felceri), sunt aroganti si inumani fata de pacienti (asigurati - nu milogi, cum ii considera ei pe cei asigurati prin CNAS) si nu te baga in seama daca nu le pui ceva in buzunar. Sa nu pierdeti din vedere ca unii au rude care sunt medic si aduc banutul (consistent) acasa. S-ar putea sa va pedepseasca cu o suspendare de pe forum. Doctorii sunt fara stapan (vid de putere), pentru ca sunt in situatie de monopol. Medicii din sistemul de stat nu au concurenta serioasa din mediul privat, pentru ca la privat lucreaza tot aia de la stat, dupa orele de program. Lucrurile nu sunt "dimensionate" corect, pentru ca sistemul medical privat nu functioneaza pe piata libera (pacietul sa plateasca integral serviciul medical), ci partial cu bani de la CNAS. Adica e tot un fel de inginerie financiara cu banii de la buget. Nici sistemul de invatamant nu are costrangeri serioase, merge in virtutea inertiei si fara control si obiective clare. Profesorii sar peste capitole si nu predau tot ce au in norma, sau predau la misto, sa aiba acoperire. Nu exista licee particulare in fiecare oras, cu taxe suportabile (finantate partial de stat - exact cat ar fi revenit unui elev care beneficiaza de invatamant gratuit la stat). Facultatile particulare sunt bancomate de diplome. Editat Iunie 1, 2017 de VAX Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Nu le mai luati apararea la doctori asa de mult ca au 5 facultati sau mai stiu eu cate ca au fost destule cazuri cand au facut greseli mari ( plus cate cazuri or fi fost musamalizate ), greseli pe care robotii probabil nu le faceau ( doar daca se defectau ). Macar daca greseste un robot,nu mai ai ce piscui...si cam cate greseli cunosti,raportat la numarul total de medici,ca sa ne facem si noi o idee,altfel,o sa credem ca daca unul a gresit,toti sunt la fel,si nu cred ca asta ai vrut sa spui. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 (editat) Chinezii stiu sa faca si marfa de calitate. Am vazut un documentar facut in timpul constructiei unui zgarie nori (Shanghai Tower, 650m) si calitatea lucrarii era pe primul loc. Sa nu uitam ca au si o statie orbitala a lor. Au avut probleme la inceput intr-adevar, dar si statia orbitala internationala a avut cateva probleme. Chinezii lucreaza cu doua calitati, fiecare cu pretul ei. ................ Ca e piata invadata de facaturi made in China, e si din cauza cumparatorilor, care vor ieftin, 2 lei un trz de 100W Am cumparat si eu, pentru experimente sunt buni, merg pana iese tot fumul din ei. .................... Aveam o sonerie, care cica era cu Mercur. Cel putin eu am spus de n ori pe acest forum ca , unii gusteri români vor componente ieftine , cit mai ieftine posibil , de asta inca se vind tot felul de făcături , mai exista si un caz msi aparte , X are un aparat defect , omul care repara aparatul ii spune lui X ca are el piesa " originala " , X este de parere ca este prea scumpa , sa luăm de exemplu un 2SC5200 , X cumpara o facatura de 5 lei ( aia buni costa cam 15..17 lei bucata ) , depanatorul monteaza facatura instiintind -ul pe X ca este facatura , dupa un timp crapa facatura , X a vrut ieftin , dar si-a dat paguba singur . Despre acest subiect s-a tot discutat si o sa se mai discute pe acest forum , este un fel de invirtit in jurul cozii . Cei care sunt profesionisti stiu de unde sa cumpere componente " originale " , cei care aleargă dupa chilipiruri ....sa cumpere negru de fum . Magazinele vind facaturi pentru ca facaturi se cer , in București citeva magazine au si componente " originale " , chiar daca cei care vind componente le spun gusterilor ca are componrnta x la 5 lei si 15 lei , gusterul alege negru de fum care costa 5 lei . Editat Iunie 1, 2017 de viobio Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Si cati dintre noi devenim cobai in numele stiintei din moment ce suntem internati,asta nu o spuneti?va pot da exemple concrete vazute de mine in spital,mai ales pe acei pacienti care nu sunt cautati de rude si nu dau spaga,nimeni nu sa facut bine care a suferit de o boala grea decat cu pamant galben la doi metri si in costum de lemn. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 nimeni nu sa facut bine care a suferit de o boala grea Eu am vazut destui si cu rude care ii cautau,si cu bani fara numar, care au dat coltul,asa ca nu putem scrie niste reguli in privinta asta.Medicina nu e matematica. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Un filosof spunea (Medicul nu este decat un mangaietor al sufletului)cel mai bun doctor este preventia,parerea mea. si viata traita cumpatat Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Si aia care nu sunt "gusteri" pot sa ia teapa cu gunoaie vandute ca piese de calitate. Pretul nu este un indicator sigur al calitatii, mai ales ca nu exista niciun control al firmelor care fac comert. Protectia Cumparatorului a fost creata doar ca sa aiba niste pilosi loc de munca, pensie la batranete, sa aiba calitatea de "oameni ai muncii". 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 (editat) Si aia care nu sunt "gusteri" pot sa ia teapa cu gunoaie vandute ca piese de calitate. Pretul nu este un indicator sigur al calitatii, mai ales ca nu exista niciun control al firmelor care fac comert. Protectia Cumparatorului a fost creata doar ca sa aiba niste pilosi loc de munca, pensie la batranete, sa aiba calitatea de "oameni ai muncii".Nea VAX , este greu sa dovedesti ca piesa este " fache " , crezi ca aia de la ANPC isi bat capul sa duca un tranzistor sau integrat la expertiza ? Nu toate msgazinele isi aduc singure componente , in tara sunt citiva importatori mari , care distribuie piesele catre magazine . Eu nu am luat teapa , 90% din componente le cumpar " de afara " , de la magazine on-line care le stie orice non - guster , daca cumperi făcătură de pe Silicon Valey înseamnă ca nu te pricepi si intri in gașca reptilelor . Editat Iunie 1, 2017 de viobio Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Poti sa-ti dai seama daca o componenta (tranzistor) este facatura si prin examinarea la microscop a chip-ului (suprafata - dimensiuni, metalizari, ambaza, firele de contact dintre chip si si terminale). Masori componenta pe caracteriscop (scula obligatorie pentru profesionisti), o duci pana la valorile maxime (tensiuni, curenti), o bagi putin in strapungere (cele proaste nu suporta chestia asta). Dupa ce te lamuresti ca piesele sunt bune, cumperi cu gramada si le testezi individual. Ia timp, dar stii la ce sunt bune. Eu am luat teapa cu niste BD-uri (capsula TO-3) care imi trebuiau la un amplificator rusesc de 100W (reali) pe canal. Pe calculatorul de la magazin erau mai buni decat KT-ul rusesc, dar au crapat imediat ce am alimentat amplificatorul. Le-am facut autopsia si le-am comparat cu KT-urile. Erau jucarii, chip-ul mititel (la sfert) si lipit direct pe capsula, firisoare de legatura care s-au ars ca lita de la siguranta. KT-urile aveau un chip urias, lipit pe pastila din kovar, conexiuni de la chip la terminale prin fire groase (sarme). Uitati-va aici sa vedeti chip-uri rusesti si din tarile "imperialiste". Clatiti-va ochii cu poze de fel de fel de componente. 1 Link spre comentariu
alinstegaru Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Intr-o zi,am rugat=o pe sotie sa-mi cumpere trei bucati de 4700/6800uf/la minim 63v,eu fiind la tara... Pur si simplu n-aveam nimic la tensiunea aia sa alimentez ceva,asa ca i-a luat de la magazinul din colt doar sa dau drumul la curent pana fac o comanda la TME. Ei bine,ce credeti ca am primit? Trei condensatoare folosite (snap-in),se vedea foarte clar pe pinii de conexiune,oricat de maestru fu ala de i-a curatat de fludor si pe deasupra erau incarcati cu tensiune. Noroc ca i-am pus in scurt,asa de control ca altfel ii masuram cu tensiune in armatura. Asta asa,sa vedeti cata foame se gaseste in unii comercianti. Bine,in cazul asta nu prea conta calitatea,fiind vorba de o scurta improvizatie pana la sosirea celor de la Nichicon. Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Bun,ce facem cand nu gasim componenta care ne trebuie,sau are pret exagerat,exemplu FES8JT 4,37 Lei,transport din America 110 Lei? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Bun,ce facem cand nu gasim componenta care ne trebuie,sau are pret exagerat,exemplu FES8JT 4,37 Lei,transport din America 110 Lei? De exemplu mergi la un magazin apropiat si cauti echivalente: http://www.tme.eu/ro/katalog#id_category=113119&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=2%2C10%2C35%2C224%2C224%2C225%2C227%2C227%2C228%2C229%2C909%2C1088%2C2207&used_params=224%3A24808%3B227%3A24821%3B Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Dacă te duci la un magazin oarecare de pe Str. Maica Domnului si îi spui vânzatorului "Aş dori 20 de condensatori de 470uF/35V, dar să fie Rubycon, Nichicon, sau altă marcă bună!"- te crede sarit de pe fix, ciudat, absurd.Iar diferenta dintre Rubycon si GSC G-luxon, Fuyyiu, Asia-X, etc e imensa. Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Ferice celor ce locuiesc intr-un oras mare,au de unde alege. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum