Vizitator viobio Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 De la componente s-a ajuns la discutie despre medicina ! Vreau si eu o rețetă de .....ciorba de burta fara burta , va rog ..... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Incearca ciorba radauteana. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Eu vreau reteta moldoveneasca: cu rosii. Am mancat o singura data. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 M-am ocupat intens de problematica masurarii presiunii arteriale. Si nu doar din carti. Medicii prefera aparatul cu stetoscop pentru ca urechea interpreteaza mai bine zgomotele Korotkov. Aparatele electronice se lasa mai usor "pacalite". Aparatele electronice folosite în spitale (ca fapt divers, nu sunt interzise în spitalele dein Germania, din contra, sunt echipamentul standard în monitorizarea pacientilor pt ca reduc riscul de "white coat hypertonia") sunt mult mai sofisticate decât cele vândute la aprozar, interpretarea zgomotelor Korotkov si corelarea cu pulsul face apel la tehnici DSP. Spre deosebire de cele simple, stiu sa detecteze si sa interpreteze si fibrilatii si alte anomalii, lucru ce-l poate face si medicul cu stetoscopul. Asigura însa conditii de masurare standardizate (în special rata de gonflare/degonflare a brasardei), lucru pe care medicii de regula nu-l pot face. 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Asa cum am spus, sint cel putin 5 ani de cind a fost discutia respectiva. Si erau aparate cumparate pentru comoditate din Aldi, nu oficiale, aflate in dotarea spitalului. Intre timp, fata a invatat carte si este manager de nu stiu ce, tot intr-un spital. O sa o intreb zilele astea cind mai vorbim, cum a evoluat situatia! Este normal, atita timp cit sistemele electronice dirijeaza rachete, sa poata masura si TA. Link spre comentariu
valivoi Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Ieri am fost la cabinetul medical pentru evaluarea stari de sanatate (medicul de familie)(o doamna doctora caci dupa cum stiti fiecare pacient trebuie sa se prezinte in fiecare an pentru treaba asta si am observat ca avea tensiometru din acelea vechi si termometru cu mercur si iam spus ca am si eu acasa tensiometru si termometru,ambele electronice si mia spus ca nu sunt bune pentru ca nu au precizie ca sunt chinezesti,ce credeti despre asta?un medic de familie cu peste 2000 de pacienti inscrisi nu isi permitea sa-si cumpere ceva electronic?? Comunica-i te rog si medicului ca este ilegal sa detii mercur ,chiar si termometru,si intrebati-va va rog de ce Lincoln Electric nu mai produc contactoare electrice cu mercur,sau de ce nu mai gasesti in farmacie termometru cu mercur ci numai cu alcool. Un aparat de masurat tensiunea daca detecteaza variatii in anumite limite ale tensiunii sau ceva fibrilatii iti va indica eroare,si tot astepti tu in camera de garda sa stie doctorul ce tensiune ai si sa-ti dea medicatia,de ai nu prea folosesc medicii din alea electronice Ce sa zic de magazinele de componente din Romania FES8JT 4,37 lei bucata ,transportul din America 110 lei. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 O teleportare este mai ieftina. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Contactoarele cu mercur, ca de altfel alte componente cu mercur, nu se mai fabrica pentru ca exista solutii mai petformante. Descoperite in ultimele 5 decenii. Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Chinezii stiu sa faca si marfa de calitate. Am vazut un documentar facut in timpul constructiei unui zgarie nori (Shanghai Tower, 650m) si calitatea lucrarii era pe primul loc. Sa nu uitam ca au si o statie orbitala a lor. Au avut probleme la inceput intr-adevar, dar si statia orbitala internationala a avut cateva probleme. Chinezii lucreaza cu doua calitati, fiecare cu pretul ei. ................ Ca e piata invadata de facaturi made in China, e si din cauza cumparatorilor, care vor ieftin, 2 lei un trz de 100W Am cumparat si eu, pentru experimente sunt buni, merg pana iese tot fumul din ei. .................... Aveam o sonerie, care cica era cu Mercur. Link spre comentariu
valivoi Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Soneria avea o capsula cu mercur care facea "functia de astabil " pentru electromagnet. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) ................ Ca e piata invadata de facaturi made in China, e si din cauza cumparatorilor, care vor ieftin, 2 lei un trz de 100W Am cumparat si eu, pentru experimente sunt buni, merg pana iese tot fumul din ei. Daca nu doriti surprize-surprize, folositi componentele chinezesti de 2 lei la maximum 50/60 % din parametrii maximali specificati de foaia de catalog. Vor avea viata lunga . Este motivul pentru care prefer sa folosesc tranzistoare "vintage" (recuperate de pe cablajele aparaturii anilor ' 70/80). Pe ele scrie "Toshiba", "Phillips" ... etc Acelea chiar corespund si te poti baza pe ele. Editat Mai 31, 2017 de +_Florin_+ Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) Spre deosebire de cele simple, stiu sa detecteze si sa interpreteze si fibrilatii si alte anomalii, lucru ce-l poate face si medicul cu stetoscopul. Asigura însa conditii de masurare standardizate (în special rata de gonflare/degonflare a brasardei), lucru pe care medicii de regula nu-l pot face. Un aparat simplu de 250lei din magazin detecteaza fara probleme fibrilatia si alte anomalii si are indicatoare pe ecran, chiar am mai multa incredere intr-un aparat de-asta decat in urechea doctorului/asistentei care sta cu capul la alte lucruri si are propriul lui puls care afecteaza citirile. Nu stiu de alea mai ieftine de atat ca nu le-am avut, oare exista mai ieftine ? Editat Mai 31, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Ma bucur ca ai mai multa incredere intr-un aparat chinezesc cu SW furat decit intr-un medic cu facultate si rezidentiat. Esti numai bun pt viitoarele spitale numai cu roboți in rol de doctori. Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Am spus mai sus, cand doctorii iti dau tensiuni intre 10 si 13 si aparatul arata frumos valori destul de asemanatoare (diferite la alte persoane, nu sari cu gura ca atat stie aparatul sa arate) e clar ca aparatul indica mai bine, si este si normal odata ce sti sa citesti o tensiune. Timpul de reactie al unui om este foarte mare, peste un sfert de secunda, si se grabeste sa elibereze presiunea, nu apuca mereu sa vada exact bataia pe ceas. Electronicul o vede instant. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Ce ziceam, esti numai bun să facă experimente roboții pe tine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum