Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitionare componente electronice

Mishu_17

Postări Recomandate

A cumparat cineva componente electronice (rezistente, diode, circuite integrate, led-uri) de pe Aliexpress ? Exista pe Aliexpress vanzatori care au componente originale ?

Link spre comentariu

Mai exista ceva original, cand tot ce nu tine de tehnica militara avansata se face in China ?

Am citit un articol in ziarul The New York Times, in care un general american se plangea ca armata SUA are in dotare avioane strategice fabricate in anii '70, la care nu mai au componente de microunde pentru service. Firmele americane care le fabricau au dat faliment si le-au cumparat chinezii, dar armata SUA nu se poate baza pe piese fabricate in China.

Link spre comentariu

Tara de fabricatie nu are nici o legatura cu componente originale sau nu. Chiar daca un produs se fabica in China nu inseamna ca nu este un produs original si ca nu respecta normele de calitate atata timp cat este produs de o firma cu renume (practic de asta vorbim cand zicem originale nu ?).

Link spre comentariu

DE obicei tot cam de acolo cumpara si firmele din Romania si le revand mai departe cu profituri uriase. Deci cumpara de unde vrei, direct de la chinezi sau de la magazinul din colt ca tot aceeasi calitate este.

Link spre comentariu

Trebuie facuta o distinctie clara intre ceea ce fabrica chinezii pentru piata de larg consum (fake-uri si porcarii ieftine) sau ceea ce pot produce pentru o eventuala industrie militara, unde cerintele (si verificarile) sunt altele.

Link spre comentariu

Eu am cumparat MUR860 (ON SEMICONDUCTOR) 10Buc 2,05euro

Ca si calitate,la un moment dat chinezii au copiat un model de mercedes si culmea a fost ca le-a iesit mai bun ca originalul.Daca vor sa faca ceva bun pot sa si faca.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

A cumparat cineva componente electronice (rezistente, diode, circuite integrate, led-uri) de pe Aliexpress ? Exista pe Aliexpress vanzatori care au componente originale ?

Ce inseamna original ? Ca nu ma prind ....
Link spre comentariu

trebuie facuta o remarca clara aici: chinezii nu fabrica. nu fac lucruri proaste de larg consum si bune cand vor ei.

Firmele fabrica, nu chinezii.

Pentru ca coruptia e in toi la ei, normele sunt rar respectate.

Dar cand firma Bosch isi deschide fabrica de productie acolo, ei nu isi permit sa faca rabat de calitate, daca asta ar fi scopul ar putea sa o faca direct aici ! si sa stea la limita de jos a standardelor de calitate.

Nu confundati china cu productia firmelor, nici bosch cu chungyong sau alta firma chinezeasca al carui singur scop e sa vanda plastic colorat sub forma de scule.

Link spre comentariu

Ce inseamna original ? Ca nu ma prind ....

Original in sensul ca nu e fake, adica in sensul ca e facut intr-o fabrica OK gen Fairchild, ON Semi, ST, etc.

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Original in sensul ca nu e fake, adica in sensul ca e facut intr-o fabrica OK gen Fairchild, ON Semi, ST, etc.

Eu credeam ca sunt componente care respecta specificatiile producătorilor , adica foile alea in care gasesti tabele , cifre , grafice , pentru ce este facuta acea componenta , din ce este facuta , etc

Mulțumesc ca m-ai luminat , eream in eroare ...

Editat de viobio
Link spre comentariu

Chiar si inainte de a se fabrica exclusiv si prost in China, componentele americane de buna calitate se fabricau si in El Salvador, Hong Kong, Indonesia, Korea, Morocco, Mexico, Philippines, Portugal, Singapore, Taiwan, Thailand.
Eu, chiar mi-as dori sa cumpar trei afisaje minunate fabricate in Singapore. Iata-le:

4_N54_HP5082_7395.jpg
take a screenshot

Link spre comentariu

Eu credeam ca sunt componente care respecta specificatiile producătorilor , adica foile alea in care gasesti tabele , cifre , grafice , pentru ce este facuta acea componenta , din ce este facuta , etc

Mulțumesc ca m-ai luminat , eream in eroare ...

Si la faptul ca respecta specificatiile producatorului ma refer.

Link spre comentariu

Aiurea, iar folclor de autobaza.

Daca tot iti e teama de provenienta dubioasa a componentelor, ia-le domnule direct de la sursa. Saptamanile trecute fu gratis transportul la Texas, acum e 10% redus, etc. Esti la curent cu piata?

Multi distribuitori seriosi (Mouser, etc) au chiar transport gratis de la o anumita suma. Altii au 7-10$. Sa tot cumperi.

Componente de calitate si reale exista pentru cumparatorii seriosi. Pentru restul de cumparatori exista eBay si plansul langa piesa de 3 bani care le-a pocnit la prima alimentare.

Link spre comentariu

Nu mai fiti asa de scortosi.

Cumparati mai bine de la TME filiala din Romania, si gasiti acolo tot ce doriti de foarte buna calitate. (firma din Polonia de altfel)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări