Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu EL34...(discuții despre clasa de funcționare optimă)

Vizitator

Postări Recomandate

clasa A a fost impartita in clasa A1 si clasa A2 in functie de curentul de grila. Sa vii cu un A3 mi se pare o prostie. Daca vrei sa fie o chestie inginereasca fa la una din clase A1 sau A2) inca o subclasa! Altfel iese un amalgam.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

A3 marketing , aia vind transformatoare de iesire , " dedicate clasei A3 " !!!! Adica ei vind ce altii nu pot face , probabil vor breveta clasa A3 , pe Saturn !

Link spre comentariu

Am recitit si nu am vazut scris Class A3 ci doar A3 operation. Deci daca nu scrie clar clasa A3 nu ne putem lega de ei. Suntsmecheri si asteapta sa muste fraierii.

Din pdf reiese ca este clasa A1.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Eu zic..sa mai cititi si apoi sa dati cu bata in ..balta. Se pare ca doar in spatiul mioritic exista obiceiul asta de a-ti expune parerea fara sa fii documentat. Practic nu ma asteptam la ..altceva.

Link spre comentariu

Totusi der_doktor daca sustii o idee sau o teorie, normal e sa-ti prezinti tu expunerea nu sa ne trimiti pe noi sa ne cautam argumente in favoarea a ceea ce zici.

Noi ne argumentam fiecare punctul nostru de vedere iar punctul tau de vedere trebuie sa ti-l argumentezi singur.

Link spre comentariu

eu zic asa....e o diferenta mare dpdv functional intre lampa si tranzistor....ganditi-va ca lampa nu are acel prag pe grila(deci despre ce slew rate putem discuta in cazul tubului? hai ca am ridicat iar mingea la fileu) de 0,4...0,6V ca la jonctiunile cu siliciu sau 0,2..0,3 ca la cele cu germaniu....asta e o MARE MARE diferenta...nu detaliez deoarece sunt lucruri de baza(cred si sper)...structural tubul si tranzistorul sunt total diferite,deci nu putem face decat o analogie fortata....e ca si cum am compara apa cu uleiul..ambele sunt fluide dar nu au nimic in comun....

PS...ce slew rate are norul electronic din tub? Rog insistent sa raspundeti!

Slew-rate se refera la viteza de crestere a impulsului (V/uS) si este un parametru ce caracterizeaza un amplificator dpdv al raspunsului la semnal dreptunghiular. Slew-rate depinde mai mult de topologia schemei alese, reactii, etc dar si de ft-ul finalilor (in cazul tranzistoarelor sunt de evitat cele "lente", cu frecventa de tranzitie mica, daca dorim un SR mare).

E clar ca deplasarea norului electronic in vid e mai rapida decat deplasarea electronilor/golurilor in semiconductoare. Tubul e mult mai "rapid", ok :).

La fel de clar e faptul ca tuburile si tranzistoarele sunt structural/functional diferite, dar se pot face anumite analogii, chiar daca le denumim "fortate".

Totusi, nu am inteles unde "bate" intrebarea ta ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Speram ca gedd (dintr-o discutie anterioara) sa fi inteles diferenta dintre viteza curentului si viteza electronilor.

Viteza electronilor in tub (partea vidata) e foarte mare, in timp ce in electrozi viteza electronilor e foarte mica. http://www.vias.org/basicradio/basic_radio_02_03.html

Dar asta nu e determinant pentru slew-rate.

Slew-rate depinde mai mult de timpul de incarcare/descarcare a unor capacitati parazite intre electrozi. Toti electrozii, inclusiv grila de comanda.

Editat de adigh
Link spre comentariu

oo...daa....electronii uneori nu se misca

Sunt curios cine e autorul articolului din link..Adigh,ce viteza au electronii intr-un fir?

Editat de gedd
Link spre comentariu

Totusi der_doktor daca sustii o idee sau o teorie, normal e sa-ti prezinti tu expunerea nu sa ne trimiti pe noi sa ne cautam argumente in favoarea a ceea ce zici.

Noi ne argumentam fiecare punctul nostru de vedere iar punctul tau de vedere trebuie sa ti-l argumentezi singur.

O sa deschid un topic pe tema asta, cu toate ca n-am nici un avantaj. Pt mine e foarte clar si am retinut ce ma interesa din tot ce a publicat Elliano.

Link spre comentariu

oo...daa....electronii uneori nu se misca

Sunt curios cine e autorul articolului din link..Adigh,ce viteza au electronii intr-un fir?

Gedd

De ceva vreme vorbesti urat si numai prostii. Habar nu ai de clasele de functionare a tuburilor si a oricarui element activ. Iti propun sa inveti sau sa pui intrebari. Nu ai nici o sansa sa construiesti ceva bun daca asa pui problema. Iti sugerez sa studiezi bine ce ti-a spus Valderama. Daca nu vei face asta si vei continua asa, te voi elimina. E o amenintare, ia-o ca atare. Indiferent ce parere ai, vorbeste frumos.

AM Zis!

Link spre comentariu

Gedd, din pacate ai raspuns in mod obraznic rugamintii mele. Obraznicia se plateste. Trebuie sa iei o pauza acum.

Nu mai ai ce cauta aici. Fa-ti amplificatoarele singur. Nu ne intereseaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări