Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lcd Grundig 32GLX3000

Postări Recomandate

Cum naiba , omule , să scoți videoram-ul ? Fără ăla , procesorul video este ''mort'' . Și dacă ar fi defect , nu ai mai avea nici măcar imaginea aia solarizată ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• serban

11

• Tavi

4

• winstyle

2

• radutyu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dani502017

Daca nu masori tensiunile gama este dificil sa ne dam seama unde e defectul!!!! eu nu cred ca este atat de dificil sa le masori

Link spre comentariu

Cum naiba , omule , să scoți videoram-ul ? Fără ăla , procesorul video este ''mort'' . Și dacă ar fi defect , nu ai mai avea nici măcar imaginea aia solarizată ...

in postul #6 ma intreba user-ul "koko" cum se manifesta fara videoram .

Link spre comentariu

Astazi am schimbat ci GMT1575 cu un AS15F . Nici macar o schimbare . Aceeasi imagine solarizata .

Cu videoram-ul scos imaginea este neagra cu dungi verticale verzi .

De masurat tensiunile gamma nici nu poate fi vorba ; t-con-ul la display-ul T315XW03 fiind incorporat in partea de sus a ecranului si fara plasticele si metalul de blindaj este riscant .

Am sa caut si niste dump-uri - are ic101 si ic102- 2buc eeprom 24c32 si ic300 - flash 25Q80

Multumesc !

Daca nu poti schimba in service tipul de panel, incearca si acest truc, adica pinul LVDS OPTION pus la masa, in aer sau conectat la 3,3v aceste optiuni fac schimbarea din jeida in vesa, crede-ma ca stiu ce vorbesc, daca acest pdf corespunde cu configuratia LVDS a t-conului, atunci pinul LVDS OPTION, este pinul 21, incearca........

https://we.tl/xCVFjoGGhM

Link spre comentariu

bun , uite un user care munceste ptr defectul lui

daca ai schimbat AS15 nu mai e nevoie de tensiuni , ele trebuiau masurate tocmai pr ca sa nu schimbi AS15 degeaba

ai nevoie de update soft prima data sa elimini orice suspiciune

dar

nu sunt sigur ca e sasiu TE

posibil sasiul tau este SU , este scris pe eticheta tv in chenar sau pe main pe eticheta cu cod de bare , primele doua litere din stanga sus

confirma sasiul apoi gasim soft si iti spun si procedura

Link spre comentariu

in postul #6 ma intreba user-ul "koko" cum se manifesta fara videoram .

Daca vrei sa rezolvi tv-ul din citeva miscari, fa ce am spus mai sus, adica masoara pe pinul 21 t-con si vezi ce tensiune ai, daca ai 3,3v intrerupe firul dintre main si t-con la pinul 21 si daca cu firul intrerupt nu se modifica continutul de imagine, atunci pune pinul 21 la masa, oricum ar fi cele trei combinatii la pinul 21 ele trebuiesc facute cu intreruperea traseului(firului) dintre main si t-con la pinul 21, daca metoda da rezultate, atunci e defect de soft poti face update de soft sau poti sal lasi asa.........

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc tuturor user-ilor pentru ajutor !

Defectul a fost de natura soft si a fost rezolvat prin schimbarea si rescrierea cu soft corespunzator a celor doua memorii eeprom 24c32 - IC101 si IC102 .

Softul corect :

YTD190R-7 (1).rar

Editat de serban
Link spre comentariu

bun , uite un user care munceste ptr defectul lui

daca ai schimbat AS15 nu mai e nevoie de tensiuni , ele trebuiau masurate tocmai pr ca sa nu schimbi AS15 degeaba

ai nevoie de update soft prima data sa elimini orice suspiciune

dar

nu sunt sigur ca e sasiu TE

posibil sasiul tau este SU , este scris pe eticheta tv in chenar sau pe main pe eticheta cu cod de bare , primele doua litere din stanga sus

confirma sasiul apoi gasim soft si iti spun si procedura

Sasiul este cel postat de mine în #1 adică: chassis TE.

Link spre comentariu

ok , atunci e o eroare la Grundig

modelul sigur e cel scris de tine , da ?

ca este chiar de TE codul de main de la softul atasat de tine

intreb ca sa modificam si noi in baza de date

post-174648-0-31060100-1496398551_thumb.jpg

post-174648-0-55252400-1496398556_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deci 32glx3000 cu placa de baza ytd190r-7 (în spate nu are decât mufa selectorului,o ieșire hdmi și una euroscart) are inscripționat pe capac în chenar - chassis TE.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări