wally_gatter Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 Seara buna . Se da una bucata mansarda cu o suprafata de aproximativ 25- 30 metri patrati , careia trebuie sa ii fac incalzirea.. pe langa ea mai este si o bucatarie la parter cu o suprafata de aproximativ 14 metri patrati. Centrala pe lemne nu exista , nici pe gaz , de fapt nici un soi de sursa de incalzire inca. Ar fi ok sa folosesc incalzire electrica in pardoseala cu termostate programabile pe intervale orare? Ca fapt divers , apa calda menajera o sa fie incalzita de la un instant pe gaz.. Cam care ar fi consumul de curent relativ la o luna de iarna la o asemenea suprafata? casa este izolata cu 20cm de vata minerala in partea de acoperis si alti 10 cm de polistiren pe peretii exteriori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 Estimativ pentru incalzire in pardoseala poti sa iei 150w/m^2 ca putere. Stiu de la colegii care proiectau asa ceva ca nu merita sa faci, ca unic sistem de incalzire. Spuneau ca e un moft si ca simti la picioare ca nu ai podeaua rece. Spuneau ca e sfant caloriferul. Daca pui covor si pat si sifonier, adio caldura in casa. Nu am asa ceva, nu o lua ca pe ceva testat ca sa iti dau o parere. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 Aproximativ acelasi lucru si in cazul meu. Este vorba de o mansarda deasupra unui garaj aflat acum in constructie. Zidaria se face cu BCA de 15cm, de la nivelul pardoselei de la mansarda se zidesc inca 4 randuri de BCA dupa care se continua cu acoperisul. Pe exterior peretele va fi izolat obligatoriu cu vata bazaltica (fug de polistiren ca de dracu). Inca nu stiu cum voi face intrarea in camera de la mansarda, ar fi doua variante, prima cu acces din garaj cu scara si intrare prin tavan si a doua cu intrare din exterior cu scara si un mic balconas. Suprafata la nivelul pardoselei va fi de 30 mp. Cu ce ma sfatuiti sa izolez tavanul si acoperisul?? Exista indicatii speciale de care ar trebui sa tin cont?? Dat fiind destinatia momentan ca atelier, cel mai probabil peretii vor fi placati doar cu OSB, fara rigips. Ce solutii de incalzire electrica exista?? Fara consum exagerat de la retea, si asta pentru ca nu vreau sa suprasolicit instalatia: curentul va fi adus din blocul in care locuiesc direct din bornele bransamentului pana la garaj pe o distanta de aprox 60 m printr-un cablu flexibil tip MCCG cu 4 conductoare de 4 mmp legate cate doua in paralel, nulul de protectie va fi realizat local prin priza de pamant, iar cablul va fi ancorat pe sufa de otel pentru a preveni intinderea acestuia si deteriorarea izolatiei. Avand in vedere cele expuse ce solutii de incalzire, respectiv de izolare termica exista?? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 29, 2017 Autor Partajează Postat Mai 29, 2017 . Cu ce ma sfatuiti sa izolez tavanul si acoperisul?? Exista indicatii speciale de care ar trebui sa tin cont?? Dat fiind destinatia momentan ca atelier, cel mai probabil peretii vor fi placati doar cu OSB, fara rigips. uite acilea ca idee: Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Sunt niste panouri radiante cu consum mic dar le tii non stop in priza, sunt termostatate si se incalzesc pana pe la 80 de grade. Putere de 400w. Gasesti prin dede. Link spre comentariu
QQme Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Radiatoare cu quart 3x 400W si oglinda in spate 2buc. pe camera,2000 Kwh pe luna,sunt joase,radiaza numai in fata. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Nu prea e viabil nici una nici alta, mi-ar conveni mai degraba ceva care sa pot incastra in pardoseala, ca sa profit de suprafata radianta mare ce ma ajuta sa incalzesc relativ repede camera respectiva si imi ofera si avantajul de a nu lasa consumatori electrici nesupravegheati sub tensiune...cred ca pana la urma cheia este reducerea la minima pierderilor de caldura spre mediul exterior, Cred ca o izolatie foarte buna este prioritara ! P.S. Eu acuma vorbesc si expun idei, dar mare lucru daca nu ajung la clasicul godin de fier cu lemne!!! ) Cu toate ca nu prea ma incanta ideea cu spartu lemnelor, carat, mizerie % shit... singurul avantaj ca sa-i zic asa ca pot arde resturile de pal de la constructia boxelor, iar daca ma apuc de facut boxe acolo in pod oricum praful o sa fie ca la mama lui acasa!! Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 IR indepartat - adica cu lungime de unda mare. Este un film rezistiv, uzual alimentat direct la 230V~ prin dublu termostat: unul local, pe rezistenta + unul ambiental. "Mesterii" romani dar si importatorul stiu numai dispunere in pardoseala, dar interesant este in plafon sau pe pereti. Incalzirea persoanelor fiind preponderent radiativa echilibrul se stabileste la temperaturi mult mai mici ale aerului si suprafetelor in aceleasi conditii de confort resimtit, deci este mult mai economic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum