Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ADAPTOR ALIMENTARE

Vizitator PFMJ

Postări Recomandate

Vizitator PFMJ

Buna ziua,

Eu nu sunt electronist, am facut schema electrica (cu relee) in doua variante pentru alimentarea unui motor electric comandat de un senzor de proximitate, astfel

Adaptorul trebuie sa alimenteze:

- un senzor E18-D80NK la 5V, 100mA, DC

- un motor RS-365 la 2 tensiuni 12V si 24V, 1.35A, DC

Adapturul este alimentat la 220V, AC.

Mod de functionare: senzorul este alimentat permanent.

1- cand senzorul detecteaza un obiect timp de mai putin de 2 secunde motorul nu este alimentat.

2.-daca obiectul ramane in raza de detectie mai mult de 2 secunde, se alimenteaza motorul cu 12V si functioneaza la 12V pana cand obiectul dispare din raza de detectie a senzorului.

3 - Cand obiectul a disparut de raza de detectie a senzorului motorul se alimenteaza la 24V si mai functioneaza timp de 10 secunde pana la 10 minute (reglabil de la un potentiometru), dupa care motorul se opreste.

Senzorul ramane in asteptare pana cind in raza lui de detectie apare un alt obiect si ciclul se reia. Atasez poze cu schemele electrice si legatirile la motor si senzor.

Ma intereseaza daca poate cineva, contra cost, sa faca schema (in varianta cu costuri mai mici) cu piese electronice, care sa ocupe un spatiu cat mai mic posibil, pentru a fi montate in adaptorul de alimentare.

Va multumesc.

<[email protected]>

ADAPTOR -1.pdf

ADAPTOR -2.pdf

ADAPTOR 3D. 1.pdf

ADAPTOR 3D.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări