niculae Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 (editat) Salutare, M-ar interesa daca se poate face un modul inregistrare redare vocala cu pic 16F628A, vreau sa inregistrez doua mesaje a cate 5-6 sec max. Modulul vreau sa-l folosesc la o poarta care are montat un senzor magnetic ( senzor de alarma, cand poarta este inchisa senzorul conduce, la deschidere poarta senzorul intrerupe contactul ) deci cand poarta este deschisa picul va reda primul mesaj continu pana ce poarta este inchisa, apoi cand poarta se inchide va reda al doilea mesaj dupa care se opreste pana la urmatoarea intrare iesire pe poarta.In cazul in care acest lucru ar fi posibil, ma poate ajuta cineva cu o sechema si hex, sau eventual un link ceva? Multumesc. Editat Mai 27, 2017 de niculae Link spre comentariu
mars01 Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 Se poate face ceva cam cum se poate gasi in acest link: http://www.romanblack.com/BTc_alg.htm Destul de simplu. Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 (editat) am vazut asa ceva asemanator facut cu attiny www.getchip.net/page/6/ undeva am gasit si cu PIC 16F876 care avea cam acelas functii ca cel de sus mentionat dar nu mai stiu unde am vazut schema respectiva succes ! PS , am gasit pe aceasta pagina www.moty22.co.uk/sd.php mai multe asemenea proiecte Editat Mai 27, 2017 de Seppy Link spre comentariu
niculae Postat Mai 27, 2017 Autor Partajează Postat Mai 27, 2017 (editat) Multumesc mars01 si Seppy, nu vreau sa fiu nerecunoscator, schemele din link-urile indicate sunt putin cam complexe pt ce vreau eu sa fac, si in plus am uitat sa precizez de la inceput, nu ma pricep la scrierea codului. Am mai facut montaje cu pic si Avr cu hexul proiectului aferent sau cu ajutorul unor colegi binevoitori de forum. Proiectele din link-urile indicate au ca butoane play,rec,pause, stop, deci nu ma ajuta sa comand cele doua mesaje doar cu butonul de play! Toate cele bune! Editat Mai 27, 2017 de niculae Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 (editat) in schema din primul link exista in stanga schemei pini pentru "select track " cu care se poate selecta mesajul de transmis, in plus pe forumul de pe site este postat alt hex la care la prima declansare a tastei play reda un mesaj si la a doua alt mesaj Editat Mai 27, 2017 de Seppy Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 Am incercat BTC-ul lui Roman Black, dar suna rau comparat cu un modul ISD la nici 2$. Eu zic ca cu un PIC 16F poti face doar un proiect didactic. Daca vrei ceva mai real (inregistrare-redare), nu stiu de o solutie de sunet relativ calitativa care sa intreaca ISD-ul. Daca n-ai 3-5 saptamani sa astepti pachetul din China, atunci incearca BTC-ul. E fun de jucat cu el. Link spre comentariu
niculae Postat Mai 27, 2017 Autor Partajează Postat Mai 27, 2017 (editat) Din nou multumesc Seppy si thunderer. Seppy, referitor la cel din primul link ai dreptate dar eu vreau ca sa nu ma complic cu comanda mesajelor, credeam ca este mai simplu ca picul sa faca acest lucru tinand cont de pozitia contactului magnetic. Tot mai trebuie sa fac o mica automatizare pt comanda pe care o vreau! asa ca renunt si merg pe ideea lui thunderer mai ales ca nu este ceva calitativ, am gasit deja modulul de care spune el, nu ma mai complic sa fac comanda pt 2-4euro il iau de aici de la noi cu 16lei. Voi cumpara doua module pt ca dupa cate am vazut acesta nu poate inregistra si gestiona 2 mesaje individuale ( sau poate am inteles eu gresit ! ). In final tot voi avea nevoie de o automatizare cu pic 16F628A ( am ales acest pic pt ca am 20buc noi luate pt niste proiecte la care sa enuntat si nu prea mai am ce face cu ele) sau orice altceva care sa-mi comande cele doua mudule individual tinand cont de pozitia senzorului magnetic inchis deschis. Are cineva vre-o sugestie cum pot face aceasta comanda? PS. Acum am facut rost de un ISD2590 ( era pe un modul de apelator vocal pt centrala efractie ), am facut o schema gasita pe net ( atasez si schema ) si m-am jucat putin cu ea, este intr-adevar destul de clar mesajul. Pe acest ISD am reusit sa inregistrez un mesaj de 120sec sau mai multe mesaje scurte. L-as folosi pe acesta insa tot asa nu pot comanda ordinea mesajelor, sa zicem ca am imprimat doua mesaje unul dupa altul, dau play si citeste primul mesaj, acesta termina ce are de spus si la urmatorul play il citeste pe al doilea, daca dupa primul mesaj dau stop/reset este citit doar primul mesaj si nu prea stiu cum sa le comand doar cu contactul magnetic. Toate cele bune! Editat Mai 27, 2017 de niculae Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 (editat) cred ca conectand la GND pinii de adrese secvential se poate inregistra / reda si mesaje in ordinea dorita Editat Mai 28, 2017 de Seppy Link spre comentariu
niculae Postat Mai 29, 2017 Autor Partajează Postat Mai 29, 2017 cred ca conectand la GND pinii de adrese secvential se poate inregistra / reda si mesaje in ordinea dorita Am incercat deja si nu merge. Ramane sa studiez cum pot comanda isd-ul cu ajutorul pic-ului 16F628A. Multumesc. Link spre comentariu
niculae Postat Iunie 2, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2017 Salutare din nou! Este cineva dispus sa ma ajute cu un cod/hex pt pic 16F628A ? As dori ca acesta sa execute urmatoarele: Pe unul sau doi pini se va monta un contact magnetic, acesta va fi in pozitia NC (normal close) cand acesta va fi in pozitia NO ( normal open) sa-mi dea pe un pin -5v pt doua secunde, dupa care pe un alt pin sa-mi dea +5v pt doua secunde, repetand acest ciclu pana ce contactul magnetic revine in pozitia NC, acesta odata ajuns in pozitia NC picul va mai da pe acelasi pin ca cel de mai sus -5v pt 3 secunde si apoi tot -5v dar pt 5 secunde. Urmand ca la ficare actionare a contactului magnetic picul sa reia programul de la inceput. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 Defineste ceva mai bine "tema": - cum e conectat contactul magnetic? "Pe unul sau doi pini" e ca ambiguu. - pinii PIC-ului nu pot "da -5 V". Pot 0 sau +5 V. Poate ca cel mai bine ar fi sa desenezi o schema. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 odata ajuns in pozitia NC picul va mai da pe acelasi pin ca cel de mai sus -5v pt 3 secunde si apoi tot -5v dar pt 5 secunde.Nici partea asta n-o inteleg. Care pin e cu 3 secunde si care cu 5?Remarca referitoare la cei -5V ramane. Am scris un proiect care "supravegheaza" o intrare (pinul RB0) conectata prin contactul magnetic la masa. Daca contactul se deschide (RB0 e tras la 5V prin rezistenta interna de pullup), se activeaza intai RB1 pentru 2 secunde, dupa care se dezactiveaza RB1 si se activeaza RB2 pentru 2 secunde dupa care se dezactiveaza si asta (secundele sunt aproximative, generate de ceasul intern). Cat timp contactul e deschis, RB1 si RB2 repeta secventa de mai sus. Cand contactul se inchide la loc, se activeaza intai RB1 pentru 3 secunde, dupa care se dezactiveaza RB1 si se activeaza RB2 pentru 5 secunde dupa care se dezactiveaza si asta. Secventa asta e fara repetitie, se "petrece" doar o data. Presupun ca cele 5 secunde trebuie generate altfel. Cel mai probabil se poate realiza numai cu un pin suplimentar si ceva componente externe. Atasez proiectul (mplabx + xc8) ca sa poata fi modificat. HEX nu cred ca are rost sa atasez, ca inca nu-i ce trebuie. PS N-am facut nici un fel de debouncing la contactul magnetic, ca n-am idee daca-i trebuie sau nu. nicolaeElforum.zip Link spre comentariu
niculae Postat Iunie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2017 (editat) Defineste ceva mai bine "tema": - cum e conectat contactul magnetic? "Pe unul sau doi pini" e ca ambiguu. - pinii PIC-ului nu pot "da -5 V". Pot 0 sau +5 V. Poate ca cel mai bine ar fi sa desenezi o schema. Salut, - cum e conectat contactul magnetic? "Pe unul sau doi pini" e ca ambiguu. - Contactul magnetic este cu doi pini, acestia vor fi legati la pic pt comanda, nu am o schema pt ca nu stiu cum lucreaza picul. - pinii PIC-ului nu pot "da -5 V". Pot 0 sau +5 V. - Cu -5V m-am exprimat gresit, este vb de a pune pinul respectiv la masa. Mai exact, cu picul vreau sa comand cele doua butoane de start si stop, unul foloseste masa si celalalt + din schema postata in postul #7. Descriu ce vreau sa faca picul: Contactul mag va fi in pozitia NC (normal close) cu usa inchisa, la deschiderea usii starea contactului mag va deveni NO ( normal open). La deschiderea usii, picul va pune la masa butonul de start timp de 2sec, apoi va pune la + butonul de stop pt 2sec, repetand acest ciclu pana ce contactul magnetic revine in pozitia NC ( adica usa inchisa) . Acesta odata ajuns in pozitia NC picul va mai pune din nou la masa butonul de start pt 3 secunde , dupa expirarea celor 3sec va pune din nou butonul start la masa dar de aceasta data pt 5 secunde. Urmand ca la ficare actionare a contactului magnetic ( deschidere/inchidere usa ) picul sa reia programul de la inceput. Editat Iunie 4, 2017 de niculae Link spre comentariu
bobinatorul Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Tot nu e logic. Odata ajuns in pozita NC pune la masa pentru 3 sec iar mai apoi il pune 5 secunde tot la masa. Ce se intampla intre intervalele astea? Daca nu se intampla nimic atunci logic ar fi 8 sec. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 5, 2017 Partajează Postat Iunie 5, 2017 picul va pune la masa butonul de start timp de 2sec, apoi va pune la + butonul de stop pt 2sec, Cand nu-s la masa/la +, cum stau butoanele astea? + inseamna +5V? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum