Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pe urmele lui YO3DKM (Andrian Nicolae)

yo3fhm

Postări Recomandate

Mai stie cineva ceva despre YO3DKM ?
Sunt convins ca cei mai multi dintre radioamatorii si electronistii mai vechi, au auzit de YO3DKM si de asemenea, i-au vazut schemele si articolele aparute in revista si almanahurile "Tehnium" .
Se semna cu numele Andrian Nicolae, dar in unele situatii a aparut doar "Adrian". Nu am aflat care era prenumele corect! Schemele concepute de colegul nostru au fost caracterizate de anumite trasaturi care le facea sa iasa din zona de clasic de la A la Z. Unii au incercat receptoarele lui cu conversie directa, altii isi amintesc de transceiverul DKM-302.

Mi-ar fi placut sa pot sta un pic de vorba cu autorul, referitor la anumite particularitati din schemele acestuia, modul in care le-a gandit si rezolvat. Din pacate, din anumite surse am inteles ca a parasit Romania, dar informatia nu e 100% sigura. Am cautat pe Internet ceva informatii despre dumnealui, dar rezultatele sunt foarte putine si neconcludente. Nu sunt foarte sigur, dar cred ca dupa 1989, n-a mai publicat nimic.

As vrea sa ii rog pe toti cei care detin vreo informatie referitoare la colegul nostru, sa o posteze - sau daca vor considera ca nu e oportun sa o faca, atunci ii rog sa imi trimita un email la <[email protected]> sau un PM pe forum.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3fhm

3

• Marele Savant

1

• em2006

1

Nu stiu cit ajuta, dar cindva, am intrebat si eu despe dumnealui parca tot aici pe forum. Stiu ca am primit ceva info din partea unui coleg, inclusiv parca un link al unei firme unde activa in acel moment. Spre rusinea mea, virsta isi spune cuvintul si nu mai retin mai nimic, doar ca era intr-un domeniu care nu prea parea interesant, cel putin ei il credeam undeva la MIT sau asemenea.

Poate cel care mi-a dat atunci informatiile citeste si le face publice din nou!

Omul a avut o abordare indrazneata si merita sa ne aducem aminte de dumnealui!

Link spre comentariu

Buna dimineata,

Am mai facut sapaturi si mi s-a confirmat ca nu mai locuieste in tara .

Sa vad ce mai pot afla.

Si poate ar fi bine sa pun si altfel intrebarea: EXISTA FORUMISTI CARE L-AU CUNOSCUT PERSONAL PE YO3DKM ?

Multumesc !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

... nu mai locuieste in tara .

...

In Israel.

Am aflat cu ceva ani in urma de la dl. Mihaescu, sau dl. Ciontu, nu mai retin exact.

Link spre comentariu

In Israel.

Am aflat cu ceva ani in urma de la dl. Mihaescu, sau dl. Ciontu, nu mai retin exact.

Buna dimineata,

Multumesc pentru raspuns. Acum nu mai e acolo. Am reusit sa-l contactez, e OK si toate-s bune.

Dl. Mihaescu nu mai era nici dumnealui la curent, am discutat saptamana trecuta.

Din pacate, dl. Andrei Ciontu (YO3FGL) e SilentKey, Dumnezeu sa-l odihneasca !

A trecut in lumea celor drepti, se pare, la inceputul lunii iunie 2016.

Cu bine,

Cezar YO3FHM

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări