Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ubuntu 14.14.05 lts WS pe 32 bit si 64bit pe intel T5700 live ram fs

cavit

Postări Recomandate

Am testat ambele variante, dar la cea pe 32 unele pluginguri pe fire fox nu merg, nu poate reda anumite formate AV.

Nu stiu de ce nu ar trebui sa nu aiba legatura, numai daca cele de 32 nu au vreu bug, nu stiu.

Am vreut sa instalez dar nu m-am hotarit unde, am d 520 cu biosu parolat si nu pot boota de pe usb daca nu scot hardul am formatat un flash cu gparted, dar mi-am amintit ca nu pot boota de pe el cu hardul pus si am renuntat.

Daca stie cineva cum se poate anula parola din bios please help.

In vin 7, fire fox nu prea merge si nu merg bine nici unele forumuri pe linux, ma simt mai confortabil cu acesta.

Link spre comentariu

Ai incercat sa conectezi hard-ul dupa bootare ?

Poti sa rezolvi si instaland pe alt calculator sau conectand hard-ul cu adaptor usb dupa bootare.

Ai putea sa incerci sa strici sectorul de boot de pe harddisk si sa treaca automat pe usb.

Metoda clasica de resetare a biosului cu jumper-ul pe placa de baza, ai incercat-o ?

Complicandu-te putin poti sa instalez linux direct din windows, micsorand partitia daca nu ai spatiu pentru linux si folosind o solutie de virtualizare cu acces direct la harddisk, eu asa fac de obicei.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Sunt cateva solutii.

1.cauta pe placa de baza,nu stiu ce e,laptop,desktop,daca ai un jumper unde scrie pswd.

2.il dai jos si il scrii din nou/ sau cumperi alt chip nou.

3.soft,mai riscant,poate sa se corupa biosul,nu am patit dar nici multe nu am executat:

Eu le trimit comenzi pana crapa si da invalide cmos checksum

https://bios-pw.org/

http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd

https://www.raymond.cc/blog/how-to-reset-remove-clear-or-reveal-cmos-bios-security-password/2/

Daca e Dell D520,la ala cand scoti bateria reseteaza ordinea de butare,ar trebui sa ai usb prima optiune si apoi unitatea optica la butare,chit ca parola ramane.Adica te poti folosii de usb..

Editat de Den
Link spre comentariu

Da e dell d 520 am a mai schimbat bateria. dar poate ca dupa ce booteaza de pe hard apare hardul ca first boot. sa incerc sa scot si sa bootez direct de pe usb.

Aia cu coruptul MBR ului am patit-o involuntar incercand sa partitionez cu LVM pe un alt sistem stiu ca merge,si bag grub pe usb.

Momentan sunt pe live ram fs fara hard.

Link spre comentariu

La D520 nu sunt programe ce-ti genereaza parola dupa service tag?

Chiar si fara,un linux cu partitie de boot separata,grub sau grub4dos ca bootloader.

In caz de ceva faci boot din linie de comanda sau pui HDD in altceva,modifici conf cum vrei si inapoi cu HDD in D520

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Am reusit sa-l instalez, dar am dat de alata problema, in live ram fs vede placile de retea, dar instalat nu le vede, cred ca trebuie sa o iau de la capat cu altceva.

Link spre comentariu

Multumesc, acum fac un flash cu mint 18.1 cu kde cu kde am lucrat prima dta cand am avut linux,

ce parere aveti despre acesta, pare mai ortodox decat Ubuntu, dar din asta nu am vazut decat intr-un vm box si fara interfata grafica.

Link spre comentariu

Orice ar spune unul si altul, pentru un cunoscator, la final toate sunt doar ... linux.

Si mie imi place kde-ul ca interfata, fie ca e ubuntu, debian, slackware sau altele incluzand variantele live.

Dar, daca nu se initializeaza placile de retea (doua ? una wireless ? sau pcmcia?) eu as investiga problema, e mica sansa sa se rezolve la reinstalare, cel mai probabil trebuie doar adaugat un modul sau vre-o configurare.

Link spre comentariu

Iata acum sunt de pe mint18.1 live kde, cu kde sunt familiar este printre primele interfete grafice, am inteles ca bilioteciele pentru KDE au fost canva trecute su copy right , dar pana la urma proprietarii le-au dat sub GPL, asa ca ca ne putem bucura din nou de el, in vremurile alea era gnome ca alternativa free, dar nu ma prea descurcam pe el.

Asta are o alta filosofie ca ubuntutu, i-ti da un login in terminal la bootare si merge si alt f1-f7, i-mi pare mai apropiat de stiam eu ca environement de linux.

Sa vad daca merg pluginurile si daca totul eok ramian la asta.

Link spre comentariu

Mint are kernel de debian?

Intr un fel m-am simtit mai bine pe debian comparativ cu suse, e cumva mai simplu asta stie numai de sda,b,c,d 1,2,3... si are putine built in shells, la suse sunt o droaie. si nu ai apliactii nu aveam nici macar un engine pentru MP3player ziceau ca sunt cu copy right.

La ubuntu nu pre ai acces in sistem daca nu esti cunoscator.

Link spre comentariu

Hm, ce stiu eu e total pe dos fata de ce scrii tu - debian e pentru "profi", ubuntu/mint/suse pentru "windowsari.

In principiu Ubuntu (si se pare ca si Mint) sunt derivate din Debian, cu intentii "prietenoase" si cu pachete actuale (debian se lauda cu stabilitatea si suportul, asa ca includ pachete numai dupa teste intense, asa ca se cam invechesc).

Partea ce mai importanta - managerul de pchete (softul de control, apt) l-au "mostenit" toate, asa ca profita de repository-ule debian.

Suse sunt de capul lor, dar yast face in general treaba destul de buna.

Sfatul meu - incearca sa te opresti la o distributie si sa inveti s-o controlezi cat de cat. Asa, sarind de la una la alta n-o sa ajungi la nici un rezultat.

Link spre comentariu

Ultima dara acum 5 ani am avut suse yast dar nu aveam nici engine pentru mp3player pe el doar un open office, am avut cam in acelasi timp si ubuntu, dar nu am putut face sa mearga modemul de gprs, acum sunt prin router.

Prima data cand am vazut linux era un red hat, apoi suse.

La ubuntu accesul in sistem din interfata grafica nu este la vedere.

Intrebare: linuxurile astea au si utilitati pentru electronisti? avem aplicatii de scris memorii, controllere?. compilator stiu ca este, gnu compiler si e bun.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Cum ziceam, opreste-te la o distibutie si vino cu intrebari punctuale. Daca stiu (desi cu Ubuntu/Mint n-am prea umblat), te ajut.

Da' cum ziceam, intrebari punctuale, nu povesti despre orice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări