Vizitator Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Am inteles. Deci un picior din secundar o sa fie conectat atat la punte cat si pe cablaj. Multumesc Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 @Rentiu30 ce avantaj obtii cu modificarile pe care intentionezi sa le faci? Eu din cauza acelor diode, care se incalzesc, am pus ventilatorul in regim continuu dar la o turatia mica chiar daca radiatoarele sunt reci (am cate un termistor pe fiecare radiator, ca senzori de temperatura pentru un controler de turatie). Pe diode trece un flux de aer si la 3A sunt calde dar nu fierbinti. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) zvonacfirst.Se pare ca dl Stefan are dreptate.Sunt versiuni mai noi ale 6022 care au facilitatea asta cu AC.Intr-adevar cea de baza,ca a dvs,nu are.Iar modificarea sugerata in linkuri e pentru o...mana de smdist!Scuzele mele de rigoare! Editat Aprilie 4, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) Oricum nu ma bate gandul sa modific ceva. Cand o iesi un soare mai stralucitor pe strada mea poate reusesc sa schimb jucaria cu un osciloscop. Dar, pana una-alta, aceasta jucarie face fata cu brio nivelului meu, Daca smecheria cu acel condensator functioneaza, eu nu am nicio problema. Si acum o intrebare pe subiect: am incercat pentru scurt timp sa fortez sursa cu acea sarcina rezistiva de 4.7 Ohm si 10 W. La 24 de volti am avut 4.5A dar pentru doua trei secunde, mi-a fost frica sa las mai mult. Poate sa treaca asa de semnificativ peste acea limita constructiva de 3A? La 30 V am 5 A. Editat Aprilie 4, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 2 ore, Stefan a spus: A fost pe OL..X un Hameg (analogic) la 500 lei dar a disparut rapid, in poze arata impecabil. Osciloscopul ala a ajuns la mine...este ca nou. M-am deplasat si pana in Cluj la vanzator acasa sa-l iau....n-a vrut sa-l trimita prin curierat. Rare ocazii sa gasesti astfel de aparate impecabile....si nu le poti da cu piciorul. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 @mac01 să-l folosești sănătos. Deci mai bine că nu am vrut sa-l cumpăr (lipsă spatiu), mă ofticam degeaba dacă nu il trimitea prin curierat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Blocul cu U1 e sursa referinta.Blocul cu U3 este pentru reglaj curent.In principiu R17 si R18 se ocupa cu limita minima a curentului,ceva sub 10mA,si cu limita maxima.Ar trebui sa jonglati cu valorile,mai ales pt limita max.Adica limitati-o la cat poate traful si puntea,de ex 3A,sau 4A. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 37 minute, zvonacfirst a spus: @Rentiu30 ce avantaj obtii cu modificarile pe care intentionezi sa le faci? Eu din cauza acelor diode, care se incalzesc, am pus ventilatorul in regim continuu dar la o turatia mica chiar daca radiatoarele sunt reci (am cate un termistor pe fiecare radiator, ca senzori de temperatura pentru un controler de turatie). Pe diode trece un flux de aer si la 3A sunt calde dar nu fierbinti. Momentan nu intentionez nimic. Eram doar curios ce implica schimbarea acelor diode cu o punte incapsulata. Mi-am cumparat si eu un kit chinezesc (acela cu PCB rosu) si vreau sa-l montez asa cum se prezinta in schema originala. Dupa ce ce gata asamblat poate trec si la adaptari (TLE2141) dar pana atunci mai e cale lunga. Intre timp ma documentez. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) In schema originala ceha R17 era un semireglabil de 250 ohm. Si cehii mai aveau o chestie desteapta -un regulator te tensiune pe alimentarea operationalor. http://paja-trb.cz/konstrukce/zdroj.html Si era sa uit.Modulul chinez,mai nou,nu-l recomandau decat la 24V AC,din cauza operationalelor. Editat Aprilie 4, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 5, 2020 Partajează Postat Aprilie 5, 2020 Acum 11 ore, BRANCA a spus: Modulul chinez,mai nou,nu-l recomandau decat la 24V AC,din cauza operationalelor. Imi amintesc ca, in urma cu un an, in perioada de documentare pentru realizarea acestei surse, am citit ceva in acest sens, adica transformatorul sa scoata 24V CA si nu mai mult. Ori al meu scoate 27V iar la operationale am 35V. Daca imi amintesc bine se recomanda, acolo unde am citit, sa fie inlocuit TL081 cu MC34071 care merge pana la 44V. Sper ca imi amintesc bine si ca nu scriu prostii. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 5, 2020 Partajează Postat Aprilie 5, 2020 Dacă vreți tensiune mai mare la ieșire vă recomand să folosiți OPA549. Nu e chiar ieftin, dar înlocuiește tot amalgamul ăla de piese și poate fi compensat la nevoie. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 5, 2020 Partajează Postat Aprilie 5, 2020 La iesirea sursei am 31V. Dar daca ce am scris in postarea anterioara este corect, as prefera sa folosesc MC34071 pe care deja le am. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 5, 2020 Partajează Postat Aprilie 5, 2020 zvonacfirst.Corecta decizia cu MC-ul.Placile chinezesti se ardeau la greu datorita depasirii tensiunii pe operationale.Cehii aveau regulator tensiune pe alimentare-vezi schema lor.Altii au folosit LM317HV in acelasi scop. Cum stam cu limitarea curentului?Ati umblat la R17? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 5, 2020 Partajează Postat Aprilie 5, 2020 sa inteleg ca schema originala cea ceha, este mult superioara fata de cea preluata de chinezi si electronic lab ? Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 5, 2020 Partajează Postat Aprilie 5, 2020 Acum 56 minute, BRANCA a spus: ... Cehii aveau regulator tensiune pe alimentare-vezi schema lor.Altii au folosit LM317HV in acelasi scop... Se poate adapta simplu cu un stabilizator 7824 plus o dioda zener (6-8V) inseriata cu pinul de masa al stabilizatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum