winstyle Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Iată schema integratului aici http://www.datasheetq.com/datasheet-download/142146/0/ETC/R2A15112FP Este ușor de verificat . Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 mai lasati si userii sa munceasca singuri si cand nu reusesc , atunci sa intrebe nici sa downloadeze o schema nu poate si repede o downloadati voi , puneti pe transfer si serviti la tava am vazut ca asa se practica pe forumul asta ajutorul nu inseamna a da mura in gura , cel care cere ajutor trebuie sa se straduiasca singur si sa invete ceva din asta e gresit cum procedati sunt curios , cati dintre voi sunteti depanatori tv ? prin a da mura in gura tot , invatati pe toti ca nu e bine sa mearga la service cu tv si ca e bine sa il faca singuri acasa apoi numarati-va banii la sfarsit de an cand ati platit taxe , impozite si salarii si mirati-va ca nu vin clientii la service si e mai rau ca anul trecut ps - daca apar , nu ma intreseaza comentariile de genul : sunt eu rau , saracii oameni au tv stricat , etc eu sunt de partea depanatorilor , nu a clientilor care nu vor sa mearga la service depanator catre depanator e ok sa se ajute , nu isi iau clientii unul altuia cui nu-i convine , sa fie sanatos cine vrea sa primeasca informatii sa munceasca intai sa caute , sa inteleaga , sa interpreteze si apoi sa ceara ajutor 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 (editat) comentarii de genu nu ai de ce sa primesti, dar totusi incearca sa intelegi ca un incepator nu e lafel de priceput in a depana si de acea cere ajutor... eu am facut mici verificari la rece,tensiuni din sursa ,etc.. nu sunt expert,nu am cum sa le stiu pe toate.. plus ca in depanarea tv-urilor LCD,nu am asa mare exeperienta. este al 3-lea tv LCD pe care il depanez cu defect mai "adanc" si cer ajutor. tine cont ca si tu ai fost candva la inceput si poate ca doreai sa te ajute cineva cu anumite idei din care ai ce invata. acesta este propriul meu tv,nu iese nimeni in profit cu asta. am cerut doar un simplu ajutor in speranta ca voi repara mai repede acest tv si imi voi da seama pe viitor unde trebuie sa actionez. au fost multe topicuri de genul deschise de mine in care am intrebat ce nu stiam. acele topicuri ma ajuta si in ziua de azi sa depanez fara sa mai intreb si sa postez. cine vrea sa ajute,ajuta. cine crede ca isi pierde timpul nu este obligat sa raspunda. Atunci incercati sa-l descarcati de aici : http://www.filehost.ro/3172584118/GRUNDIG_Ch_SC_YCA190R_3_pdf/">GRUNDIG_Ch_SC_YCA190R_3_pdf este bun . va multumesc frumos pentru link ! Editat Mai 25, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 asa cum banuiam , nu ai inteles NIMIC ptr ceilalti : ati observat ca degeaba va raciti gura / tastatura / etc nu a masurat nicio tensiune pe finalul audio , nu a facut nicio masuratoare dar ne-a povestit viata lui de parca ne intereseaza pe noi 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 (editat) mai lasati si userii sa munceasca singuri si cand nu reusesc , atunci sa intrebe nici sa downloadeze o schema nu poate si repede o downloadati voi , puneti pe transfer si serviti la tava am vazut ca asa se practica pe forumul asta ajutorul nu inseamna a da mura in gura , cel care cere ajutor trebuie sa se straduiasca singur si sa invete ceva din asta e gresit cum procedati sunt curios , cati dintre voi sunteti depanatori tv ? prin a da mura in gura tot , invatati pe toti ca nu e bine sa mearga la service cu tv si ca e bine sa il faca singuri acasa apoi numarati-va banii la sfarsit de an cand ati platit taxe , impozite si salarii si mirati-va ca nu vin clientii la service si e mai rau ca anul trecut ps - daca apar , nu ma intreseaza comentariile de genul : sunt eu rau , saracii oameni au tv stricat , etc eu sunt de partea depanatorilor , nu a clientilor care nu vor sa mearga la service depanator catre depanator e ok sa se ajute , nu isi iau clientii unul altuia cui nu-i convine , sa fie sanatos cine vrea sa primeasca informatii sa munceasca intai sa caute , sa inteleaga , sa interpreteze si apoi sa ceara a Aveti dreptate dl, Tavi, tutorialele americane de pe youtube, au pus in "cirje" pe multi depanatori, acum 4 ani reparam, la greu vestel, acum toti "neica nimeni" cu o simpla cautare pe net, isi repara singuri tv-ul....nu am sa mai fac greseala niciodata in viata mea, sa mai dau un soft unui user incepator cu o singura postare inregistrat recent pe forum, mai ales celor care, nu au bunul simt sa isi treaca locatia la profil, in rest pentru colegi activii si ajutatori, voi fi totdeauna disponibil...... Editat Mai 25, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 (editat) comentarii de genu nu ai de ce sa primesti, dar totusi incearca sa intelegi ca un incepator nu e lafel de priceput in a depana si de acea cere ajutor... eu am facut mici verificari la rece,tensiuni din sursa ,etc.. nu sunt expert,nu am cum sa le stiu pe toate.. plus ca in depanarea tv-urilor LCD,nu am asa mare exeperienta. este al 3-lea tv LCD pe care il depanez cu defect mai "adanc" si cer ajutor. tine cont ca si tu ai fost candva la inceput si poate ca doreai sa te ajute cineva cu anumite idei din care ai ce invata. acesta este propriul meu tv,nu iese nimeni in profit cu asta. am cerut doar un simplu ajutor in speranta ca voi repara mai repede acest tv si imi voi da seama pe viitor unde trebuie sa actionez. au fost multe topicuri de genul deschise de mine in care am intrebat ce nu stiam. acele topicuri ma ajuta si in ziua de azi sa depanez fara sa mai intreb si sa postez. cine vrea sa ajute,ajuta. cine crede ca isi pierde timpul nu este obligat sa raspunda. este bun . va multumesc frumos pentru link ! Poate ca in felul tau ai si tu dreptate, dar crede-ne si pe noi depanatorii ca e foarte greu sa supravetuiesti cu aceasta meserie in ziua de azi, la nivel de hobby e simplu, dar pentru depanatorii cu experienta, e foarte greu sa vezi ca in atelierul tau intra un client si intreaba: "am un aspirator" se poate repara?, bineinteles ca nu ai cum sal refuzi, faci ce faci si il rezolvi....in loc sa repari un tv, ca asta tie meseria, te apuci sa schimbi triac-ul, dupa aceea vine altul: " buna ziua, am un cuptor cu microunde, invirteste farfuria, dar nu incalzeste, tu ce poti sa spui, decit adul incoace omule ca se rezolva, ii schimbi siguranta la magnetron si l-ai rezolvat si pe ala si uite asa trece luna si vin datoriile, adica chiria 800ron, curent 100ron(ii dau dreptate si patronului, la care lucrez), in concluzie nu prea se mai repara tv-uri in Buzau, dar nici nu am vazut aruncate, nici macar "borcane", ce sa mai spun de lcd-uri....omul modern isi cumpara la oferta tv smart, ce face cu cel vechi nu stiu, il "inghite" sau il baga in "cocoasa", un lucru e cert, cel putin la noi in Romania omul nu arunca tv-ul la pubela, probabil il ingroapa in pamint sa se impuiasca, ca daca ar arunca si Romanul tv-ul stricat la gunoi, ar fi bine pentru uni depanatorii, adica il repari si il vinzi in talcioc si tot e ceva.....mare dreptate avea un coleg de-al nostru Andrei Tabacaru, care spunea "La sectie cu tv-ul", adevarul este ca in Romania cam bate vintul prin ateliere de reparatii tv.................. Editat Mai 26, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 nu il arunca, il vinde pe olx , s-a modernizat si el , de ... 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Am spus ca nu mai ajut, dar acum am vazut ca e tinerel colegu, incearca cu alt difuzor, e un integrat cu protectie, cind bobina(difuzor) isi modifica impendanta(prin incalzire excesiva), integratul intra instant in mute..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Am spus ca nu mai ajut, dar acum am vazut ca e tinerel colegu, incearca cu alt difuzor, e un integrat cu protectie, cind bobina(difuzor) isi modifica impendanta(prin incalzire excesiva), integratul intra instant in mute..... am incercat acest sfat, insa nimic.. eu ma gandesc sa nu fie din memorie ,semnalul nu ajunge pe pinii de intrare a semnalului audio, (pin 12 si 25) . ma gandesc ca poate o resoftare ar rezolva problema. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Poate ca in felul tau ai si tu dreptate, dar crede-ne si pe noi depanatorii ca e foarte greu sa supravetuiesti cu aceasta meserie in ziua de azi, la nivel de hobby e simplu, dar pentru depanatorii cu experienta, e foarte greu sa vezi ca in atelierul tau intra un client si intreaba: "am un aspirator" se poate repara?, bineinteles ca nu ai cum sal refuzi, faci ce faci si il rezolvi....in loc sa repari un tv, ca asta tie meseria, te apuci sa schimbi triac-ul, dupa aceea vine altul: " buna ziua, am un cuptor cu microunde, invirteste farfuria, dar nu incalzeste, tu ce poti sa spui, decit adul incoace omule ca se rezolva, ii schimbi siguranta la magnetron si l-ai rezolvat si pe ala si uite asa trece luna si vin datoriile, adica chiria 800ron, curent 100ron(ii dau dreptate si patronului, la care lucrez), in concluzie nu prea se mai repara tv-uri in Buzau, dar nici nu am vazut aruncate, nici macar "borcane", ce sa mai spun de lcd-uri....omul modern isi cumpara la oferta tv smart, ce face cu cel vechi nu stiu, il "inghite" sau il baga in "cocoasa", un lucru e cert, cel putin la noi in Romania omul nu arunca tv-ul la pubela, probabil il ingroapa in pamint sa se impuiasca, ca daca ar arunca si Romanul tv-ul stricat la gunoi, ar fi bine pentru uni depanatorii, adica il repari si il vinzi in talcioc si tot e ceva.....mare dreptate avea un coleg de-al nostru Andrei Tabacaru, care spunea "La sectie cu tv-ul", adevarul este ca in Romania cam bate vintul prin ateliere de reparatii tv.................. Ai perfecta dreptate Costica,pe youtube sa umplut de tutoriale cu depanari. aproape orice,multe dintre ele sunt ok dar sunt si multe netraditionale folosind tot felul de aparaturi casnice cuptoare etc si multi aplica aceste procedee crezand ca va functiona iar acest gen de reparatii il mai indica multi si pe aici. Pana acum vre=o doi ani aveam cate 4-5 laptopuri si pc-uri pe zi la reparat acum bate vantul de aceea am trecut si la alte aparate de reparat,Acum toti intra pe youtube isi desfac laptopurile singuri acasa iar daca cumva nu se descurca mai intra pe forum gasesc oameni de buna credinta si sunt ajuatati .unii mai capabili reusesc altii le strica mai tare si le vand pe olx ca defecte ,la fel si cu tv-urile e plin olx-ul de placi defecte care le vand ca functionale spunand ca sunt din tv cu display spart dar de fapt sunt placile pe care le-au schimbat ei.In ziua de azi multi au devenit meseriasi stau la panda pe net si cum apar tv-uri cu display spart le cumpara pe nimic le demonteaza si au placi de schimb si ei sunt meseriasi.De asta bate vantul in service.Iar Tavi are si el dreptate ,vor ajutor ? sa puna capul la contributie sa-si arda vre=o doi neuroni si apoi sa ceara ajutor ,nu cum fac multi ca exemplu ieri sau inscris 2 electricieni pe forum si vor ajutor sa repare tv-ul dar nu oricum sa le zicem exact ce trebuie sa schimbe fara sa dea detalii fara nimic de parca noi suntem vrajitori si vedem de la distanta defectul.Intradevar trebuie sa fim mai exigenti,vor ajutor ? sa dea dovada ca vrea sa invete si sa fie activ pe forum .Se inscriu sunt ajutati si dispar fara macar un multumesc si mai intra peste un an. Link spre comentariu
radutyu Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Ba mai intra si in atelier si mai au pretentia ca iei stiu ce are avionu sau ca l-au cumparat de pe net si ca nu da mai mult de bani aia care vrea el Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Ba mai intra si in atelier si mai au pretentia ca iei stiu ce are avionu sau ca l-au cumparat de pe net si ca nu da mai mult de bani aia care vrea el Exact ,ca stiu ei ce problema are ca lea zis nu stiu cine care e problema.nu cumva sa-i pacalesti.Adevarul e ca sunt si mesteri care pacalesc la greu clientii si le iau o caruta de bani ca nu-i mai vine sa mai mearga la reparat. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 ROG ADMINISTRATORUL FORUMULUI SA STEARGA ACEST TOPIC! VAD CA SE VORBESTE IN NESTINTA,NIMENI NU STIE CE SE PETRECE AICI, DAR VORBESTE SI JUDECA. VA MULTUMESC PENTRU CRITICI.. NU CRED CA NU AM MULTUMIT NIMANUI PT AJUTORUL ACORDAT,DAR IN FINE,FIE CUM SPUNETI DVS. STIU CE ESTE ADEVARAT SI CE NU,DECI O SA MA FAC CA NU AUD,CA NU VAD. NU ARE ROST SA FACEM DINTR-UN TOPIC CHAT,SI NICI DIN TANTAR ARMASAS. DOMNULE TAVI, STAI LINISTIT, TV-UL VA AJUNGE PT PIESE,NU IL VINDE NIMENI PE OLX ! TE INTERESEAZA ? INTRA SI CUMPARA DACA TOT INSISTI SA APARA ACOLO, SI TINE-TI TE ROG COMENTARIILE PT TINE SI JUDECA IN SINEA TA ! bine ca le stii tu pe toate si esti maestru in asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 ELECTRO 6 nu te agita asa tare ,cativa colegi au incercat sa te ajute cu scheme si sfaturi ce sa verifici ,te-au intrebat daca ai masurat tensiunile pe final audio dar nu ai dat nici un raspuns daca ai masurat sau nu .De asta au si dedus ca isi bat gura degeaba tu o tii cu resoftarea.Ai schema masoara tensiunile pe final audio colegul winstyle ti-a dat mura in gura si spune ce tensiuni ai sau nu ai apoi vedem daca e din soft sau nu.Apoi daca esti convins ca e din soft cauta softul si resofteazal si vezi ce se intampla. Trebuie sa fii cooperant daca vrei sa fii ajutat daca nu stii ceva intreaba ca nu este nici o rusine.Asteptam sa ne spui tensiunile de pe finalul audio!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum