Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa cu sdh 209b

Vizitator dabuleanu emil

Postări Recomandate

Vizitator dabuleanu emil

Salutare,am o problema cu sursa de la un tv Samsung model ck5314at,cu circuit sdh209,care nu scoate nici o tensiune.

Am gasit la intrare 230V,iar pe condensatorul de filtraj care e la 400V nu am decat 280V.Acestea sunt singurele tensiuni prezente.Pe iesiri nu am nimic.Rog putin ajutor.

Link spre comentariu

Acolo ai un conducător de 470uF in primar.Schimba-l și vezi daca ai tensiune pe el.Deasemeni verifica finalul linii sa nu fie în scurt

Link spre comentariu
Vizitator dabuleanu emil

Condensatorul este de 470mf la 25v,langa sdh209b,si l-am inlocuit,dar nu se intampla nimic.Am dat afara si tranzistorul care comanda trafu de lini,si tot nu pleaca sursa.Tranzistorul l-am masurat si e bun.

Sa am asa consum pe secundare?

Link spre comentariu
Vizitator dabuleanu emil

Am intrerupt iesirile dupa secundare,si am lasat doar dioda si condensatorul.Nu apare nici o tensiune,iar pe condensatorul de 470mf pulseaza intre 10 si 14V.

Am verificat si nu se incalzeste nimic.

Link spre comentariu
Vizitator dabuleanu emil

Am inlocuit toate diodele si condensatoarele de pe iesire,am relipit toate piesele din jurul sdh209b si pinii transformatorului,si rezultatul este acelas,adica nu am tensiune pe iesiri.

Totusi pe condensatorul de 470mf de unde apare acea tensiune pulsatorie,caci vad ca vine redresata tot din transformator.

E posibil sa fie transformatorul cu spire in scurt?

Link spre comentariu
Vizitator dabuleanu emil

Am dat jos sdh209,si am alimentat tv fara el.Pe condensatorul de 470mf am 0V.Am lipit iar sdh209,si pe condensatorul de 470mf mi-a aparut iar tensiunea pulsatorie.Nu cred sa fie defect sdh209.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări