Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzorul (martor)centura siguranta Ford Smax se aprinde cu centura pusa

marios013

Postări Recomandate

Va salut ,am cumparat de curand un Ford Smax si am o problema cu senzorul ,martor de la centura siguranta se aprinde si ticaie in bord chiar si cu centura pusa .Am observat ca daca tin apasat centura in pridere sau o misc stanga dreapta se stinge becul ,puteti sa imi dati o sugestie ce asi putea face ,fara sa ajung la service ca sa-l dezactiveze?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marios013

4

• dan-a2

2

• mac01

2

• dancostea2002

1

Top autori în acest subiect

este o problema de la microcontactul care sesizeaza punerea centurii.gasiti o cale prin care acesta sa fie prefect apasat in momentul in care puneti centura (sunt nenumarate variante si tine de imaginatia fiecaruia).o alta modalitate este sa refaceti codingul fara acest senzor,dar este mai dificila..

Link spre comentariu

Da, este un contact slab ,acum am pus provizoriu o banda de cauciuc (o guma)care sa o tina apasata in jos si este ok ,dar trebuie de fiecare data pusa dupa ce pun centura ,ma gandeam ca pot sa suntezi firele care vin in suportul de prindere si care se mufeaza intr-o caseta sub scaun ,deci pur si simplu anulat contactul .Sau se poate remedia contactul ....cu un spray de contact? Sau se poate dezactiva din softare? Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Da, este un contact slab ,acum am pus provizoriu o banda de cauciuc (o guma)care sa o tina apasata in jos si este ok ,dar trebuie de fiecare data pusa dupa ce pun centura ,ma gandeam ca pot sa suntezi firele care vin in suportul de prindere si care se mufeaza intr-o caseta sub scaun ,deci pur si simplu anulat contactul .Sau se poate remedia contactul ....cu un spray de contact? Sau se poate dezactiva din softare? Multumesc anticipat

Nu te sfatuiesc sa anulezi acel contact din software. La unele masini (nu stiu daca este valabil si la Ford) daca nu se pune centura de siguranta, airbag-ul nu va mai declansa in caz de accident, iar protectia soferului este nula. Mergi la dezmembrari si cauta acel sistem de prindere...nu costa foarte mult deoarece se strica rar si se cumpara rar. Odata am vazut la dezmembrari o gramada de centuri si de sisteme de prindere aruncate pe jos intr-un colt al curtii.

Sa nu mai vorbim ca se poate repara acel sistem de prindere.

Pana una alta, ca sa scapi de bipaiturile enervante, urmeaza pasii din link-ul indicat de colegul @ dan-a2.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am o nelamurire ,nu este acelasi lucru daca dezactivezi din,link-ul indicat de colegul @ dan-a2.. cu dezactivarea din softare? Luna viitoare cand merg in tara am sa caut pe la dezmembrari un sistem de prindere. Iar daca dezactivez din link-ul indicat ,la fel voi avea probleme cu declansarea airbag-ului? Mentionez ca eu folosesc intodeauna centura de siguranta (aici sunt amenzile destul de mari)

Link spre comentariu

Eu zic ca nu este acelasi lucru...tu dezactivezi numai atentionarea!

In Germania nu sunt dezmembrari auto?

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări