Marian Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Nici tranzistorii nu se simt foarte bine daca-i "prajesti la 80-100*C" ( temperatura capsulei ). Insa nimeni nu a spus ca ar trebui sa le coci la temperatura aia, tu tot n-ai inteles ca puterea disipata este aceeasi in ambele variante si ca pentru a mentine temperatura capsulei in limite acceptabile, este nevoie de fix acelasi radiator. Deci daca folosesti un radiator corect dimensionat atunci fie ca folosesti 3xLM, fie unul singur asistat de un tranzistor, temperatura lor va fi fix aceeasi, pentru ca disipatia este aceeasi. Din contra, ar putea fi chiar mai bine cu 3 LM-uri pentru ca asa cum s-a spus pe un alt topic, ar putea fi mai eficient de disipat puterea aia daca elementele regulatoare sunt "dispersate" pe radiator. Adica tu insisti sa sustii ceva ce nu are logica, nu comentez motivul insa o sa te rog sa incetezi offtopicul. Link spre comentariu
QQme Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 (editat) Toata lumea are dreptate,dar,tineti cont ca 317 din comert sunt PRC,asa ca PDF-ul este optimist cam cu 30/100,eu prefer adaugarea unui trz. cu capsula mare TO3. PSintegratele nu sunt identice,daca unul limiteaza mai devreme,cade sarcina pe celelalte,avalansa,dezastru. Editat Mai 24, 2017 de QQme Link spre comentariu
franzm Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 "care jonctiune?" A tranzistorului regulator serie. Asta ocupa si cea mai mare arie de siliciu. Gata. Am cele doua postari necesare si, sper, suficiente ca sa-mi recapat mesageria ;-) 1 Link spre comentariu
Marian Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Aveti dreptate, n-am privit lucrurile asa, dar asa e corect... PS: Da, ati fost trecut in noul grup din ce vad Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 LM338, un LM317 de 5A. Link spre comentariu
smd-man Postat Ianuarie 8, 2021 Partajează Postat Ianuarie 8, 2021 Buna seara. A ajuns la mine o sursa de 12V 5A care nu mai misca nimic. Nu este primul montaj pe care chinezii mici au sters ce scrie pe integratul din primar . Nu reusesc sa gasesc ce este ! Am facut o schema orientativa cu speranta ca ma veti ajuta. Ce integrat este ? Multumesc !!! Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Mai verifică-ţi schema odată şi încearcă după tabelul din link.Aşa,la o primă vedere,sunt mai multe circuite ce corespund la pini 7(fb) şi 8(gnd) dar nu au comanda MOS pe pin4.Important să verifici şi după tip capsulă,că diferă pinii. https://vip-cxema.org/index.php/online-raschjoty/393-podbor-shim-kontrollera-po-vyvodam Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum