Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 12v 5A

Postări Recomandate

Nici tranzistorii nu se simt foarte bine daca-i "prajesti la 80-100*C" ( temperatura capsulei ).

Insa nimeni nu a spus ca ar trebui sa le coci la temperatura aia, tu tot n-ai inteles ca puterea disipata este aceeasi in ambele variante si ca pentru a mentine temperatura capsulei in limite acceptabile, este nevoie de fix acelasi radiator.

Deci daca folosesti un radiator corect dimensionat atunci fie ca folosesti 3xLM, fie unul singur asistat de un tranzistor, temperatura lor va fi fix aceeasi, pentru ca disipatia este aceeasi.

Din contra, ar putea fi chiar mai bine cu 3 LM-uri pentru ca asa cum s-a spus pe un alt topic, ar putea fi mai eficient de disipat puterea aia daca elementele regulatoare sunt "dispersate" pe radiator.

Adica tu insisti sa sustii ceva ce nu are logica, nu comentez motivul insa o sa te rog sa incetezi offtopicul.

Link spre comentariu

Toata lumea are dreptate,dar,tineti cont ca 317 din comert sunt PRC,asa ca PDF-ul este optimist cam cu 30/100,eu prefer adaugarea unui trz. cu capsula mare TO3. PSintegratele nu sunt identice,daca unul limiteaza mai devreme,cade sarcina pe celelalte,avalansa,dezastru.

Editat de QQme
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Buna seara. A ajuns la mine o sursa de 12V 5A care nu mai misca nimic. Nu este primul montaj pe care chinezii mici au sters ce scrie pe integratul din primar . Nu reusesc sa gasesc ce este ! Am facut o schema orientativa cu speranta ca ma veti ajuta.

Ce integrat este ? Multumesc !!!

20210108_114011.thumb.jpg.cd557677fc49f58aa4caa45c45525e98.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări