ALEKS Postat Iulie 19, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2017 Sursa de alimentare prinde contur. Diodele rezista la 6 A. Regulatorul si tranzistorul de forta vin montati pe un radiator generos in spatele aparatului. A. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 (editat) Or fi rezistind diodele la 6A dar nu fara nici un radiator. Numai capsula nu poate disipa caldura generata la un curent asa de mare. De obicei la diodele axiale care trebuiau sa duca curenti mari sau sa disipe puteri mai mari, se puneau niste radiatoare din tabla groasa de Cu infipte in cablaj si pe care dioele erau lipite cu unul din terminale foarte scurt cit mai aproape de radiator/tabla. Radiatoarele respective aratau similar cu acesta. Macar niste arii cit mai mari de cupru daca ai fi lasat. Editat Iulie 19, 2017 de sesebe Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 19, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2017 De-acum raul e facut. Sursa nu va debita mai mult de 3 A max. Sper sa reziste diodele fara radiator. Daca nu, inapoi la planseta de desen: alt cablaj, alte diode cu radiator dupa cum mi-ai indicat. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 se poate pune o punte de 10A noua cu pinii in linie....pinii fiind foarte lungi ajung acolo unde trebuie Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 (editat) Eu zic ca nu se vor incalzi apreciabil la 3 A . Seria 1N e pentru 1A ... si rezista fara probleme , capsula fiind mult mai mica . Diodele de 3A sant un pic mai mari ... Ma rog , am in grija montaje cu diode cu capsule similare , care " duc " cu cel putin un amper mai mult . Peste 4A , 24 din 24 . In catalog nu scrie ca ar necesita radiator . In fine , bine ca sant ridicate de la suprafata cablajului . Pana la urma ... care ar fi temperatura de neacceptat in functionare ? ... 50 grade celsius e perfect acceptabil , senzatia tactila ( deget ) e de fierbinte . Componentele moderne sant rezistente ... sa le acordam credit ! Editat Iulie 19, 2017 de gauss Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 19, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2017 (editat) Eu spun ca ne facem griji prematur. Dioda 1N se poate vedea in dreapta intre condensatorul cu tantal si ce rezistori mai sunt pe acolo. Rezistorii sunt de 0.5 W, pt. a aprecia tipul si marimea diodelor redresoare. Se vor incinge, intr-adevar! Sa speram ca nu atat de mult incat sa innegreasca cablajul sau sa deterioreze lipitura. >> bine ca sant ridicate de la suprafata cablajului Dixit. Ochi format. Am aplicat de multe ori metoda asta pentru racirea pasiva a unor piese. Editat Iulie 19, 2017 de ALEKS Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 http://www.farnell.com/datasheets/1682356.pdf?_ga=2.79944599.1497532839.1500488084-1844292464.1500488084 Acesta cred ca e datasheet - ul . Poate e de folos ... Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 19, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2017 Intocmai acela e datasheet-ul. Am comandat diodele dupa ce l-am consultat in prealabil. Multumesc pentru link si pentru faptul ca usor usor, topicul devine plin de informatii utile din partea tuturor, mai ales gsabac, sesebe si gauss. Ceea ce nu poate decat sa ma bucure! Lasam ceva util in urma si pentru alti forumisti interesati de asemenea proiect. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Conform la datasheet, la 3A are Vdrop=1.1V și deci o putere disipata de 3.3W RthJ-A este dat 35grade/W și deci încălzirea va fi de 35*3.3=115.5 grade peste ambiant. Cit timp temperatura ambianta de imediat lingă dioda este mai mica de 150-115.5=34.5grade dioda va fi ok. Pe de alta parte pusa în carcasa închisă sigur va depăși ambiantul temperatura de 35 de grade. Žn calculul meu nu am ținut cont de scăderea tensiunii de deschidere din cauza încălzirii diode. 2mV/grad * 125 grade (standard parametrii sint dați la 25 grade) = > 90grade peste ambiant și deci poți accepta 60 grade ambiant lingă dioda. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 De obicei la diodele axiale care trebuiau sa duca curenti mari sau sa disipe puteri mai mari, se puneau niste radiatoare din tabla groasa de Cu infipte in cablaj si pe care dioele erau lipite cu unul din terminale foarte scurt cit mai aproape de radiator/tabla. Radiatoarele respective aratau similar cu acesta. Mai degraba asa ceva. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Dacă vrei tu.... Dar eu nu am văzut de genul ala niciodată, prin monitoare sa zicem pt ca am reparat multe și erau pline cu SMPS-uri, ci mai degrabă similare cu cel prezentat de mine. Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 24, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2017 Manufacturarea cablurilor pentru interconectarea memoriei la placa de baza. Fiindca nu am un cleste special pentru conectori IDC, am folosit o menghina pentru sertizarea lor. Bucatile de lemn sunt pre-gaurite cu un burghiu de 1.5 pentru ca pinii mufelor sa nu se deterioreze la aplicarea fortei de strangere. Rola de cablu tip banda cu 16 fire. Cele 6 cabluri finalizate au lungimi diferite pentru a ajunge in locurile necesare. Pozitionarea cablurilor panglica in scaler. Manufacturarea sasiului prinde contur. Urmeaza asamblarea placilor logice pe sasiu. Dupa cum spuneam, mecanica nu imi place prea mult dar incerc sa ma ocup si de partea asta a proiectului. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 (editat) Menghina e " de protocol " ? Arata la fel de bine ca restul ... P . S . - a fost o gluma nevinovata , sper sa fie tratata ca atare . Altfel , frumoasa lucrare ! ... Ati probat cumva sursa ? ... macar pe sarcina echivalenta , erau ceva dubii cu diodele ... ma rog , nu ale mele ( dubiile ) . Editat Iulie 24, 2017 de gauss Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 24, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2017 (editat) Totu-i de protocol. Imi place sa am aparatura si sculele curate asa ca dupa ce le muncesc, le curat cu simt de raspundere. Pe unele le mai si revopsesc din cand in cand. Oricum nu prea lucrez cu chestii care porcaiesc sculele, nu prea-i domeniul meu forte mecanica. Sa spunem ca folosesc sculele mecanice atipic. Mai mult in scopuri legate de electronica. Bine mai tai din cand in cand cate un profil de aluminiu sau vreo tabla prinsa in menghina, dar praful ala se aspira usor. Nu am testat inca sursa. Urmeaza in curand! Vedem daca bubuie sau nu. Editat Iulie 24, 2017 de ALEKS 1 Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 26, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2017 (editat) Am lucrat si la varianta finala a cablajului de la prescaler. Si simularea. Mai am de facut urmatoarele (in mare, fiindca la scara micro, lista e de cel putin 5 ori mai lunga): - un preamplificator RF 500 MHz - 1 GHz (cel mai probabil cu piese SMD) pentru prescaler; impedanta de intrare de 50 R - sa calculez, experimentez si sa achizitionez transformatorul de alimentare - sa masor si sa fac rost de radiatoare zdravene pentru regulator si tranzistorul de forta - sasiul din profile de aluminiu (profile L si teava patrata pentru montantii verticali) - carcasa finala ce vine peste sasiu - alte nimicuri si prelucrari mecanice care ma scot din minti si fac proiectul sa avanseze de parca ar sta pe loc A. Editat Iulie 26, 2017 de ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum