Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif Pioneer A-X350 curent continuu pe iesire

alextheboss

Postări Recomandate

Va salut, am si eu nevoie de ajutor cu un amplificator Pioneer A-X350. Pe un canal am curent continuu pe iesire si nu mai cupleaza releul boxele. Schema finalului este

73l9co.jpg

Am deconectat colectorii la tz Q! si Q3, am in continuare +45v pe iesire,

Am mai deconectat R 245 si R251 , am in continuare vreo 30v pe iesire.

Pe toti pinii integratului ic201 (pa0016) am aprovimativ tensiunea de pe iesire de 30v, (+-2v).

In emitorii Q201 si Q203 am 0.84v in loc de 0.6 si n baza lui Q201 am 0.2 care nu stiu de unde apar.

Daca aveti o sugestie... ic 201 poate fi probllema?

Link spre comentariu

Pentru a verifica acest lucru , scoate integratul , lipește 4 diode in serie și le conectezi intre colectorii tranzistoarelor Q209 și Q211 , cu anodul primei diode din șir spre Q209 și catodul ultimei diode la Q211 .

Dacă nu mai este și altceva ars , amplificatorul ar trebui să se stabilizeze , la ieșirea acelui canal defect să ai zero volți , iar releul să cupleze .

Reconectează și R245 , R251 când faci acest test .

Editat de winstyle
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am gasit t201 intrerupte jonctiunile, l-am inlocuit dar nici o schimbare. Am dat jos ic 201 si am pus diode. Am unit 13 cu14 si 8 cu 9 dupa alte recomandari de pe net. Am reconectat toti colectorii. Releul cupleaza, Imi functioneaza ambele canale! Multumesc pentru sfaturi winstyle!

Link spre comentariu

Cu plăcere . Totuși , nu te grăbi . Metoda cu diodele este provizorie . Măsoară tensiunile pe cele două rezistențe din emitorii finalilor , apoi compară cu valorile măsurate pe aceleasi rezistențe de pe canalul bun . Aceste măsurători le faci cu volumul la zero . Valorile trebuiesc să fie aproximativ egale . (mă indoiesc că vor fi ) . Dacă pe canalul pe care tocmai l-ai reparat , căderile de tensiune pe acele rezistențe sunt mai mari decât cele de pe canalul bun , inseamnă că prin finali curentul de repaus este mai mare . Câțiva miliamperi in pus , se admit , dar nu și câteva zeci de miliamperi . Pentru a reduce acel curent de repaus , conectezi un semireglabil de vreo 2-2,5 K in paralel pe două dintre diode , setat pe pozitia ''rezistență maximă'' , apoi reduci valoarea semireglabilului prin tatonări fine , monitorizând in același timp căderea de tensiune pe acele rezistente , până ajungi la o valoare aproximativ egală cu căderea de tensiune pe rezistentele de putere de pe celalalt canal bun . Acele tensiuni sunt de ordinul milivoltilor sau zecilor de milivolti , așa că trebuie să setezi aparatul pe o scală mai sensibilă.

Ca să afli curentul prin ele , imparti acele valori de tensiune la valoarea rezistentelor de putere in ohmi .

Deocamdată , postează ce tensiuni sunt pe acele rezistente , pe fiecare canal .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări