alextheboss Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Va salut, am si eu nevoie de ajutor cu un amplificator Pioneer A-X350. Pe un canal am curent continuu pe iesire si nu mai cupleaza releul boxele. Schema finalului este Am deconectat colectorii la tz Q! si Q3, am in continuare +45v pe iesire, Am mai deconectat R 245 si R251 , am in continuare vreo 30v pe iesire. Pe toti pinii integratului ic201 (pa0016) am aprovimativ tensiunea de pe iesire de 30v, (+-2v). In emitorii Q201 si Q203 am 0.84v in loc de 0.6 si n baza lui Q201 am 0.2 care nu stiu de unde apar. Daca aveti o sugestie... ic 201 poate fi probllema? Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Verifică Q209 , Q211 (și componentele care ii polarizează ) . Foarte posibil , integratul defect Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 (editat) Pentru a verifica acest lucru , scoate integratul , lipește 4 diode in serie și le conectezi intre colectorii tranzistoarelor Q209 și Q211 , cu anodul primei diode din șir spre Q209 și catodul ultimei diode la Q211 . Dacă nu mai este și altceva ars , amplificatorul ar trebui să se stabilizeze , la ieșirea acelui canal defect să ai zero volți , iar releul să cupleze . Reconectează și R245 , R251 când faci acest test . Editat Mai 22, 2017 de winstyle 1 Link spre comentariu
alextheboss Postat Iunie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2017 Am gasit t201 intrerupte jonctiunile, l-am inlocuit dar nici o schimbare. Am dat jos ic 201 si am pus diode. Am unit 13 cu14 si 8 cu 9 dupa alte recomandari de pe net. Am reconectat toti colectorii. Releul cupleaza, Imi functioneaza ambele canale! Multumesc pentru sfaturi winstyle! Link spre comentariu
winstyle Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 Cu plăcere . Totuși , nu te grăbi . Metoda cu diodele este provizorie . Măsoară tensiunile pe cele două rezistențe din emitorii finalilor , apoi compară cu valorile măsurate pe aceleasi rezistențe de pe canalul bun . Aceste măsurători le faci cu volumul la zero . Valorile trebuiesc să fie aproximativ egale . (mă indoiesc că vor fi ) . Dacă pe canalul pe care tocmai l-ai reparat , căderile de tensiune pe acele rezistențe sunt mai mari decât cele de pe canalul bun , inseamnă că prin finali curentul de repaus este mai mare . Câțiva miliamperi in pus , se admit , dar nu și câteva zeci de miliamperi . Pentru a reduce acel curent de repaus , conectezi un semireglabil de vreo 2-2,5 K in paralel pe două dintre diode , setat pe pozitia ''rezistență maximă'' , apoi reduci valoarea semireglabilului prin tatonări fine , monitorizând in același timp căderea de tensiune pe acele rezistente , până ajungi la o valoare aproximativ egală cu căderea de tensiune pe rezistentele de putere de pe celalalt canal bun . Acele tensiuni sunt de ordinul milivoltilor sau zecilor de milivolti , așa că trebuie să setezi aparatul pe o scală mai sensibilă. Ca să afli curentul prin ele , imparti acele valori de tensiune la valoarea rezistentelor de putere in ohmi . Deocamdată , postează ce tensiuni sunt pe acele rezistente , pe fiecare canal . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum