Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CRT Smart Tech

Postări Recomandate

Buna seara

Tv.ul, made China desigur, a fost traznit. Este cu sursa tranzistorizata. La comanda "on" din telecomanda ledul trece din culoarea rosie in galben si blinkaie de 3 ori.si apoi revine in rosu. La o verificare amanuntita am gasit un tz. 2sc2673 si un zenner pe langa el. Totusi mi-ar trebui o schema.,si va rog sa ma ajutati.Am sa scriu componentele principale.

Sursa ;

-Final-DD5011

pref.-2sc2655

----A1015/.

Final linii-D1555

TDA 11106PS/V3/3/AQ6 (multifunctionalul)

BV.-D8172

final sunet-TDA2003

eeprom-2408

Am doua scheme de china dar nu se potriveste niciuna.M-ar interesa sa se potriveasca partea cu multifunctionalaul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alextv

6

• FLORIN IORDACHE

3

• surubarila

2

• Radiotelegrafist

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ce sasiu are?

nu stiu ce sasiu are....

Vedeti daca se ..... :88 cu tv-ul dvs !

D.l Florin, stiu ca dvs. aveti multe scheme, mai cautati una cu TDA......., in alta combinatie, ca astea sunt in toate combinatiile posibile...cand e sursa nu e restul.Nu se pupa, doar daca iau piesele prin analogie...si nu vreau sa-mi distrug cumva TDA-ul.....

Link spre comentariu

D.l Florin, stiu ca dvs. aveti multe scheme, mai cautati una cu TDA......., in alta combinatie, ca astea sunt in toate combinatiile posibile...cand e sursa nu e restul.Nu se pupa, doar daca iau piesele prin analogie...si nu vreau sa-mi distrug cumva TDA-ul.....

Atunci spuneti-ne si noua modelul tv-ului...sau spuneti-ne daca scrie ceva pe cablajul tv-ului...adica vreo serie de chassis ceva... :scarpin

Asteptam raspuns !!! O seara minunata va dorim !!!

Doamne ajuta ! Sa auzim numai de bine !

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Va salut

Revin cu tv.ul asta deoarece l-am dat deoparte.Azi am mai sapat putin pe el, si am gasit un tranzistor C2673 , scurt C-E, care prin datasheet-uri vad ca este 2SC2673.O sa caut un inlocuitor npn, insa problema este acea dioda, care nu stiu ce este .Am pus poze cu tranzistorul si dioada ca sa va dati seama despre ce vorbesc si locul unde sunt pe placa (pe placa sunt langa TDA 2003 , final sunet si cu atasare pe acelasi radiator.)Pe dioda scrie asa : 6B1

5T

Nu-mi dau seama ce poate fi, un zener sau un 1N1488. Tranzistorii sunt doi la fel 2sc2673 si in baza au cate o dioda din asta. La tranzistorul ars este si dioda din colector arsa, celalt a scapat , impreuna cu dioda.

.https://postimg.org/gallery/1jwe4uby2/845c7fee/

Editat de sandeel
Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Recunosc sasiul , am avut mai demult la reparat unul.Daca dioda are catodul in baza tz. si anodul la masa e zener.Asteapta putin sa caut schemele , tot asa si eu ma uitam pe mai multe , care corespundea sursa nu se "pupa" cu altceva si tot asa.Revin !

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Recunosc sasiul , am avut mai demult la reparat unul.Daca dioda are catodul in baza tz. si anodul la masa e zener.Asteapta putin sa caut schemele , tot asa si eu ma uitam pe mai multe , care corespundea sursa nu se "pupa" cu altceva si tot asa.Revin !

Exact, multumesc.Am inlocuit 2sc2673 cu BC337 si dioada cu un zenner de 6V1 , si acum functioneaza .Il tin in teste si apoi spun ce se mai intampla.Deocamdata merge bine.

Link spre comentariu

Ma bucur , tocmai gasisem ceva.

Da, e perfect, deci am intuit bine, 6V1, oricum imi prinde bine schema pe viitor, atat mie cat si altora.Multumesc inca odata. Stima !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări