neagu Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Seara buna tuturor, am la reparat acest tv cu sasiu 11ak56-4 ce a fost "mangaiat" de trasnet. Dupa ce a fost reparat pe partea de alimentare, baiul este ca "bubuie" tranzistorul din BH instantaneu, am schimbat si transformatorul de linii si acelasi lucru. Tensiunea de alimentare este de 114v pe bara de B+, un sfat va rog pentru a remedia defectul. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 https://elektrotanya.com/vestel_chassis_11ak56-4_sch.rar/download.html consum marit pe tensiunile recuperatorii. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Trebuie verificat impulsul in baza driver si in baza tranzistorului final cu osciloscopul , este posibil sa fie si trafo driver cu probleme sau chiar multifunctionalul , dar trebuie osciloscop Link spre comentariu
modoran Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Condul de recuperare cum e ? Nu cred ca bubuie instantaneu finalul chiar daca impulsurile sunt aiurea Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Condul de recuperare cum e ? Nu cred ca bubuie instantaneu finalul chiar daca impulsurile sunt aiurea Credema ca daca are trafo driver scurt , arde finalul imediat , am avut cazuri , si de asta trebuie verificate impulsurile , ca pina depisteaza cauza fara osciloscop va arde mai multi finali tot sa incerce deci.... Link spre comentariu
neagu Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 Dupa schimbarea tranzistorului cand dau comanda se simte cum da sa plece tensiunea FIT si imediat sursa tarie pentru ca pica tranzistorul totul se petrece in doua secunde. Am trei tranzistori distrusi pana acum si nu mai vreau sa risc, nici osciloscop nu am cas depanator de "Duminica" Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 (editat) ...A intrebat un coleg mai sus cum este condul de recuperare ???,...sau poate o fisura pe cablaj in jurul lui si duce la distrugerea instantanee a finalului de linii !!! Editat Mai 23, 2017 de cornel1962 Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 (editat) Poate nu știe ce este ăla condensator de recuperare . ( mai exact , de intoarcere linii ) Spuneți-i concret pe schemă . Hai că am căutat eu schema , intre timp . Verifică C609 , sau schimbă-l direct dacă nu il poți verifica . Editat Mai 23, 2017 de winstyle Link spre comentariu
neagu Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 Am gasit "devoratorul " de tranzistori era c610 nu avea valoarea de 100nf ci 123pf dupa inlocuire e ok, un cod de intrare in meniu? Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Pe schemă este C626 in paralel cu C610 , identice , de 47 nF ... MENU 4725 1 Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Pe schemă este C626 in paralel cu C610 , identice , de 47 nF ... MENU 4725 M-am uitat si eu acum pe schema, ...foarte buna remarca si totusi ar fi posibil ca pe placa sa fi fost montat doar un singur cond.de 100nf. Problema este ca acest C610 impreuna cu C609 formeaza divizorul capacitiv , de unde se culege semnalul de stingere H (intrerupere unuia dintre ei, duce la arderea finalului de linii instantaneu ), iar devalorizarea lui C610 , cel putin dpdv teoretic...ar fi trebuit sa duca la intrarea in protectie a procesorului, respectiv blocarea Hout !!! Cum a ajuns la 123pF ???...poate doar ,tot instant ! 1 Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 M-am uitat si eu acum pe schema, ...foarte buna remarca si totusi ar fi posibil ca pe placa sa fi fost montat doar un singur cond.de 100nf. Problema este ca acest C610 impreuna cu C609 formeaza divizorul capacitiv , de unde se culege semnalul de stingere H (intrerupere unuia dintre ei, duce la arderea finalului de linii instantaneu ), iar devalorizarea lui C610 , cel putin dpdv teoretic...ar fi trebuit sa duca la intrarea in protectie a procesorului, respectiv blocarea Hout !!! Cum a ajuns la 123pF ???...poate doar ,tot instant ! Da , așa este .... S-a pus unul de 100 nF ca la 11AK30 . De ce s-or mai face schemele electrice , dacă nu corespund cu realitatea ...?... Chiar dacă un condensator de 100 nF pus in divizorul capacitiv are același rol ca și cei 2 de 47 nF ... deși , dacă erau cei 2 de 47 nF , nu ar fi cedat amândoi , și nu mai ardea atâtea tranzistoare ... Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Nu corespund că de montează cu ce au. Link spre comentariu
neagu Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 Multumesc tuturor de ajutor, maine o sa pun doi condensatori in paralel sa nu mai fie surprize. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum