Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie de lipit gordak 952a

Florin Tomescu

Postări Recomandate

Metcalul este si el pe acolo insa are un cu totul alt mod de functionare, cu frecventa mare si variantele pe care le stiu eu nu permit reglarea continua a temperaturii.

Deci este categorie aparte... si daca ti-l permiti mi se pare OK sa-l preferi.

JBC este ca principiu un letcon "normal" alimentat la 24V (CC sau CA) dar are o putere in conductie de 250W asta fata de 50-70W pe alte statii de firma.

In plus sistemul capsulat varf+rezistenta aduce o mare ameliorare (fata de Gordak) pentru ca temperatura se propaga numai prin solide. Varful schimbabil de Gordak are inerent un spatiu cu aer intre rezistenta si peretele intern din canalul varfului.

De aia si noile Hakko (T12, T15) au tot sistem capsulat (cartridge) dar fata de cei 250W ai JBC ele nu au decat 70W.

Link spre comentariu

Dan - pentru ca depanezi si ai si dezlipiri/lipiri pe placi cu inalta eficienta termica este chiar inevitabil sa preferi/ajungi la Metcal sau JBC, care pot si asa ceva cu puterea imensa pe care o pot aduce.

Un Gordak pus pe asa ceva -> pur si simplu fludorul se solidifica si asa ramane.

Insa un amator depaneaza rareori asa ceva, iar constructiile proprii nu pun astfel de probleme, asa ca 50W de Gordak, inclusiv termostatare este o solutie suficient de buna si cu o gama de varfuri bine aleasa acopera lipiturile uzuale.

Deci probabil ca nici nu le trebuie altceva.

In plus cateva cartridge-uri de JBC costa cat toata statia complet dotata de Gordak, si putini amatori nu au restrangeri materiale.

Link spre comentariu

Va salut! Nu vreau sa deschid alt topic postez tot aici unde am deschis acest topic fiind vorba tot de o dotare in curs

Vreau sa achizitionez un programator pentru eeprom spi flash. Intrebarea este care este mai bun si simplu de utilizat fara costuri mari. Am vazut diverse programatoare si ieftine si scumpe!!!!

Multumesc!!!

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Hopa!!!! Vad ca te-ai pus pe treaba!!! parerea mea este sa iei CH341A ,este simplu,ieftin si fara probleme,il gasesti la 30ron.iti dau pm unde gasesti.

Dar pe langa programator iti mai trebuie si ceva adaptoare sa nu stai sa dezlipesti si sa lipesti eepromuri ca cele pe care le am eu.

post-264113-0-80446800-1495712508_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Nu,oricum unul din ele este mai scump ca programatorul cel cu pensa,iar celalalt sincer nu stiu daca se gasesc pe la noi cauta- adaptor 200-200ml sops socket

Link spre comentariu

Wow!! adaptorul costa 50ron si programatirul costa 30ron!!!!

Când iei un programator de 30 lei adaptorul de 50 lei e scump.Cand dai 1000 euro pe un programator atunci 50 lei adaptorul e chilipir.Deci depinde cum privești problema.

Link spre comentariu

Va salut ,an cumparat programatorul ch341 dar nu are drverul si softul. Are cineva sa-mi dea softul si driverul? Am incercat pe un site si imi spune ca e potential periculos!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări