Florinel TV Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 ...daca tot discutam aici de varfuri, ...am comandat niste varfuri ptr.letcon pe net si nu sunt multumit deloc de calitatea lor, am marit temperatura cu 70-80 grade ca sa pot folosi letconul ca inainte. Daca exista undeva varfuri de calitate , poate puneti un link aici ...! Vedeti aici http://www.elforum.info/topic/122071-letcon-cu-termostat-si-afisare-digitala-a-temperaturii-statii-complete-module-kituri/ Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 multumesc mult !...le-a testat cineva ???, cele pe care le-am cumparat , pe ambalaj scrie Hakko... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 multumesc mult !...le-a testat cineva ???, cele pe care le-am cumparat , pe ambalaj scrie Hakko... Eu cred ca colegul de acolo stie ce spune , intreabal pe mp si te lamureste care sunt bune si care nu Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Ok, o sa comand cateva si un letcon de rezerva. Cand am cumparat varfurile, am luat si un lecton....are cablu de aprox.70cm, iar mufa face contact doar intr-o anumita pozitie !!! Link spre comentariu
attilaa0 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Da!Problema varfurilor am intalnit si eu,cele originale erau din cupru si mergeau impecabil de bine si la temperaturi mai joase,iar cele cumparate dupa sunt din alama si nu pot face o temperatura asa de constanta si practic trebuie ridicat temperatura din statie dar nici asa nu lucreaza asa de bine. 1 Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Problema este ca unele sunt originale altele contrafacute.Daca si la firme de renume gasesti cotrafacute cu atat mai mult la astea.Nu cred ca un varf Hakko original nu este ok dar una este sa scrie hakko pe el si alta sa fie hakko. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Vorba lui Dan cod degeaba scrie hakko daca sunt contrafacute am un set hakko si la fel trebuia sa maresc temperatura cu cel putin 50grade erau mult mai groase apoi am luat un set no name de pe maica domnului si sunt super ok .Asa ca nu intotdeauna daca sunt de firma este si real.Problema e ca vanzatorii stiu ca sunt contrafacute si le vand la pret de firma 2 Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Problema este ca unele sunt originale altele contrafacute.Daca si la firme de renume gasesti cotrafacute cu atat mai mult la astea.Nu cred ca un varf Hakko original nu este ok dar una este sa scrie hakko pe el si alta sa fie hakko. ...foarte CORECT ! Vorba lui Dan cod degeaba scrie hakko daca sunt contrafacute am un set hakko si la fel trebuia sa maresc temperatura cu cel putin 50grade erau mult mai groase apoi am luat un set no name de pe maica domnului si sunt super ok .Asa ca nu intotdeauna daca sunt de firma este si real.Problema e ca vanzatorii stiu ca sunt contrafacute si le vand la pret de firma de unde , de pe Maica Domnului ?...care magazin ? pune te rog , prescurtat,... sau sub orice forma sa nu para a reclama!!! 1 Link spre comentariu
attilaa0 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Da chiar asa care e acel magazin poate sunt interesat si eu,are site?va multumesc.Puteti spune si pe privat. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Dar nu e o regula sa fie bune mereu, stocurile se schimba de la o saptamana la alta, ca si calitatea lor ... Tot la noroc se ajunge Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Da chiar asa care e acel magazin poate sunt interesat si eu,are site?va multumesc.Puteti spune si pe privat. salut am incercat sa=ti trimit pm dar e blocat mbanuiesc si de ce !!! Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 De obicei nu postez in astfel de threaduri pentru ca imediat se gaseste cineva care sa ma acuze ca am interese... Insa pentru ca la inceputul acestei pagini este link spre threadul meu incerc sa va raspund. Nu am avut niciodata problema de a fi necesar sa cresti nejustificat temperatura, nici nu am avut vreodata astfel de varfuri cu probleme, presupun ca utilizatorii mi-ar fi spus. Uite cam la ce explicatii ma gandesc: - oare nu este o deficienta de tehnica, daca faci o lipitura prea mare cu un varf mic exact asata se intampla... Deci ar trebui sa se probeze modele din loturi diferite cu exact aceeasi forma si marime. - daca fenomenul este real poate avea 2 cauze. Prima ar fi conductia proasta de la rezistenta pana in varful varfului - a doua cauza poate fi masa termica redusa, din cauza ca se foloseste altceva decat cupru in miezul varfului. Disocierea intre ultimile doua cauze se poate face simplu masurand temperatura varfului (reala) versus cea afisata. Ar trebui sa existe abatere mare in minus in primul caz si nu ar trebui sa existe abatere in al doilea caz. Si cateva ponturi: - varful I cu care vine letconul cand este nou este inutil, are acoperiri proaste si poate fi folosit cel mult la topit plastic, pentru ca fludorul nu adera la suprafata - de 4 ani folosesc numai astfel de letcon, varfurile de atunci au si acum suprata activa nemodificata - varfurile pe care le vand sunt la 5 si la 7 lei, cele de care am vorbit mai sus sunt cele mai scumpe, dar folosesc si din celelalte, insa au durata de folosinta mult mai mica, nu stiu cum rezista in timp - atentie si la puterea rezistentei, la 24V ar trebui sa masori in jur de 11,8 Ohmi pe rezistenta si putine sunt pe acolo, multe merg spre 15-16 Ohmi, deci puterea scade spre 35W si letconul este mai lenes. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 De obicei nu postez in astfel de threaduri pentru ca imediat se gaseste cineva care sa ma acuze ca am interese... Insa pentru ca la inceputul acestei pagini este link spre threadul meu incerc sa va raspund. Nu am avut niciodata problema de a fi necesar sa cresti nejustificat temperatura, nici nu am avut vreodata astfel de varfuri cu probleme, presupun ca utilizatorii mi-ar fi spus. Uite cam la ce explicatii ma gandesc: - oare nu este o deficienta de tehnica, daca faci o lipitura prea mare cu un varf mic exact asata se intampla... Deci ar trebui sa se probeze modele din loturi diferite cu exact aceeasi forma si marime. - daca fenomenul este real poate avea 2 cauze. Prima ar fi conductia proasta de la rezistenta pana in varful varfului - a doua cauza poate fi masa termica redusa, din cauza ca se foloseste altceva decat cupru in miezul varfului. Disocierea intre ultimile doua cauze se poate face simplu masurand temperatura varfului (reala) versus cea afisata. Ar trebui sa existe abatere mare in minus in primul caz si nu ar trebui sa existe abatere in al doilea caz. Si cateva ponturi: - varful I cu care vine letconul cand este nou este inutil, are acoperiri proaste si poate fi folosit cel mult la topit plastic, pentru ca fludorul nu adera la suprafata - de 4 ani folosesc numai astfel de letcon, varfurile de atunci au si acum suprata activa nemodificata - varfurile pe care le vand sunt la 5 si la 7 lei, cele de care am vorbit mai sus sunt cele mai scumpe, dar folosesc si din celelalte, insa au durata de folosinta mult mai mica, nu stiu cum rezista in timp - atentie si la puterea rezistentei, la 24V ar trebui sa masori in jur de 11,8 Ohmi pe rezistenta si putine sunt pe acolo, multe merg spre 15-16 Ohmi, deci puterea scade spre 35W si letconul este mai lenes. Va salut aveti cumva si letcon cu cablul mai lung pentru gordak? Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 (editat) Problema este ca unele sunt originale altele contrafacute.Daca si la firme de renume gasesti cotrafacute cu atat mai mult la astea.Nu cred ca un varf Hakko original nu este ok dar una este sa scrie hakko pe el si alta sa fie hakko. Problema este puterea pentru care au fost concepute varfurile la statiile de lipit, exemplu 60W si le utilizezi la o statie de 30-50W, dupa aceea tipul de transfer termic al statiei, nu toate sunt pentru element de incalzire clasic, toleranta orificiilor interne ale varfurilor poate sa difere de la producator la producator. Unii vor sa topeasca aliaje fara Pb ce contin Cu cu temperatura setata pentru aliaj cu Pb. Editat Mai 23, 2017 de orgasmo Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Dani - nu discut nimic comercial pe acest thread, foloseste PM, am si explicat de ce... Poza de mai sus este sugestiva doar pentru faptul ca exista mai multe straturi metalice de acoperire succesive si ca masa mare a varfului trebuie sa fie de cupru (ea este si "masa" termica). In rest in realitate sunt mai multe straturi metalice, nu este direct cositor peste cuprul masiv. In plus letconul Hakko (copiat de Gordak, Atten, Aoyue si mai cati...) este cu cavitate in varf, unde intra rezistenta - deci rezistenta este interna fata de varf. Acesta este in mod evident cea mai buna solutie, si chiar si letconul "suprem" adica JBC foloseste acelas principiu de dispunere. Ar fi multe de discutat... poate doriti sa sprijiniti initiativa de a crea o sectiune speciala pentru letcoane si va dati adeziunea aici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum