Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator pe lampi pentru casti

Vizitator

Postări Recomandate

Am eu ceva care v-ar putea interesa, V-am dat pe m.p. dar se pare ca aveti dezactivata mesageria.

Imi puteti lasa un nr de tel pe m.p. si va sun eu sau o adresa de e-mail.

Link spre comentariu

Am si eu cateva Lampi 6N16 si 6N17 precum si 6N2P (toate duble triode) si o pereche de casti DT990 de 250 ohm.

Stie cineva o schema de amplificator de casti OTL cu aceste lampi?

Multumesc!

@maresaldeflota: daca nu vei folosi casti de impedanta joasa si nu acasa nimic (doar banii in portofel), in recomand ca pentru un incepator un OTL EarMax by Morgan Jones. Amplificatorul suna bine, sunt pe net o multime de de obtimizari ale schemei originale, lampile sunt obtenabile foarte usor (elforum sau pe net , de unde doresti), iar daca in casa ai doar un pistol de lipit si un multimetru, atunci acest amplif il poti scoate sub 100 eur fara carcasa (30-40% din aceasta suma fiind alocate transportului de componente din diferite parti ale lumii), folosind componente de calite superioara/, dar nu stelare (daca te uiti la un tub E88CC telefunken cat costa vei intelege si gingur).

Spor la mesterit!

Link spre comentariu
Vizitator radu2326

Poti realiza un amplificator de casti pe tuburi foarte usor. Eu tias recomanda in felul urmator sa faci. Cauti niste lampi rusesti urmatoarele tipuri :

6n2p ori 6n3p pentru partea de preluare a semnalului si partea finala pentru transformator iti recomand un 6n6p (e o lampa robusta care suna foarte bine).

Ca transformator de iesire iti un recomand un INDEL de la T.M.E. cu urmatorii parametri:

TS4/025

Tensiune primara: 230 AC

Tensiune secundara 1 : 7.5 V

Tensiune secundara 2 : 7,5 V

Putere: 4 VA

Lampa de putere 6n6p il va duce fara probleme, eu am realizat amplificator cu 6n6p si volumul era de ajuns cat sa ascult linistit.

Transformator alimentare poti folosi unul cu raport de transformare 1 la 1, adica primar 230 VAC si secundar 230 VAC la vreo 30 VA. Nu sunt scumpe transforamtoarele.

In legatura cu schema te pot ajuta si eu cu una daca doresti.

Transformator 6n6p:

post-258464-0-71513800-1496588083_thumb.jpg

Transformator alimentare: TMM30/A230/230V

post-258464-0-27315000-1496588209_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Transformator 6n6p:

post-258464-0-71513800-1496588083_thumb.Sa intelegem ca un transformator de iesire pentru 6N6P arata ca in poza alaturata ?!!! Si respectul pentru lampa asta care pe langa calitatile superioare indiscutabile in AF , mai contine si circa 3% Au,unde este ?! :91

Editat de romicap
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Schema unui amplificator pentru casti , executata in trei exemplare , fiind un proiect comercial am postat doar schema de principiu , fara valorile componentelor , este doar pentru inspiratie . Triodele care ataca transformatorul de iesire se regasesc intr-un tub 6H6P-I .

Poti realiza un amplificator de casti pe tuburi foarte usor. Eu tias recomanda in felul urmator sa faci. Cauti niste lampi rusesti urmatoarele tipuri :

6n2p ori 6n3p pentru partea de preluare a semnalului si partea finala pentru transformator iti recomand un 6n6p (e o lampa robusta care suna foarte bine).

Ca transformator de iesire iti un recomand un INDEL de la T.M.E. cu urmatorii parametri:

TS4/025

Tensiune primara: 230 AC

Tensiune secundara 1 : 7.5 V

Tensiune secundara 2 : 7,5 V

Putere: 4 VA

Lampa de putere 6n6p il va duce fara probleme, eu am realizat amplificator cu 6n6p si volumul era de ajuns cat sa ascult linistit.

Transformator alimentare poti folosi unul cu raport de transformare 1 la 1, adica primar 230 VAC si secundar 230 VAC la vreo 30 VA. Nu sunt scumpe transforamtoarele.

In legatura cu schema te pot ajuta si eu cu una daca doresti.

Transformator 6n6p:

attachicon.giftraf.jpg

Transformator alimentare: TMM30/A230/230V

attachicon.gif374912.jpg

Transformatorul INDEL TS4/025 ar fi bun ca transformator de iesire pentru un amp dedicat castilor numai că.....trebuie rebobinat si asezate altfel tolele , adica trebuie sa aibe intrefier daca schema este SE .

Bune ar fi niste trafuri de la aparatele de radio Capri , Rossini , Oberon , Orion , Philips , Saba , sau trafuri de cadre , iesire , recuperate din televizoare cu tuburi , si in aceste cazuri trebuiesc rebobinate , practic se folosesc doar tolele si carcasele pe care se executa bobinele .

post-176980-0-23428300-1498198969_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

@gheo23: ca sa nu mai deschid un topic separat pe un subiect asemanator:

Am si eu cateva Lampi 6N16 si 6N17 precum si 6N2P (toate duble triode) si o pereche de casti DT990 de 250 ohm.

Stie cineva o schema de amplificator de casti OTL cu aceste lampi?

Multumesc!

Si, da am gasit multe scheme, care probabil merg excelent, dar majoritatea folosesc E88CC si eu am doar 2 bucati ->de aceea nu doresc ca sa fac un EarMax by Morgan Jones sau ceva asemanator. Din pacate nu mai stiu cum se calculeaza de exemplu un White Follower cu o lampa a carei date se cunosc, dar voi incerca sa ma documentez in literatura de specialitate.

In ceea ce priveste pe initiatorul topicului .... poate ne destainuie el ce casti are :)

Link spre comentariu

@viobio, trebuie sa completati schema cu ce lipseste si sa puneti trimerul ca divizor de tensiune nu in serie cu grila

si poate va milostiviti cu niste valori, caci schema este potrivita.

@gsabac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări